یکشنبه ۲۹ فروردین ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۰
دلایل نامگذاری روز ارتش جمهوری اسلامی ایران در کتاب «روز‌ها و رویداد‌ها»/ حمایت قاطع امام خمینی(ره) از نگهبانان استقلال و امنیت کشور

ایبنا به مناسبت 29 فروردین، روز ارتش جمهوری اسلامی ایران و نیروی زمینی کتاب «روز‌ها و رویداد‌ها» را تورق کرده است. در این کتاب به دلایل نامگذاری روز ارتش و خدمات ارتش در نخستین سال‌های استقرار نظام جمهوری اسلامی ایران اشاره شده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) وقتی انقلاب اسلامی ایران در بهمن سال 1357 به پیروزی رسید، ارتش شرایط دشواری را تجربه می‌کرد؛ از سویی به نظام شاهنشاهی که مدافع اصلی‌اش به شمار می‌رفت، پشت کرده و به اقیانوس ملت پیوسته بود و از سویی دیگر، معاندان انقلاب اسلامی بر طبل انحلال ارتش می‌کوبیدند تا نهال نورسته انقلاب را ضعیف کنند. امام خمینی‌(ره) با هوشیاری تمام روز 29 فروردین را روز نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران نامید تا برای همیشه پشتیبان انقلاب باشد.  
 
در کتاب «روزها و رویدادها» درباره دلیل نام‌گذاری روز «ارتش» آمده است: همزمان با به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی، پیکره اصلی ارتش که متشکل از جوانان برومند مسلمان و اغلب مستضعف ایرانی بود به ندای رهبر انقلاب لبیک گفت و هم‌ صدا و همراه با امت در براندازی نهایی رژیم ستمشاهی به ستیز بی‌امان با دشمنان داخلی و خارجی انقلاب برخاست و به عنوان بازوی توانمند نظامی انقلاب در جهت تحقق اهداف جمهوری اسلامی ایران تلاش‌های خستگی‌ناپذیر و مستمری را با فداکاری و ایثار و ابعاد مختلف آغاز کرد.
 
امام روز پیوستن ارتش به مردم را با عبارت حکیمانه «لحظه شادی بندگان خدا و یأس ستمگران» نقطه عطف، درخشان و افتخار‌آمیز قلمداد فرمود. و در شرایطی که دشمنان کمین کرده انقلاب و دوستان ناآگاه، نغمه شوم و خطرناک انحلال ارتش را سر داده بودند، امام امت به عنوان بزرگترین حامی ارتش پای به میدان نهاد و طی پیامی، ضرورت حفظ ارتش را اعلام و در جهت انسجام، یکپارچگی ارتش، فرمان تاریخی و مهمی را صادر و روز 29 فروردین را روز ارتش نامگذاری فرمود.»
 
آنچه بر اهمیت نام‌گذاری روز ارتش می‌افزاید، نگاهی گذرا به تاریخ خون‌بار انقلاب اسلامی است. از لحظه نخست پیروزی انقلاب، ارتش و ارتشیان، عشق و علاقه و میل باطنی خود را به حرکت ستم‌سوز و توفنده انقلاب اسلامی ایرانی به رهبری امام راحل ابراز داشته و در اثبات آن فداکاری‌ها، تلاش‌های و ایثارگری‌های بسیاری کرده‌اند.
 
ارتش با گسستن از رژیم پهلوی و بیعت با امام امت، توطئه‌های گوناگون دشمن را درهم شکست و در برابر ضد انقلاب ایستاد. این نیرو با حضور گسترده، مستمر و چشمگیر چندین ساله، در عرصه‌های حماسه و شرف، حراست و دفاع از مرزهای زمینی، هوایی، دریایی و کیان نظام مقدس جمهوری اسلامی کوشید تا مدافع میراث انقلاب اسلامی باشد.
 
در صفحه 62 کتاب «روز‌ها و رویداد‌ها» در متن «فرمان تاریخی حضرت امام خمینی» درباره روز ارتش می‌خوانیم: «بسم‌الله الرحمن الرحیم. ملت شریف و مبارزه ایران وفقهم‌الله تعالی. با اهداء سلام و سپاس از مجاهدت خستگی‌ناپذیر شما ملت شجاع که اهداف مقدس اسلام را تا آستانه پیروزی رساندید و دست خیانت‌گران داخلی و خارجی را به خاست خدای بزرگ قطع کردید؛ لازم است به تذکرات زیر توجه نمایید.

1ـ روز چهارشنبه 29 فروردین روز ارتش اعلام می‌شد. ارتش محترم در این روز در شهرستان‌های بزرگ با ساز و برگ به رژه بپردازند و پشتیبانی خود را از جمهوری اسلامی و ملت بزرگ ایران و حضور خود را برای فداکاری در راه استقلال و حفظ مرزهای کشور اعلام نمایند.

2ـ ملت ایران موظفند از ارتش اسلامی استقبال کنند و احترام برادرانه از آنان بنمایند.

اکنون ارتش در خدمت اسلام است و ارتش اسلامی است و ملت شریف لازم است آن را به این سمت رسما بشناسند و پشتیبانی خود را از آنان اعلام نمایند. اکنون مخالفت با ارتش اسلامی که حافظ استقلال و نگهبان آن است جایز نیست. ما و شما و ارتش برادرانه باید برای حفظ و امنیت کشورمان کوشش کنیم و به شرارت اشرار و اخلال مفسدین خاتمه دهیم.

3ـ‌ افراد ارتش موظفند در داخل ارتش حفظ نظم و سلسله مراتب و ضوابط را بکنند. توجه ننمودن به این مساله موجب ضعف ارتش اسلامی می‌شود و نظام را از هم می‌پاشد. سربازان و درجه‌داران و افسران موظفند با ارتش به طور محبت و برادری رفتار نمایند و از دیکتاتوری که در رژیم طاغوت بود اجتناب نمایند ارتش اسلامی باید با حفظ سلسله مراتب و نظام صحیح اسلامی و اطاعت کامل زیر دست از مافوق و رعایت کامل مافوق از زیر دست، اداره شود تخلف از این امر ضد انقلاب است و مورد مؤاخذه خواهد بود...»

ارتشیان پس از صدور این پیام تاریخ‌ساز نیز ثابت کردند که شایستگی حمایت و پشتیبانی امام امت را داشته و دارند و با وجود توطئه‌های مختلفی که برای انحلال نظام نورس جمهوری اسلامی صورت می‌گرفت، حماسه‌های عظیم و به یاد ماندنی خلق کردند. حضور درخشان، تعیین‌کننده و ارزشمند ارتش در رفع غائله گروهک‌ها و ضدانقلاب در جای جای میهن اسلامی، هشت سال ایثار و جانبازی و دفاع مقدس در برابر هجوم جانبه استکبار جهانی و نیز فعالیت چشمگیر در دوران بازسازی و نوسازی کشور اسلامی، بخشی از کوشش‌های ارتش، پس از صدور این فرمان تاریخی حضرت امام خمینی(ره) بود.
 
در صفحه 63 کتاب «روزها و رویدادها» آمده است: «ارتش و جنگ تحمیلی: به دنبال هجوم رژیم عراق با استفاده از دوازده لشگر و بهره‌گیری از امکانات تسلیحاتی پیشرفته غرب و شرق، غیور مردان ارتش مردانه برای دفاع قیام، و در طی هشت سال نبرد مقدس دوشادوش برادران پاسدار و خیل عظیم جان برکف بسیج موفق به سرکوب متجاوز شدند، و شهدای گرانقدری به اسلام تقدیم کردند.

دلاورانی چون نامجو، فلاحی، فکوری، کلاهدوز، اقارب پرست، آبشناسان، شهرام‌فر، شیرودی، کشوری، بابایی و ستاری شهیدانی جاوید از خیل کاروانیان شهر شهادتند.

نیروهای سه‌گانه ارتش در طول جنگ تحمیلی مجموع توانایی‌ها و استعدادهای بالقوه خود را بازیافتند و نشان دادند که نیروهای کارآمد، پرافتخار و پرقدرت هستند و آمادگی انجام هر مأموریتی را دارند. فرماندهی کل قوا در دیدار فرماندهان و پرسنل ارتش می‌فرمایند: اگر ارتشی در دنیا باشد که جنگ را در میدان‌های واقعی نبرد تجربه نکند این ارتش یک ارتش واقعی نیست. لااقل یک ارتش سرافراز نیست اما آن ارتشی که جنگ را با پوست و استخوان خود آن هم نه یک روز و دو روز، بلکه بیش از هشت سال لمس می‌کند این یک ارتش واقعی و آبرومند و سرافراز است.»
 
خوب است نگاهی هم به جایگاه ارتش در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران داشته باشیم. بنا بر قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، در اصل 143 قانون اساسی آمده است: «ارتش جمهوری اسلامی ایران،‌ پاسداری از استقلال و تمامیت ارضی و نظام جمهوری اسلامی کشور را برعهده دارد.»
 
همچنین، اصل 144 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تاکید می‌کند: «ارتش جمهوری اسلامی ایران، باید ارتشی باشد که ارتشی مکتبی و مردمی است و باید افرادی شایسته را به خدمت بپذیرد که به اهداف انقلابی اسلامی مؤمن و در راه تحقق آن فداکار باشند.»

کتاب «روزها و رویدادها» را مرکز فرهنگی تربیتی نور ولایت
انتشارات پیام مهدی(عج) منتشر کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها