انتشارات فرای علم چاپ سوم مجموعه 10 جلدی «پژوهشگران کوچک» نوشته داریوش هفتبرادران مبتنی بر دستاوردهای آزمون بینالمللی پرلز را در راستای طرح بهبود سواد خواندن منتشر کرد.
این مجموعه در راستای اهداف آزمون بینالمللی پرلز که هر 5 سال یک بار توسط انجمن بینالمللی ارزشیابی پیشرفت تحصیلی (IEA) برگزار میشود طراحی و تولید شده است. داستانهای این مجموعه با توجه به مسائل بومی و فرهنگی و با در نظر گرفتن نیازها و علایق کودکان در فضایی علمی ـ تخیلی شکل گرفته و قصد دارد با تکیه بر فضای ذهنی کنونی کودکان علاوه بر آشنایی آنها با متون ادبی و علمی به آنها بیاموزد که هر اتفاقی که پیرامون ما در حال به وقوع پیوست است، میتواند جرقهای برای علماندوزی و پیشرفت باشد.
مجموعه 10 جلدی «پژوهشگران کوچک» برای بارور کردن حس کنجکاوی و هدایت آن طراحی شده و میتواند جرقهای برای علماندوزی و پیشرفت باشد. این کتاب در واقع برای بارور کردن حس کنجکاوی و هدایت آن طراحی شده و با روشهای اصولی و استاندارد به زبان ساده، کودکان را به سوی تحقیق و پژوهش سوق میدهد.
عناوین این مجموعه عبارتند از «سلاطین آسمان»، «ما انسانها»، «غولهای فراموششده»، «هیولای سبز»، «راز غولهای دریا»، «حیات بر روی زمین»، «فروانروایان زمین»، «سفر به اعماق بدن»، «مخزنهای اسرارآمیز»، «غولهای سیاه» و «سلاطین آسمان».
در مقدمه این مجموعه، اهداف قابل دستیابی آن بیان شده است. این اهداف عبارتند از:
1-آشنایی کودکان با چگونگی خواندن متون ادبی، اطلاعاتی و یادگیری مهارتهای خواندن و درک مطلب برای پی بردن به کاربرد اطلاعات در زندگی روزمره با تکیه بر مدلها و «شبیهساز آزمون بینالمللی پرلز» در انتهای کتاب.
2-برانگیختن حس کنجکاوی و هدایت آن و در نهایت بارور کردن قوه خلاقیت و پرسشگری.
3- یادگیری روشهای تحقیق و پژوهش به زبان ساده و در قالب راهبردهای علمیاتی و نظری برای آماده کردن دانشآموزان دوره ابتدایی برای شرکت در مسابقات و جشنوارههای پژوهشی استانی و کشوری (جابر بن حیان).
4- تقویت باورهای دینی و خداشناسی و آموزش آن به زبان ساده به کودکان با تکیه بر مسائل علمی
5- آموزش مهارتهای اساسی زندگی و تربیتی و در نهایت یاددهی روش انجام کار گروهی و برنامهریزی.
در بخشی از کتاب «سلاطین آسمان» میخوانیم: «سپهر آنقدر گرسنهاش شده بود که صدای شکمش را میشنید. با عجله وارد کوچه شد ناگهان ایستاد و چند قدم به عقب برگشت. «وای، جنگل ممنوعه!» به یاد داستان دیشب افتاده بود. درختان بلند و پیر با شاخههای درهم گره خورده! انگار هیچکس در آنجا زندگی نمیکرد جز آن جادوگر سیاه و بدجنس.
با نگرانی به دو طرف کوچه نگاه کرد. صدایی به گوش نمیرسید. اما صبر کنید! انگار کسی او را صدا میزد.
دوباره گوش کرد. هیچ صدایی نمیآمد. چطور میتوانست از آن کابوس وحشتناک فرار کند؟! نفس عمیقی کشید و قدمهایش را تندتر کرد. دوباره همان صدا را شنید. این بار، خیلی نزدیکتر شده بود. او دیگر چارهای نداشت و باید فرار میکرد.
ناگهان پشت یکی از درختان کوچه چیز سیاه عجیبی تکان خورد. چیزی شبیه به لباس جادوگر سیاه! پاهایش داشت میلرزید. حالا دیگر تمام آرزویش رسیدن به خانه انتهای کوچه و دیدن چهره مهربان مادربزرگش بود. در همین موقع گربه سیاه بزرگی که در کمین پرندهای نشسته بود، از پشت درخت بیرون پرید...»
در بخش پایانی هرکدام از جلدهای این مجموعه اطلاعاتی درباره آزمون پرلز و همچنین تمرینهایی ویژه دانشآموزان ارائه شده است. بخشی هم برای مطالعه اولیا قرار داده شده که در آن اهداف تمرینهایی را که باید دانشآموزان انجام دهند بیان شده است. برخی از این اهداف عبارتند از: درک کلی از داستان، تقویت توانایی مطلوب در خواندن، توجه و تمرکز روی متن، جستجوی تعاریف کلمات و عبارات، افزایش دامنه واژگان و استنباط وجود رابطه علت و معلول بین دو رویداد.
انتشارات فرای علم چاپ سوم مجموعه 10 جلدی «پژوهشگران کوچک» را در قالب 24 صفحه مصور با شمارگان سه هزار نسخه و قیمت 40 هزار ریال برای هر جلد منتشر کرده است.
نظر شما