ویراست دوم کتاب «راز ماندگاری عاشورا» نوشته مجتبی حسینی در نمایشگاه کتاب تهران منتشر میشود.
در متن سخنرانی اول آمده است: «طی تاریخ هدایت آسمانی، پیامبران متعددی آمدهاند و مسئولیتهایی را هم متقبل شدهاند و همیشه هم بحث و نزاع بین جبهه حق و باطل بوده است. در این بحث از موضوع مبارزات و درگیریهای پیامبران قبل از اسلام میگذریم ولی در مورد پیامبر خودمان میدانیم که جنگهای زمان ایشان بسیار جدی (به لحاظ موقعیت و نه تعداد) بوده است. اولین جنگ، جنگ بدر بوده ـ که بسیار مهم نیز بوده است و کسانی که در جنگ بدر شرکت کرده بودند از اهمیت اجتماعی بالایی برخوردار بودند.
تردیدی نیست که جنگهای زمان پیامبر جنگ حق علیه باطل بوده است؛ ولی چرا هیچ کدام عاشورا نشده است و نمیشود؟ پس در قضیه عاشورا باید رموزی باشد که این قضیه را متفاوت و جاودانه کرده است. بسیاری از فرق مسلمانان در مورد مسئله عاشورا حساسیت دارند، عزادارند و عزا میگیرند و جالبتر آنکه بعضی از غیر مسلمانها، مثل بعضی از طائفههای مسیحی و زرتشتی و حتی هندوها هم ایام عاشورا برایشان ایام عزاست و ما معتقدیم این هنوز اول راه است.»
در متن سخنرانی سوم نیز میخوانیم: «عاشورا به حدی خاص است که واژهای مثل جنگ برای آن بی معناست. نه جهاد بود که برای کشور گشایی انجام شده باشد مثل بعضی از جنگهای جهادی که دستورش را خود پیامبر میدادند و غرض، گسترش دایره اسلام بود و نه دفاع، بلکه یک اتفاق ویژهای بود که همچنان امتداد دارد و نمیتوان آن را تحلیل کرذ، چراکه حرکتی را میتوانیم تحلیل کامل کنیم که به پایان و نتایجش رسیده باشد در حالی که عاشورا هنوز ادامه دارد.
یکی دیگر از رموز ماندگاری و مهم عاشورا این است که مخاطب عاشورا نه فقط شیعیان و نه حتی مسلمانان بلکه انسانها بودهاند و به یک تعبیر مخروطی از انسانها بودهاند. این نکته یکی از مهمترین رازها و رمزهای همهگیری و همه جایی بودن عاشورا است. از این روست که آدمهای مختلف صرفنظر از قومیت، سن، شغل، موقعیت، سطح، فرهنگ، دین، مذهب، زبان و ... با عاشورا راحت ارتباط برقرار میکنند. مخاطب این حرکت انسان بوده است و سید الشهدا در مسیر حرکت عاشورا یکی از تامل برانگیزترین حرکتهایشان این بود که خصلتهای انسانی انسان را برانگیخته کنند و با هر کس متناسب با سطح فرهنگ و اعتقاداتش. رفتارهایی داشتند که از زاویه انسانی قابل پذیرش بود.»
چاپ نخست کتاب «راز ماندگاری عاشورا» نوشته مجتبی حسینی با شمارگان هزار نسخه در 48 صفحه، رایگان از سوی دفتر نشر فرهنگ اسلامی منتشر شده است اما قرار است ویراست دوم این کتاب با درج قیمت روی آن در نمایشگاه کتاب تهران عرضه شود.
نظر شما