چهارشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۹:۵۵
صادقی‌نژاد: تولید کتاب را با تکیه بر دانش بومی تقویت کنیم/ توسعه پایدار در حوزه صنعت نشر نیازمند تحول است

سیدمهدی صادقی‌نژاد از ناشران پیشکسوت در آیین نکوداشت ناشران و کتابفروشان نشر دانشگاهی ضمن تاکید بر آموزش ناشران مبتنی بر پژوهش گفت: با تکیه بر دانش و ذخایر دانشگاهی داخل به تولید کتاب بپردازیم.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) آیین نکوداشت ناشران و کتابفروشان نشر دانشگاهی با حضور دکتر محمد‌رضا حاتمی، مدیرمسئول انجمن ناشران دانشگاهی،‌ مهندس مسعود پایدار،‌ عضو هیأت‌ مدیره انجمن ناشران دانشگاهی و سیدمهدی صادقی‌نژاد از ناشران پیشکسوت و شهروز گهواره‌ای، رئیس هیات مدیره انجمن همچنین یحیی دهقانی، مدیرمسئول انتشارات مبتکران، علی حسین سازمند،‌ مدیرمسئول انتشارات «دانژه» و اردشیر هنر‌بخش، مدیر کتاب‌فروشی «هنر‌بخش» عصر امروز چهارشنبه (22 اردیبهشت‌ماه) در سرای اهل قلم ناشران کتاب دانشگاهی بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برگزار شد.
 
یحیی دهقانی گفت: هرچند که انجمن فرهنگی ناشران کتاب دانشگاهی در مقایسه سایر انجمن‌های نشر دیرتر تشکیل شد اما فعالیت‌های درخوری ترتیب داده است. پایه‌های فعالیت‌های صنفی بر پایه دل بنا شده است. همه می‌دانیم که حضور در انجمن‌های صنفی خدمتی رایگان و به اصطلاح ایثار است. احساس می‌‌کنم که افراد لایق‌تر از من در انجمن برای حضور در این آیین تجلیل هستند.                  
وی با تاکید بر ظرفیت‌های انجمن فرهنگی ناشران کتاب دانشگاهی افزود: تلاش‌های انجمن قابل تقدیر اما در حوزه کتاب‌های خارجی نیاز به تلاش‌های بیشتری است؛ بنابراین باید هرچه زودتر با همکاری مشکلات مربوط به این زمینه نیز برطرف شود. عرضه کتاب خارجی در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران باید در اختیار انجمن فرهنگی ناشران کتاب دانشگاهی قرار گیرد.
 
لزوم توجه به شبکه توزیع کتاب دانشگاهی
دکتر سازمند با اشاره به پختگی فعالیت انجمن فرهنگی ناشران کتاب دانشگاهی ادامه داد: سه نکته باید در انجمن فرهنگی ناشران کتاب دانشگاهی مورد توجه قرار گیرد؛ نخست باید بیش از پیش درس حوزه آموزش مبتنی بر پژوهش تلاش شود؛ به‌عبارت دیگر آموزش بدون پشتوانه پژوهشی چندان قابل اعتنا نیست.
 
وی افزود: تقویت جریان توزیع و پخش کتاب با ایجاد سامانه‌ای مستحکم نیز باید در اولویت کار قرار گیرد. ایجاد این سامانه موجب التیام درد بسیاری از ناشران خواهد شد. انتشار نشریه‌ای با هدف اطلاع‌‌رسانی اخبار تازه‌‌های نشر و نقد کتاب و مجموعه فعالیت‌های حوزه کتاب دانشگاهی از سوی انجمن فرهنگی ناشران کتاب دانشگاهی ضروری است. معرفی کتاب در قالب نشریه‌ای وزین موجب چرخش اخبار در جامعه دانشگاهی خواهد شد.

اردشیرهنربخش ضمن بیان خاطرات خود از فرایند ورود به حوزه نشر دانشگاهی گفت: بعد از سال 58 به‌واسطه علاقه‌ای که نسبت به حوزه نشر پیدا کرده بودم که مربوط به دوران خدمتم بود به آخرین حلقه نشر یعنی کتابفروشی پیوستم. کتابفروشی هنر را در سال 58 تاسیس کردم و بعد از 39 سال همچنان با حفظ وضعیت اولیه خود به فروش کتاب‌های فنی  و مهندسی و کتاب‌های آموزشی اشتغال دارم. تالیف، ترجمه و ویراستاری کتاب‌های دانشگاهی نیز از دیگر دلمشغولی‌های من است.
 
ضرورت تحول در صنعت نشر دانشگاهی
سیدمهدی صادقی‌نژاد در ادامه اظهار کرد: ضروری است تا صنعت نشر کشور با تحولات این حوزه همراه شود؛ به نظر می‌‌رسد که به دلیل مشکلاتی در بخش‌های مختلف موفق به انتقال تجربیات پیشکسوتان صنعت نشر نشده‌ایم. برای توسعه پایدار در حوزه صنعت نشر نیازمند تحول هستیم.
 
وی با تاکید بر لزوم توجه به آموزش مبتنی بر پژوهش گفت: بزرگان صنعت نشر دانشگاهی بر کسب آموزش بر پایه پژوهش همه اعضا اعم از مدیران و کارکنان اصرار دارند. «شدن» در گرو بهبود قابلیت‌ها و معدل توانایی و دانایی انجمن فرهنگی ناشران کتاب دانشگاهی بالاست.
 
صادقی‌نژاد افزود: باید فرصتی ایجاد شود تا تجربیات پراکنده در فرایند مشارکت‌جویی،‌ اندیشه‌ و خرد‌ورزی تبادل شود. بخشی از کار ناشران دانشگاهی انتشار علم از طریق ترجمه است؛ علاوه بر این باید با تکیه بر دانش و ذخایر دانشگاهی داخل به تولید کتاب بپردازیم.
 
علی حسین سازمند،‌ مدیر مسئول انتشارات «دانژه» با 30 سال سابقه فعالیت در حوزه نشر،‌ یحیی دهقانی،‌ با 35 سال سابقه فعالیت و اردشیر هنر‌بخش، مدیر کتاب‌فروشی هنر‌بخش با 37 سال سابقه تجلیل خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها