پنجشنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۰
سیدحسن خمینی: خاطرات بخش پنهان‌مانده تاریخ مکتوب و رسمی را بیان می‌کند/ سعادت ایران در سطر سطر کتاب «عشق و تلاش» موج می‌زند

سید حسن خمینی، تولیت موسسه حفظ و نشر اثار امام خمینی (ره) در نشست رونمایی از دو کتاب «عشق و تلاش» و «حکومت بر اساس اخلاق» گفت: خاطرات بخش مهمی از تاریخ است که آیندگان می‌توانند با گذاشتن آنها در کنار خاطرات رسمی و مکتوب به بخش پنهان مانده تاریخ دسترسی پیدا کنند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، نشست رونمایی از دو کتاب «عشق و تلاش، خاطرات حجت‌الاسلام والمسلمین محمدجواد حجتی کرمانی» و «حکومت بر اساس اخلاق، خاطرات دکتر عبدالکریم بی‌آزار شیرازی» و قدردانی از مولفان مقاله امام خمینی (ره) در جلد 22 دایره‌المعارف بزرگ اسلامی با سخنرانی آیت‌الله سید حسن خمینی، حجه‌الاسلام محمود دعایی، رضا صالحی‌امیری، حجتی کرمانی و بی آزار شیرازی، سیدمحمدکاظم بجنوردی و احمد پاکتچی چهارشنبه 13 مردادماه در مرکز دایره‌المعارف بزرگ اسلامی برگزار شد.
 
همچنین در این نشست دکتر فاطمه طباطبایی، سیدهادی خسروشاهی، جلال رفیع، غلامرضا امامی، علی بهرامیان، عنایت‌الله مجیدی، دکتر جواد محمدی، حمید بصیرت‌منش، عباس سلیمی‌نمین و بسیاری چهره‌های اهل فرهنگ حضور داشتند.
 
حجتی‌کرمانی یکی از مفاخر فرهنگی و سیاسی کشور است

سیدحسن خمینی در این مراسم گفت: امام حکومتی براساس اخلاق بنیانگذاری کرد تا با عشق و تلاش پیش برود. آنچه که از نام این دو کتاب برمی‌آید، گزیده مکتب امام است. اما در اینجا باید بگویم بی‌تردید حجتی‌کرمانی یکی از مفاخر فرهنگی و سیاسی کشور است و کتاب خاطراتش، اثر ارزشمندی به‌شمار می‌آید که درد دین، انقلاب، استقلال، آزادی، آینده و سعادت مردم در سطر سطر آن موج می‌زند.
 
نوه امام خمینی(ره) با اشاره به کتاب «حکومت بر اساس اخلاق، خاطرات دکتر عبدالکریم بی‌آزار‌شیرازی» اظهار کرد: حکومت بر اساس اخلاق هویت جامعه ماست و به یقین جامعه بی‌اخلاق به سعادت نمی‌رسد. کتاب خاطرات وی نیز سرشار از نکات سودمند است که به ثبت تاریخ کمک می‌کند.
 
تولیت موسسه حفظ و نشر آثار امام خمینی (ره) بیان کرد: مقاله عالمانه‌ای درباره امام در دایره‌المعارف نوشته شده و با نوشته‌های احمد پاکتچی، یکی از مولفان مقاله، از جلدهای نخست دایره‌المعارف آشنا هستم. اما به دلیل تالیف کتاب «فرهنگ جامع فِرق» که به دقت مطالعه کردم، با نوع آثارش آشنا هستم و می‌توانم بگویم از مولفان خوبی است که قلم توانایی دارد.
 
سیدحسن خمینی بیان کرد: خاطرات بخش مهمی از تاریخ است که آیندگان می‌توانند با گذاشتن آنها در کنار خاطرات رسمی و مکتوب به بخش پنهان مانده تاریخ دسترسی پیدا کنند.   
 
مقاله‌ امام خمینی یک اثر پژوهشی بی نظیر است

بجنوردی در ادامه این نشست گفت: مقاله‌ای که از سوی پاکتچی، انصاری و حاج فرامرزی درباره امام خمینی (ره) در دایره‌المعارف بزرگ اسلامی تالیف شده، مقاله بی‌نظیری از لحاظ ارزش پژوهشی است و در آینده بیشتر محققان به این مقاله مراجعه خواهند کرد. ضمن اینکه در نظر داریم این مقاله را به صورت کتاب مستقلی منتشر کنیم.

تالیف مقاله حضرت امام دشوار بود

پاکتچی اظهار کرد: در تالیف مقاله حضرت امام با دشورای ویژه روبه‌رو بودیم زیرا حجم کتاب، مقاله منتشر شده، کنگره و همایش انجام شده به قدری زیاد بود که بررسی همه آنها زمان زیادی را در برمی‌گرفت. از طرفی پایان‌نامه‌ها و رساله‌های فراوانی نیز نوشته شده بود و فقط در قسمت فقه با یک مجلد کتابنامه درباره آثار منتشر شده در حیطه دیدگاه‌های فقهی ایشان روبه‌رو بودیم.
 
منش سیاسی‌ام را مدیون حجتی کرمانی هستم

دعایی در بخش دیگری از این نشست گفت: آرزو داشتم که روزی کتاب خاطرات حجتی کرمانی نوشته شود. مبارزی که هر چه در حیات سیاسی خود دارم، مدیونش هستم. وی نیز مشی و راه مبارزه خود را مرهون نواب‌صفوی می‌داند و در این رابطه کتاب «آموزگار من، نواب» را تالیف کرده است.
 
زندان مرا از یکجانبه‌نگری دور کرد

حجتی‌کرمانی با اشاره به دوران زندان خود گفت: 10 سال در زندان شاهنشاهی در خدمت بجنوردی و برخی دوستان بودم و این زندان برایم دانشگاهی بود که در آن با افکار متضاد و گرایش‌های مختلف آشنا شدیم و بسیاری از اشعار به ویژه شعر نو را در آن محیط می‌خواندیم. محیط زندان من را از یک‌جانبه‌نگری دور کرد.
 
فرصت برای مطالعه حتی در هنگام قدم زدن

بی آزار‌شیرازی با اشاره به مطالعه امام خمینی (ره) گفت: در ماه‌های آخر حیات امام، رئیس دفتر ایشان، رسولی‌محلاتی به من زنگ زد و گفت امام کتاب سعدی که به صورت سه جلدی است را برای مطالعه می‌خواهند. بعد پرسیدم چرا امام کلیات سعدی را نمی‌خواهند؟ رئیس دفتر امام در پاسخ گفت ایشان روزها که قدم می‌زنند، می‌خواهند از این کتاب که سبک است در ضمن قدم زدن استفاده کنند. برایم جالب بود که امام در این سن چگونه از فرصت خود برای مطالعه استفاده می‌کند.   
 
در پایان نشست پس از رونمایی از دو کتاب، سید حسن خمینی به حجتی‌کرمانی و بی‌آزار شیرازی یک لوح یادبود و هدیه اهدا کرد. همچنین از احمد پاکتچی، فرامرز حاج‌منوچهری و حمید انصاری به دلیل تالیف مقاله امام خمینی در دایره‌المعارف بزرگ اسلامی قدردانی شد.  صالحی‌امیری نیز به مولفان دو کتاب رونمایی شده و دو تابلو هدیه کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها