شنبه ۱۴ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۵
خرامان: تولید اثر درباره پیامبر خاتم(ص) اطلاعات بچه‌ها را در این زمینه افزایش می‌دهد

مصطفی خرامان از نویسندگان کودک و نوجوان، معتقد است با توجه به اینکه در حال حاضر بسیاری از جنگ‌ها و خشونت‌ها در سطح جهان به نام اسلام صورت می‌پذیرد، تولید کتاب‌هایی با محوریت پیامبر خاتم(ص) اطلاعات درست و دقیقی را به مخاطبان مخصوصا کودکان و نوجوانان منتقل می‌کند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از ستاد خبری جشنواره خاتم، مصطفی خرامان از نویسندگان کودک و نوجوان، بر برگزاری جشنواره‌های تخصصی در حوزه آثار دینی و مذهبی تاکید کرد و گفت: برگزاری جشنواره‌ها چه در حوزه کودک و نوجوان و چه در حوزه بزرگسال باعث توجه به ژانرهای مختلف ادبی می‌شود و این امکان را فراهم می‌کند که آثار تولید شده در یک ژانر بیشتر دیده شود و مورد نقد و بررسی گیرد. همچنین به پیشبرد کیفی و کمی آثار نیز کمک می‌کند، مخصوصا اینکه ما جشنواره‌های زیادی در زمینه آثار مذهبی داشته‌ایم ولی پرداختن به زندگی پیامبر خاتم(ص)، به طور اختصاصی، لازم بود.
 
وی در ادامه به تولید آثار دینی و مذهبی در حوزه کودک و نوجوان اشاره کرد و گفت: بعد از حادثه یازده سپتامبر حدود 20 کتاب درباره پیامبر خاتم(ص) در آمریکا تالیف شد که کتاب‌های ارزشمندی بودند و 5 تا از آنها تا به حال به فارسی ترجمه شده است و کتاب‌های پژوهشی و داستانی خوبی هستند. در صورتی‌که ما در ایران نتوانستیم چنین آثاری تولید کنیم.
 
این نویسنده کودک و نوجوان اظهار کرد: ما درباره هر موضوعی، هم در حوزه بزرگسال و هم در حوزه کودک و نوجوان می‌توانیم کتاب داشته باشیم و اینکه بعضی‌ها می‌گویند نمی‌توان برخی موضوعات مانند زندگی پیامبر اکرم (ص) را آن‌گونه که باید برای بچه‌ها بیان کرد، حقیقت ندارد. همان‌طور که ما می‌توانیم رمان کودک و رمان نوجوان در موضوعات دیگر تولید کنیم در این حوزه هم می‌توانیم با رعایت اصول و قواعد داستان‌نویسی برای گروه سنی کودک و نوجوان به تولید داستان‌های کوتاه و رمان در زمینه زندگی حضرت محمد (ص) اقدام کنیم. به نظر من در طول 7 یا 8 سال گذشته کتاب‌های مذهبی زیادی نوشته شده که از کیفیت خوبی برخوردار نبوده اند و مانند کتاب‌هایی که در حوزه جنگ نوشته می‌شود و ژانر مشخصی را در برمی‌گیرد، اغلب نویسندگان فکر می‌کنند اگر اصول فنی نوشتن و قواعد موردنظر را رعایت نکنند، چون به موضوع خاصی پرداخته شده خیلی هم اتفاق بدی رخ نداده است، درحالی‌که اینطور نیست و درهر شرایطی باید ساختار ادبی و اصول داستان‌نویسی رعایت شود.
 
وی درباره ضرورت تولید آثار مذهبی در ادبیات کودک و نوجوان بیان کرد: همانطور که ما تلاش می‌کنیم در حوزه‌های دیگری مانند سبک زندگی، فلسفه، علم و فناوری و فضا برای بچه‌ها کتاب تولید کنیم باید در این زمینه هم طبع آزمایی کنیم. دین و مذهب هم جزئی از زندگی بچه‌هاست و آنها باید درباره اصول دین و پیامبران اطلاعات دقیقی داشته باشند؛مخصوصا حضرت محمد (ص) که پیامبر رحمت و مهربانی بوده است.
 
نویسنده «ماجراهای خانواده قلندری» همچنین به ناآرامی‌های موجود در دنیا اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه در حال حاضر بسیاری از جنگ‌ها و خشونت‌هایی که در سطح جهان رخ می‌دهد به نام اسلام انجام می‌شود، تولید این‌گونه کتاب‌ها می‌تواند اطلاعات درست و دقیقی را به مخاطبان منتقل کند. با توجه به اینکه بچه‌ها نمی‌توانند مبانی تاریخ اسلام را مطالعه کنند با اطلاعاتی که از طریق این کتاب‌ها کسب می‌کنند، وقتی از طریق رسانه‌ها اخبار اعمال خشونت در سطح جهان به نام اسلام را می‌شنوند، می‌توانند درست و غلط را از هم تشخیص دهند.
 
خرامان در پایان یادآوری کرد: تولید اثر خوب و قابل اعتنا در این حوزه نیازمند استفاده از منابع موثق تاریخی و دینی است و نویسندگان و اهل قلم باید این اطلاعات را استخراج کرده و در قالب داستان‌هایی جذاب و خلاق پردازش کنند و در اختیار کودکان و نوجوانان قرار دهند و اطلاعات آنها را نسبت به پیامبر رحمت و مهربانی افزایش دهند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها