یکشنبه ۸ آذر ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۷
رحمانی: از تکنولوژی پیشرفته رایانه در تولید نرم‌افزارهای علوم اسلامی بهره‌گیری می‌کنیم

غلامرضا رحمانی، مسئول روابط عمومی مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی از شایسته‌تقدیر شناخته شدن پایگاه کتابخانه دیجیتال نور (نورلایب) در نخستین جشنواره کتاب مجازی خبر داد و گفت: مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی مهم‌ترین مجموعه فعال در عرصه بهره‌گیری از تکنولوژی پیشرفته رایانه در تولید نرم‌افزارهای علوم اسلامی است.

غلامرضا رحمانی، مسئول روابط عمومی مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی در گفت‌وگو با نمایندگی خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) در قم، با بیان اینکه نخستین جشنواره کتاب مجازی، همزمان با بیست و سومین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، گفت: در این جشنواره که به ارزیابی فعالیت‌های کتاب محور در فضای مجازی از طریق آرای مردمی می‌پرداخت، پایگاه کتابخانه دیجیتال نور (نورلایب) موفق به کسب رتبه شایسته تقدیر در رشته کتابخانه آنلاین شد.

وی در ادامه با اشاره به توسعه اینترنت در جهان هستی اظهار کرد: امروزه با گسترش اینترنت، بانک‌های اطلاعاتی توجه عموم پژوهشگران و محققان را به خود جلب کرده‌اند و بسیاری از پدیدآورندگان و ناشران را بر آن داشته است تا با به‌کارگیری ابزار جدید روزآمد و به شکلی نو و کارآمد، منشورات خود را در اختیار دانشجویان و پژوهشگران قرار دهند.

مسئول روابط عمومی مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی افزود: در این میان مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی به‌عنوان اولین و مهم‌ترین مجموعه فعال در عرصه بهره‌گیری از تکنولوژی پیشرفته رایانه در تولید نرم‌افزارهای علوم اسلامی از این مهم غافل نبوده و با به‌کارگیری نیروهای متخصص در زمینه وب، اقدام به راه‌اندازی پایگاه‌های گوناگون کرده است که از آن جمله می‌توان به پایگاه کتابخانه دیجیتال نور (نورلایب) اشاره کرد.

رحمانی در ادامه گفت: پایگاه کتابخانه دیجیتال نور (نورلایب) تاکنون ٨ هزار عنوان کتاب تخصصی و بیش از ١۶ هزار جلد کتاب در زمینه علوم اسلامی و در موضوعاتی همچون علوم قرآن و تفسیر، علوم حدیث، ادعیه و زیارات، نهج‌البلاغه، کلام و فلسفه، جغرافیا، تاریخ و سیره، فقه، اصول، اخلاق و عرفان، ادبیات و منطق، فرق و مذاهب اسلامی و... را ارائه کرده است.

مسئول روابط عمومی مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی با بیان اینکه در این پایگاه بیش از 6 میلیون صفحه متنی و 6 میلیون صفحه تصویری وجود دارد، بیان کرد: در طراحی این پایگاه، قابلیت‌های مفید پژوهشی و منحصربه‌فرد موجود در نرم‌افزارهای نور، و نیز قابلیت‌های فراوان مخصوص به شبکه که حتی در نرم‌افزارها قابل دست‌یابی نبوده است، مانند پروژه‌های پژوهشی محققان، قفسه‌های کتابخانه شخصی کاربر، نمایه‌های موضوعات و... در نظر گرفته‌شده است.

رحمانی بابیان اینکه کلیه کتاب‌های موجود در نورلایب به‌صورت متن تایپ‌شده و با درج فرمت‌های تخصصی در پایگاه قابل‌ مشاهده است، تصریح کرد: در کنار متن تایپی این کتاب‌ها نیز تمامی صفحات کتاب اسکن شده و محققان می‌توانند تصویر نسخه اصلی صفحه موردنظر خود را مشاهده کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها