معرفی برترین پژوهشگاهها و موسسات تحقیقاتی ایران/ 1
نگهداری بیش از 15 هزار جلد کتاب چاپی و الکترونیک در کتابخانه پژوهشگاه پلیمر
حمزه غفاری آذر، رئیس کتابخانه و مرکز اطلاعرسانی پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران، درباره انتخاب این پژوهشگاه بهعنوان یکی از پژوهشگاههای برتر کشور اظهار کرد: در مجموع تعداد 15 هزار و 705 کتاب چاپی و لاتین در کتابخانه پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران نگهداری میشود که این مرکز را به یکی از غنیترين مراكز اطلاعات علوم، تكنولوژی و مهندسی پليمر کشور تبدیل کرده است.
«سرانه عناوین کتاب و وجود مراکز تحقیقاتی» یکی از معیارهای گزینش پژوهشگاههای برتر است که مهندس حمزه غفاری آذر، رئیس کتابخانه و مرکز اطلاعرسانی پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران درباره امکانات کتابخانهای و انتشارات این مرکز علمی به خبرنگار «ایبنا» گفت: كتابخانه و مركز اطلاعرسانی پژوهشگاه پليمر و پتروشيمی ايران بهعنوان يک كتابخانه تخصصی - پژوهشی، همزمان با تأسيس پژوهشگاه در سال 1365 با هدف فراهمآوری، تهيه و نگهداری منابع علـمی در زمينه علوم و تكنولوژی پليمر آغاز بهكار كرد و امروزه يكی از غنیترين مركز اطلاعات علوم، تكنولوژی و مهندسی پليمر در کشور است.
وی درباره تعداد منابع علمی موجود در این مرکز افزود: در این کتابخانه، تعداد چهار هزار و 900 جلد کتاب فارسی، 9 هزار و 605 جلد کتاب لاتین، حدود 650 عنوان پایاننامه کارشناسی ارشد و دکترا، یکهزار عنوان گزارش فنی پروژه و سمینار دانشجویی، یکهزار و 200 کتاب لاتین الکترونیک و تعداد زیادی مجلات علمی معتبر در سطح ملی و بینالمللی در زمینه موضوعات تخصصی مرتبط با صنعت پتروشیمی و پلیمر نگهداری میشود. همچنین بخش «مرجع، اسناد و مدارک علمی» این کتابخانه نیز دارای منابع مرجع غنی از دايرهالمعارفها، منابع راهنما، دستنامهها، سالنامهها و واژهنامههای عمومی و تخصصی است.
غفاری آذر در ادامه درباره دیگر امکانات این کتابخانه که در انتخاب این پژوهشگاه بهعنوان یکی از پژوهشگاههای برتر کشور موثر بوده، اظهار کرد: کتابخانه پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران مجهز به نرمافزار سیمرغ است. در این سیستم، کتابها بهصورت ماشینی فهرستنویسی میشوند و محققان به راحتی میتوانند این منابع را جستجو و مورد استفاده قرار دهند. در این سیستم کتابخانهای، دسترسی به منابع علمی و مقالات موردنظر در اسرع وقت و به سهولت امکانپذیر است.
رئیس کتابخانه و مرکز اطلاعرسانی پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران در معرفی برخی نشریات علمی معتبر که از سوی این مرکز علمی منتشر میشوند، گفت: تعدادی زیادی مجلات ISI با درجه و امتیاز علمی بالا از سوی این پژوهشگاه در سطح بینالمللی منتشر میشود که از آنجمله میتوان به «Iranian Polymer Journal» اشاره کرد که با همکاری مشترک پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران و انتشارات اشپرینگر و با تراز علمی 806/1 منتشر میشود.
وی افزود: «علوم و تکنولوژی پلیمر» با درجه علمی - پژوهشی و «بسپارش» با درجه علمی -ترویجی نیز دو مجله فارسی معتبر هستند که از سوی پژوهشگاه منتشر شدهاند. انتشار«Poloyolefines Journal» نیز به زبان انگلیسی و از سال 1392 آغاز شده است.
غفاری آذر در ادامه درباره فعالیت واحد انتشارات پژوهشگاه در زمینه چاپ و انتشار منابع علمی مرتبط با این صنعت گفت: 21 عنوان کتاب تخصصی در فاصله سالهای 1372 تا 1394 در واحد انتشارات پژوهشگاه به چاپ رسیده که «کتاب جامع پلیمرهای طبیعی: زیستپلیمرهای سبز، زیستتوده، زیستپالایشگاهها و ...»، « آشنايی با پليمرها و كاربرد آنها»، «مهندسی الاستومرها»، «خواص مکانیکی پلیمرها و کامپوزیتها»، «مقدمهای بر روش المان محدود در مهندسی شیمی و پلیمر» و «مبانی شیمی - فیزیک پلیمرها» از جمله این کتابهاست.
رئیس کتابخانه و مرکز اطلاعرسانی پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران عنوان کرد: از ابتدای سال 94 نیز دو عنوان کتاب با عنوانهای «نانو کامپوزیتهای پلیمری: نظری و عملی» و «مقدمهای بر شیمی پلیمر» از سوی این مرکز نشر راهی بازار کتاب شده است.
نظر شما