چهارشنبه ۱۰ تیر ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۰
آموزش نگهداری اسناد کاغذی در برابر آفت‌ها و بیماری‌های کتاب در نمایشگاه قرآن و عترت قم

مسئول غرفه صحافی سنتی در نمایشگاه قرآن و عترت قم گفت: در این نمایشگاه به مراجعان علاقه‌مند، آموزش‌های لازم درباره آفت‌ها و بیماری‌های کتاب و نحوه صحیح نگهداری از اسناد و کتاب‌ها ارائه می‌شود.

سید یوسف حسنی، مسئول غرفه صحافی سنتی در گفت‌وگو با نمایندگی خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قم، حرفه خود را حفاظت، نگهداری و ترمیم اسناد کاغذی و کتاب عنوان کرد و گفت: هر چیزی در دنیا در حال دگرگونی است و این موضوع شامل کاغذ نیز می‌شود. به همین دلیل باید شرایطی را فراهم کنیم تا کتاب‌ها و اسناد کاغذی ماندگاری بیشتری داشته باشند.
 
وی با بیان این که بشر همواره علاقه داشته است که افکار خود را به دیگران انتقال دهد، تصریح کرد: این انتقال فکر و اندیشه در قالب اطلاعات، از زمان غارنشینی بر دیواره‌های غارها، پس از آن خشت، سپس چوب و چرم و در نهایت بر کاغذ صورت گرفته است.
 
حسنی، ماندگاری نام مشاهیر، تاریخ و علم بشر را مدیون صحافی دانست و افزود: صحافی یعنی نظم منطقی دادن به یک مجموعه از افکار مکتوب که عموماً به شکل کتاب و اسناد کاغذی در عصر حاضر وجود دارد تا این کتاب‌ها و اسناد صدها سال ماندگاری داشته باشند.
 
این صحاف سنتی، پیشگیری را شرط حیاتی برای جلوگیری از بیماری‌های کتاب عنوان کرد و افزود: موریانه، کرم کتاب، شپش و انواع حشرات، رطوبت و آتش از جمله خطرات اسناد و کتاب ها به شمار می‌رود.
 
مسئول غرفه صحافی سنتی، با بیان این که حفظ اسناد و کتاب‌ها، حفظ هویت ماست، اظهار کرد: در نمایشگاه قرآن و عترت قم به مراجعان علاقه‌مند، آموزش‌های لازم درباره آفت‌ها و بیماری‌های کتاب و نحوه صحیح نگهداری از اسناد و کتاب‌ها ارائه می‌شود.

سومین نمایشگاه قرآن و عترت استان قم یکشنبه هفتم تیرماه 1394 در سالن غدیر دفتر تبلیغات اسلامی افتتاح شد و تا 13 تیرماه، هر شب از ساعت 22 تا 2 بامداد آماده دیدار علاقه‌مندان خواهد بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها