کتاب «پروندههای اسنودن» که به بررسی داستان پشتِ پرده تحتتعقيبترين فرد جهان میپردازد به تازگی از سوی نشر میلکان منتشر شده است.
در بخشی از این کتاب میخوانیم: «چه او را مأمور مخفی سازمانهای بزرگ برای افشای غیررسمی بعضی رازها بدانیم، یا مردی که یکتنه با آنها درافتاد، این گزارش مهیج و جزءبهجزء، از ماجراهای مربوط به «تحتتعقیبترین فرد جهان»، قبل از هر چیز یک قصه است. داستان مردی که به گسترش آزادیهای فردی در دنیا باور دارد، اما وقتی به این نتیجه میرسد که این دامنهی حریم خصوصی و فردی، و ارزشهای بنیادین جامعه بشری، توسط سازمانهای بزرگ، به بهانهی حفظ امنیت ملی در روزگار پس از هراس یازده سپتامبر، له شده است، وارد میدان میشود. همان ماجرای قهرمانی قدیمی، منتها این بار در عصر دیجیتال. با خواندن این نخستین کتاب منتشر شده دربارهی ادوارد اسنودن در ایران، تنها با این داستان داود و گولیاتی مواجه نمیشوید. بلکه تصویری از محدودیتها، و درعینحال قدرت افشاگری رسانه، در دنیای نو، دستتان میآید. جهان مبارزه میان کدها و رمزها. فرصتها و تهدیدها. چگونه اینترنت که وسیلهای برای تعقیب و تحدید آزادیهای شهروندان است، میتواند تبدیل به «بزرگترین اختراع بشر»، برای گسترش و رشد آزادیهای فردی باشد؟»
مقدمه کتاب توسط سردبیر گاردین نوشته شده که ظاهراً، قصه از همین جا شروع شد. قصه جوان جمهوریخواه معتقد به کاپیتالیسم و بازار آزاد، که در مسیر حفظ ارزشهای مورد نظرش، سر از روسیه درآورد!
جانمایه این کتاب را میتوان در جملهای از رالف والدو امرسون خلاصه کرد: «هیچچیز مقدستر از درستی ذهن یک انسان نیست.»
در بخشی دیگر از این کتاب آمده است: «ادوارد اسنودن یکی از خارقالعادهترین افشاگران تاریخ است. قبلاً هرگز کسی این حجم از پروندههای فوقمحرمانه را از قدرتمندترین سازمانهای اطلاعاتی دنیا به منظور آگاهیدادن به مردم ندزدیده بود. اما اسنودن این کار را کرد. مهارتهای او بینظیر است.»
کتاب «پروندههای اسنودن» با شمارگان یکهزار نسخه در 272 صفحه به بهای 19 هزار و 500 تومان از سوی انتشارات ميلكان روانه کتابفروشیها شده است.
نظر شما