دوشنبه ۳ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۰:۵۵
جنتی: آثار صادق طباطبایی را در سطح وسیع‌تری منتشر کنیم/ شخصیتی که سرشار از ایده‌های ناب فرهنگی بود

علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین نخستین سالگرد درگذشت سید صادق طباطبایی با عنوان «ایام صادق» با اشاره به این که مرحوم طباطبایی سرشار از ایده‌های ناب فرهنگی بود، گفت: ما و خانواده مرحوم طباطبایی باید آثار تالیفی و ترجمه‌ای وی را در سطح وسیع‌تری منتشر کنیم.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) نشست ویژه‌ شهر کتاب با عنوان «ایام صادق» به مناسبت نخستین سالگرد درگذشت سید صادق طباطبایی با همکاری موسسه‌ امام موسی‌ صدر دوشنبه سوم اسفند در مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزار شد. در این نشست علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید رضا صالحی‌امیری، رئیس کتابخانه ملی، حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمود دعایی، مدیر موسسه اطلاعات، لوریس چکناواریان، مهدی فیروزان، مدیرموسسه شهر کتاب، حجت‌الاسلام محمد مقدم، محمدمهدی جعفری، قرآن‌پژوه، علی‌اصغر محمدخانی، معاون فرهنگی شهر کتاب و خانواده مرحوم صادق طباطبایی حضور داشتند و درباره شخصیت مرحوم طباطبایی سخن گفتند.
 
جنتی با اشاره به آشنایی خود با صادق طباطبایی در سال 1354 گفت: آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی، پس از بازگشت از سفر به اروپا در سال 54 تصمیم گرفت یک بنیاد فرهنگی را برای انسجام فعالیت‌های سیاسی در پاریس تاسیس کند که در آن افرادی مانند مرحوم دکتر حسن حبیبی و صادق طباطبایی به فعالیت مشغول شدند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: سید صادق طباطبایی از جمله افرادی بود که با وجود زندگی در اروپا هیچ‌گاه موازین دینی و شرعی خود را ترک نکرد و همیشه در انجمن‌های اسلامی اروپا و آمریکا فعالیت می‌کرد. وی همچنین در تمام اقدامات سیاسی مانند اعتصابات غذایی روحانیون مبارز خارج از کشور شرکت داشت و تلاش‌های مهمی را به انجام می‌رساند.
 
جنتی با اشاره به دیدار‌هایی با مرحوم طباطبایی در دوره وزارت خود ادامه داد: وی در چند دیداری که با هم داشتیم برخی آثار خود را برای مطالعه به من سپرد که حقیقتا آثار ارزشمندی است و می‌تواند تاثیر مطلوبی در خوانندگان بگذارد. فقدان وی خسارت بزرگی برای ما و خانواده ایشان است. مرحوم طباطبایی، اعتدال و میانه‌‌روی مثال‌زدنی در تمام دوران زندگی‌اش تجربه کرده که می‌توان از آن به‌عنوان یکی از خصایص اخلاقی وی نام برد.

سیدصادق طباطبایی چهره‌ای استثنائی در دوران معاصر و تاریخ انقلاب اسلامی است که در حوزه‌های سیاسی، فرهنگی با شخصیت‌های مختلف در ارتباط بود و وسعت دید و بیان شیوای او زبانزد رجال سیاسی و فرهنگی است. طباطبایی آثاری در حوزه‌های علمی و فرهنگی تالیف و ترجمه کرد که از جمله ترجمه‌ آثار نیل پستمن متفکر آمریکایی را می‌توان نام برد.

یکی از خواندنی‌ترین خاطرات سیاسی ـ اجتماعی معاصر ایران، خاطرات دکتر سیدمحمدصادق طباطبایی است که به جنبش دانشجویی ایران، حوادث لبنان، امام موسی‌صدر، انقلاب فلسطین، شکل‌گیری انقلاب اسلامی ایران و امام‌ خمینی(ره) اختصاص دارد و در سه جلد به همت موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی منتشر شده است.

گزارش تکمیلی این مراسم به زودی منتشر می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها