به مناسبت گرامیداشت روز دزفول، دو کتاب درباره مقاومت این شهر در جنگ تحمیلی، با حضور علی لاریجانی، رونمایی میشود.
وی از کتاب «یَزَله» به عنوان یکی از این آثار یاد کرد و درباره آن توضیح داد: «یَزَله» به معنای نوحهخوانی حماسی است که در جنوب کشور رایج است. محمدحسین درچین، از خبرنگاران دوران دفاع مقدس، تمام اصوات و نوحههای یَزَله آرشیو خود را که در دوران جنگ گردآورده بود، در قالب یک کتاب مستقل با عنوان «یزله» نوشته است. البته لوح فشرده صوتی این یزلهها نیز همراه با این کتاب 148 صفحهای منتشر شده است.
سالمینژاد «حماسه ماندگار: دزفول در دفاع مقدس» را دیگر کتابی معرفی کرد که رونمایی میشود و در توضیحی برای این اثر گفت: این کتاب را احمد لطیفپور نوشته و پیشتر نیز با شمارگان 500 نسخه و به صورت محدود منتشر شده بود و اکنون با شمارگان هزار نسخه و به صورت رنگی و با همکاری شهرداری دزفول منتشر شده و آماده رونمایی است.
به گفته مدیر انتشارات نیلوفران، در این مراسم که از ساعت 17 تا 21 در موسسه قدیر، واقع در انتهای بلوار هجرت با حضور مقامات لشگری برگزار میشود، علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی سخنرانی خواهد کرد.
وی درباره دیگر برنامههای این آیین گفت: در آیین گرامیداشت روز دزفول دو کتاب «الف دزفول» و مجموعه شعری با عنوان «شعری برای شهر خودم دزفول» سروده سید حبیب حبیبپور، نیز توزیع میشود.
چهارم خرداد در تقویم جمهوری اسلامی ایران به دلیل مقاومت مردم این شهر در برابر موشک باران رژیم بعثی عراق در طول جنگ ایران و عراق به عنوان روز دزفول نامگذاری شده است. این شهر در دوران دفاع مقدس بارها مورد هجوم دشمن و موشکباران رژیم بعث عراق بود تا آنجا که آن را شهر موشکها گفتهاند. همچنین در آغاز جنگ ایران و عراق دزفول بیش از ۲۰۰ بار موشکباران و ۲۰ هزار بار گلولهباران شد. مردم دزفول با وجود موشکباران شدید همچنان مقاومت میکردند و نماز جمعه دزفول هر هفته با حضور مردم و رزمندگان اقامه میشد. شهرستان دزفول در دوران دفاع مقدس هفت هزار شهید، جانباز و مفقودالاثر به اسلام تقدیم کرد که از این تعداد، دو هزار و ۶۰۰ نفر شهید هستند.
نظر شما