آخرین جلسه تابستانی «شعرانه» با پرداختن به شعر شهریار و روز «ملی شعر و ادب فارسی» در فرهنگسرای فردوس برگزار شد.
صابر قدیمی در ابتدای این نشست، ضمن تبریک روز بزرگداشت شهریار و روز «ملی شعر و ادب فارسی» اظهار کرد: خوشحالم در روزی که به نام شعر و ادبیات پارسی است، در کنار اهالی ادبیات هستم و سر سفره شعر نشستهام. البته که هر روز، روز شعر و ادبیات است و انسان بدون ادبیات، مثل ماهی بدون آب میماند. چقدر خوب است که ما از بزرگان ادبیات یاد کنیم و برای زحماتشان ارزش قائل شویم. جای خالی بزرگانی مانند حسین منزوی، سیمین بهبهانی، احمد شاملو، نیما یوشیج، شهریار و دیگر عزیزان را سبز و سایه پر بار درختان تنومند گلستان ادبیات پارسی مستدام.
بعد از صحبتهای قدیمی، شاعران جوان که علاقهمند بودند شعرشان نقد شود، به شعرخوانی پرداختند. در قسمت نخست «شعرانه» شعر نغمه مافی، حامد شریفی، ریحانه امیر حسینی و باربد مهدیار نقد و بررسی شد.
احسان افشاری، شاعر در نقد شعر یکی از شاعران جوان گفت: مساله ضعف تالیف یکی از موضوعاتی است که در بسیاری از نشستهای نقد شعر بیان میشود و متاسفانه شاعران جوان توجه چندانی به آن ندارند. معمولا اختلافی بین آن تصویری که ما در ذهن داریم با آنچه که در شعر منعکس میشود وجود دارد، اگر این فاصله زیاد باشد و مخاطب نتواند اتفاق یا تصویری که شاعر قصد بیان آن را داشته برداشت کند، شعر دچار ضعف تالیف شده است.
علی ایلیا از ترانهسرایان جوان کشورمان نیز در نقد یکی از ترانهها اظهار کرد: همیشه به ترانهسرایان و شاعران جوان توصیه میکنم که نخستین ضرورت شعر گفتن، تسلط بر ساختار اصلی شعر مانند قافیه و وزن است، بنابراین بهتر است شاعران جوان قبل از تسلط روی وزن و قافیه از شعر خواندن در جلسات شعر پرمخاطب خودداری کنند.
در بخش دوم این برنامه که به شعرخوانی اختصاص داشت، علیرضا آذر، پدرام پاریزی، احسان افشاری، احسان بایگی، شهریار نراقی، حسین زحمتکش، حسین طاهری، علی ایلیا، عرفان اكبرپور، پيام پولاد، اميرعلى سليمانى، آبا عابدين، ليدا رشيدى، على حيدرى، سعيد صاحب علم و نيما ايمانى به شعرخوانی پرداختند.
نشست «شعرانه» از ساعت 18 تا 20 روزهای شنبه هرماه و بهصورت یک هفته در میان در فرهنگسرای فردوس برگزار میشود.
نظر شما