دوشنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۰
سیاوشی: ترویج کتابخوانی به تقویت هویت فردی و ملی منجر خواهد شد

طیبه سیاوشی شاه‌عنایتی، نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در آیین تجلیل از کتابداران برگزیده کشوری گفت: در حال حاضر، ضرورت جامعه ما ترویج كتابخوانی را می‌طلبد كه تقویت هویت فردی و ملی را به دنبال خواهد داشت.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) آیین گرامیداشت روز کتاب، کتابدار و کتابخوانی، دوشنبه 24 آبان‌ماه با حضور سیدرضا صالحی امیری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، مجید غلامی جلیسه، مدیرعامل موسسه خانه کتاب و دبیر هفته کتاب، حجت‌الاسلام والمسلمین نصراله پژمانفر، نماینده مجلس شورای اسلامی، سیدعباس صالحی، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از کتابداران کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور در تالار وحدت برگزار شد.

طیبه سیاوشی شاه‌عنایتی، نماینده مجلس شورای اسلامی در این آیین طی سخنانی گفت: بالارفتن سرانه مطالعه به كاهش خرافات و عقب‌ماندگی جامعه منجر می‌شود. در حال حاضر، ضرورت جامعه ما ترویج كتابخوانی را می‌طلبد كه تقویت هویت فردی و ملی را به دنبال خواهد داشت. متأسفانه خانواده در معرض تخریب بسیار قرار گرفته، ما نیازمند اصلاح روند كتابخوانی برای تقویت كانون خانواده هستیم.

وی افزود: در كمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، تلاش نمایندگان بر این است كه اقدامات مناسب در این جهت از سطح خانواده تا آموزش‌های عالی و استثنایی صورت گیرد. اما مهم‌ترین و موثرترین گام در این جهت اختصاص زنگ كتابخوانی در مدارس است. گامی كه تعهد و وظیفه ما در قبال آیندگان را محقق می‌سازد.

سیاوشی شاه عنایتی استفاده از تبلیغات شهری و تلویزیونی و تعبیه مكان‌هایی برای قصه‌گویی و كتاب خواندن برای كودكان را ابزار مهمی در جهت گسترش فضای فرهنگی كشور دانست و گفت: امیدوارم مشكلات جاری حوزه انتشار كتاب‌ها و نشریات مختلف با توجه به رویكرد و سیاست‌های جدید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی كاهش یابد كه خود عامل مهمی در ترویج فرهنگ كتابخوانی است. با این شعار همیشگی‌ام صحبتم را به پایان می‌رسانم كه زنان و مادران، محور پیشبرد مطالعه و فرهنگ كتابخوانی در جامعه هستند. بیایید نقش مادران را در پیشبرد اهداف نظام به‌ویژه مدیریت اهداف فرهنگی جدی بگیریم.

همچنین تقدیر از نفرات برگزیده در هجده بخش نهاد، در آیین گرامیداشت روز «كتاب، كتابخوانی، كتابدار» بخش دیگری از این آیین بود که در بخش نخست؛ كتابخانه‌های مركزی ارومیه، اوحدی مراغه‌ای و میرفندرسكی گرگان به‌عنوان كتابخانه‌های نمونه نهادی معرفی و از آنها تقدیر شد.

زهرا آقایی جوشقانی از كتابخانه علامه امینی قم، سمیه رستمی اصل از كتابخانه عمومی امام باقر(ع) نظرآبادِ استان البرز و فریبا رضا قره‌باغ از كتابخانه مركزی ارومیه نیز به عنوان كتابداران برتر بخش كودک تجلیل شدند.

در بخش كتابداران برتر بخش نابینایان؛ حمیده روحی از كتابخانه میرفندرسكی گرگان، سمانه فتاحی از كتابخانه عمومی امام علی(ع) یزد و طیبه عبدلی از كتابخانه عمومی آیت‌الله خامنه‌ای قم به عنوان نفرات برگزیده معرفی شدند.

لوح تقدیر مسئولان و كتابداران كتابخانه‌های برتر نهادی نیز در دو بخش «درجه روستایی» و «درجه 8 و 9» به برگزیدگان اعطا شد كه در بخش مسئولان و كتابداران روستایی؛ مریم داوری از كتابخانه عمومی شهدای محراب محمد صالحی گناوه در استان بوشهر، محمد اسدپور اقدم از كتابخانه عمومی امام علی(ع) قاضی‌جهان شهرستان آذرشهر در آذربایجان‌شرقی و مهدیه هنرمند راد از كتابخانه عمومی حاج‌ ملاعلی فرح‌بخش فرح‌آباد برگزیده شدند و در بخش مسئولین و كتابداران "درجه 8 و 9" نیز خانم‌ها فاطمه صفرزاده از كتابخانه عمومی سلمان فارسی ایور در شهرستان گرمه‌ی استان خراسان‌شمالی، ملیحه دهقان از كتابخانه عمومی كوثر ابركوه در استان یزد و فاطمه خجسته از كتابخانه عمومی بنت‌الهدی قوچان در استان خراسان رضوی برگزیدگان این بخش را تشكیل می‌دادند.

پنجمین بخش به مسئولان نمونه كتابخانه‌های درجات «6 و 7»، «4 و 5» و «3 به بالا» اختصاص داشت كه در آن‌ها به ترتیب خانم‌ها زهرا سمیعی مصلح از كتابخانه عمومی شهید مفتح دمق رزن، زهرا كریم‌خانی از كتابخانه عمومی قائم ارومیه، منیژه احمدی از كتابخانه عمومی مطهری فولادشهر، ملیحه سلیمان از كتابخانه عمومی هنر و اندیشه فولادشهر، فرشته دولتی از كتابخانه عمومی دانشجوی ملایر، زهره شفیع‌زاده از كتابخانه فرهنگسرای ولایت زیباشهر، زهره تقوی رفسنجانی از كتابخانه سیدجواد افصح هجری رفسنجان، نرگس فرح‌بخش از كتابخانه مركزی ارومیه و مهدیه سلطانشاهی از كتابخانه مركزی كرمان به‌عنوان نفرات برتر تقدیر شدند.

شبنم حق‌بین، كتابدار كتابخانه عمومی شهید مفتح دمق، عذرا دائی، كتابدار كتابخانه عمومی مرحوم رحیم محسنی هادی‌شهر، الهه فیض، كتابدار كتابخانه عمومی باقرالعلوم(ع) مشهد، نسیبه خالداری، كتابدار كتابخانه عمومی شهید اول كوهبنان، نسیمه جهانی بهنمیری، كتابدار كتابخانه عمومی شهید صالحی بابلسر، زهرا كمالی، كتابدار كتابخانه عمومی الغدیر خمینی‌شهر، پروین عبداله‌زاده، كتابدار كتابخانه مركزی بوكان، سید‌امیر جعفری پطرودی، كتابدار كتابخانه عمومی امیر پازواری بابلسر، فاطمه رستگاری، كتابدار كتابخانه مركزی همدان و زهرا جوادی، كتابدار كتابخانه عمومی علامه طباطبایی محلات نیز كتابداران نمونه كتابخانه‌های نهادی در بخش‌های درجه «6 و 7»، «4 و 5»، «1،2،3» و «مركزی‌ها و استاندارد» شدند. 

در بخش كتابخوانان و اعضای نمونه كشوری نیز برگزیدگان در چهار رده سنی كودک، نوجوان، جوان و بزرگسال تقدیر شدند كه پرنیا شعبانی از كتابخانه جمشید احمدی قائم‌شهر، زهرا معصومی‌‎مقدم از كتابخانه شهید حیدری نهاوند، كوثر عبداللهی از كتابخانه عمومی شهدای باقریه بیرجند در رده سنی كودک، مهدی امینی از كتابخانه عمومی الغدیر بوئین‌زهرا، مسعود صفری از كتابخانه مركزی بوكان، مصطفی رسولی از كتابخانه مركزی همدان در رده سنی نوجوان، مریم حاجی‌زاده از كتابخانه عمومی شهید سلطانلوی تاكستان، ایرج زیرك‌زاده از كتابخانه مركزی همدان در رده سنی جوان و سیدحمزه كاظمی از كتابخانه عمومی ابن شهرآشوب ساری و ایمان مهری از كتابخانه عمومی شهید باهنر نفرات برتر در این بخش بودند.

در بخش معمرین نیز از منصور خرم‌دل (ستاد مركزی)، علی‌اكبر نجارلو (تهران)،  احد آذرگون (آذربایجان‌غربی)، اصغر اصغرزاده (آذربایجان شرقی)، رسمیه جلیلیان (كرمانشاه)، عیدی محمد اسد (خوزستان)، فاطمه فضلی (تهران)، محمدجمال كاظمی طهرانی (خراسان‌رضوی)، محمدناصر مهرور (البرز)، محمود قاسمی‌فوزی (كرمان)، حوریه حسن‌زاده (آذربایجان‌شرقی)، رضا نفیسی‌تبار (اصفهان)، یوسف عباسی (تهران)، رحمت‌الله عباسی (تهران) و غلامحسین شفیعی (مركزی) تقدیر و تجلیل شد.

كتابخانه‌های عمومی امام جواد(ع) چهار روستای در شهرستان گناوه و باقرالعلوم در شهرستان نكا نیز برگزیدگان بخش خلاقیت و اقدامات ویژه بودند.

در بخش‌های برگزیدگان كتابخانه‌های مشاركتی نیز كتابخانه مرحوم وزیری یزد، كتابخانه حضرت حسین‌بن موسی الكاظم(ع) خراسان‌ جنوبی و كتابخانه علامه مخبر دزفولی خوزستان كتابخانه‌های برتر، سپیده بالی كهنه‌سرا از كتابخانه شهدای كهنه‌سرای نوشهر و رقیه حسن‌زاده از كتابخانه مكتب‌الرضا(ع) اردبیل كتابداران برتر و مرضیه اسلامی از كتابخانه قرآن و عترت (جوادالائمه) یزد، معصومه ایزانلو از كتابخانه غدیر بجنورد، آسیه رجبی از كتابخانه سعیدالعلماء بارفروشی بابل و عطیه شعبانی از كتابخانه حجت‌الاسلام والمسلمین شهید ملك‌زاده كرج مسئولین برتر شدند.

كتابخانه‌های روستایی آیت‌الله میرزا طاهر ربانی شاهنجرانی در شهرستان رزن، آیت‌الله سیدحسین موسوی در شهرستان قزوین و جاجرود در شهرستان پردیس نیز سه كتابخانه روستایی برگزیده در آیین گرامیداشت روز «كتاب، كتابخوانی، كتابدار» شدند.

در بخش خدمتگزار برتر نیز ضمن اعلام شایسته تقدیر بودن صمد جمشیدی از تهران نیز آقایان سجاد جعفرزاده از آذربایجان‌غربی، رحمان اسدی از مازندران، محمدرضا ساربان از خراسان‌رضوی به عنوان برگزیده مورد تقدیر قرار گرفتند.

صدیقه سادات‌ باقرپور از مازندران، غلامرضا كارگر شوركی از یزد و سكینه جابرالنصار از بوشهر نیز به عنوان پیشكسوت برتر تقدیر شدند.

در بخش اساتید برتر كتابداری و رشته علم اطلاعات و دانش‌شناسی نیز از آقایان جعفر مهراد، احمد شعبانی، غلامرضا فدایی عراقی، رحمت‌الله فتاحی و ابراهیم افشار زنجانی تجلیل شد و از صادقه كامبوزیا از سیستان و بلوچستان تقدیر ویژه به عمل آمد و زینب محبی كتابدار كتابخانه آیت‌الله دكتر احمد بهشتی فسا نیز شایسته تقدیر اعلام شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها