سی و سومین نشست خبری سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد
چاپخانهها و ناشران در فهرست معافیت مالیات قرار میگیرند/حمایت از آثار حوزه دفاعمقدس
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سی و سومین نشست خبری خود به خبرنگار «ایبنا» گفت: دوگانگی هویت چاپخانهداران به لحاظ فرهنگی یا صنعتی بودن، باعث شده نسبت به حقوق آنها بیتوجهی شود، اما قرار شده است با پیگیریهایی که اخیراً صورت میگیرند، این صنف نیز در فهرست معافیت مالیات قرار بگیرند.
نوشآبادی در ابتدای این نشست ضمن تبریک عید غدیرخم اظهار کرد: امروز جامعه ما بیش از هر زمان دیگر به امیرالمؤمنین (ع) نیاز دارد و در این بین، اصحاب فرهنگ و هنر باید نقش ویژهتری ایفا کنند تا جامعه علوی که برخاسته از جامعه نبوی است، نمایانتر شود.
وی همچنین ضمن تبریک هفته دفاع مقدس، از برگزاری آیین نکوداشت دفاع مقدس در روز دوشنبه (5 مهرماه) در سالن سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خبر داد و گفت: این آیین ساعت 10 صبح با سخنرانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار خواهد شد.
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره برگزاری نخستین جایزه نشان ایثار و رسانه نیز افزود: این جایزه در دو بخش «رسانه برتر» و «آثار برتر» توسط معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار میشود. تمامی رسانههای مکتوب و مجازی میتوانند آثار خود را با مضمون دفاع مقدس تا پایان آذرماه به دبیرخانه جایزه ارسال کنند.
نوشآبادی ادامه داد: میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس، تفاهمنامهای منعقد شده که در راستای آن از آثار و ارزشهای دفاع مقدس حفاظت و بهرهبرداری میشود و ثبت حماسههای ماندگار 8 سال دفاع مقدس در مقابل متجاوزان در دستور کار قرار میگیرد. همچنین براساس این تفاهمنامه، مشارکت در برگزاری همایشها و جشنوارههای ادبی و هنری دفاع مقدس و حمایت از نهضت ترجمه آثار مکتوب دفاع مقدس صورت میگیرد.
وی گفت: حمایت از تألیف و تولیدات آثار حوزه دفاع مقدس، حمایت از فعالیتهای تشکلهای مردمنهاد در حوزه دفاع مقدس، حمایت از خرید کتاب و محصولات فرهنگی دفاع مقدس و حمایت مادی و معنوی از خبرنگاران حوزه دفاع مقدس در این تفاهمنامه درج شده است.
پرسش و پاسخ
نوشآبادی در ادامه این نشست در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر اینکه «نشریه یالثارات پس از توقیف، دوباره با درج مطالبی توهینآمیز نسبت به هنرمندان، به فعالیت خود ادامه میدهد، موضع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این زمینه چیست؟» عنوان کرد: موضع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این زمینه قبلاً اعلام شده و هیأت نظارت بر مطبوعات پروانه این نشریه را لغو کرده و از فهرست نشریات دارای مجوز حذف کرده است؛ بنابراین همچنان موضع این هیأت را داریم و سایر مسائلی هم که اتفاق افتاد در دستگاه قضایی در حال رسیدگی است.
وی در پاسخ به خبرنگار «ایبنا» که از موضع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در فرایند رایزنی دولت و مجلس نسبت به معافیت مالیات چاپخانهداران پرسید، گفت: تفاهمنامهای میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با وزارت اقتصاد و دارایی مبنی بر «معاف کردن تشکلهای فرهنگی از پرداخت مالیات و مالیات ارزشافزوده» منعقد شد. با وجود فراز و نشیبهایی که داشت و عدم اجرای کامل آن توسط برخی ادارات شهرستانها، پیگیری شد و خوشبختانه بهصورت رسمی اجرا میشود. در این راستا تمام تشکلهایی که تولید فرهنگی دارند از پرداخت مالیات معاف شدند.
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: غفلتی که در این زمینه صورت گرفت، شاید این بود که چاپخانهداران و ناشران حقوقشان نادیده گرفته شد، اما با پیگیریهایی که صورت گرفت قرار بر این شد تا صنف چاپخانهداران و ناشران نیز در فهرست معافیت مالیات قرار بگیرند. البته کارشناسان دارایی نظراتی مبنی بر اینکه «چون تمام چاپخانهداران کار فرهنگی نمیکنند، بنابراین نمیتوانیم آنها را جزو صنوف فرهنگی تلقی کنیم و در نتیجه صنف صنعتی ـ فرهنگی تلقی میشوند.» ارائه کردند. بدون تردید این دوگانگی گاهی حقوق این صنف را تحت آسیب قرار میدهد و آنها را ناراحت میکند. امیدواریم با تعیینتکلیف جایگاه حقوقی چاپخانهها و با توجه به این چاپخانهها میتوانند پایه و اساس توسعه علمی و فرهنگی کشور باشد، مورد توجه بیشتر قرار بگیرند.
نوشآبادی در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه «با توجه به اینکه اخیراً کتاب «تنشهای خیس» اثر مهدی نجفزاده از سوی رسانهها منتشر شده و محتوایی کاملاً غیراخلاقی دارد، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نسبت به انتشار چنین کتابهایی با محتوای غیراخلاقی چه اقداماتی را در دستور کار دارد؟» اظهار کرد: ضوابط، معیارها و مقرراتی که در حوزه نشر و کتاب وجود دارد، همچنان مانند گذشته اِعمال میشود و هیچ مسامحهای در خصوص عدول از این چارچوبهای فرهنگی، دینی و اخلاقی نباید صورت بگیرد؛ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در اجرای قانون اهل مسامحه نیست. در این راستا با تقویت ممیزی کتاب و شورای نظارت، کار با دقت و سرعت دنبال میشود. اگر جایی هم در نظارت قصوری صورت بگیرد، حتما رسیدگی میشود.
وی درباره آییننامه اجرایی قانون مطبوعات نیز گفت: آییننامه اجرایی قانون مطبوعات اخیراً در دولت به تصویب رسیده و در 8 شهریورماه برای اجرا به وزارت کشور و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ابلاغ شد. این آییننامه در چهار فصل و 39 ماده و 27 تبصره به تصویب رسیده است که براساس آن مدیرانمسئول رسانهها موظف به بیمهکردن تمام کارکنان و خبرنگاران خود شدهاند و در صورت عدم اجرای آن از تسهیلات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی محروم خواهند شد.
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره کم و کیف نمایشگاه مطبوعات امسال توضیح داد: خوشبختانه هر سال، هم بر کمیت و هم کیفیت این نمایشگاه افزوده میشود، چراکه این نمایشگاه فرصت مناسب و ویترینی برای عرضه پیشرفتهای کشور است.
نوشآبادی افزود: امسال این نمایشگاه با 25 درصد رشد متقاضی روبهرو شده است. استقبال نمایشگاه استانی و محلی که در گذشته کمرنگ بوده امسال بیشتر شده، بهگونهای که نمایشگاه امسال در دو طبقه برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: دولت نیز مصمم است در این دوره از نمایشگاه مطبوعات، رسانههای محلی و استانی را تحت پوشش حمایت مادی و معنوی خود درآورد. در این راستا امسال اجاره غرفهها به حداقل رسیده و بسیاری از مطبوعات، نشریات و روزنامههایی که در سالهای گذشته حضور نداشتند، امسال حضور دارند و این خود نوید خوبی است بر اینکه نوعی باور به وجود میآید که دولت زمینه را برای همه رسانهها با همه دیدگاهها فراهم کرده است.
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان درباره مصوبه شورای فرهنگ عمومی در رابطه با روز بزرگداشت فردوسی و پاسداشت زبان فارسی، اظهار کرد: این مصوبه هیچ منافاتی با روز ملی شعر و ادب که به مناسبت روز درگذشت استاد شهریار برگزار میشود، ندارد، بلکه فقط یک عنوان به عناوین تقویم رسمی کشور با عنوان روز بزرگداشت فردوسی و پاسداشت زبان فارسی اضافه شده است. فردوسی را نماد زبان فارسی و شهریار را نماد شعر و ادب فارسی میدانیم و هر دو برای ما محترم هستند و همچنان هر دو در تقویم ملی خواهند بود.
نظر شما