دوشنبه ۲۹ آذر ۱۳۹۵ - ۱۳:۵۰
امیر سیاری: گنجینه اسناد نیروی دریایی در خدمت نویسندگان است/ سرهنگی: به نقش همسران دریاداران پرداخته شود

امیردریادار سیاری، فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در آیین رونمایی از دو کتاب تازه این نیرو گفت: گنجینه اسناد نیروی دریایی در اختیار نویسندگان و پژوهشگران است. مرتضی سرهنگی نیز در این برنامه درخواست کرد که به نقش همسران فرماندهان و رزمندگان نیروی دریایی ارتش پرداخته شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) آیین رونمایی از دو کتاب تازه نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران که به کوشش انتشارات سوره مهر روانه بازار نشر شده پیش از ظهر امروز (29 آذرماه) با حضور امیر دریادار حبیب‌الله سیاری، فرمانده نیروی دریایی ارتش، محسن مومنی شریف، رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی و مرتضی سرهنگی، مدیر دفتر ادبیات پایداری حوزه هنری در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد.
 
چرا انعکاس نقش نیروی دریایی کمرنگ است؟
دریادار سیاری در این برنامه با قدردانی از حوزه هنری برای انتشار این آثار گفت: اقدامات حوزه هنری ما را در ریلی قرار داد که به انعکاس فعالیت‌های نیروی دریایی در سال‌های جنگ تحمیلی بپردازیم.
 
فرمانده نیروی دریایی ارتش با تاکید بر اینکه متاسفانه اقدامات نیروی دریایی بر همه پوشیده است، افزود: کوشش‌های نیروی دریایی ارتش در سال‌های جنگ تحمیلی انعکاس نیافته است اگر نتایج عملیات مروارید را بررسی کنیم هر یک از نتایج مهم آن می‌تواند در قالب کتاب‌هایی مورد بررسی قرار گیرد.
 
دریادار سیاری با بیان اینکه اسکورت کاروان‌های دریایی در سال‌های جنگ یکی از وظایف خطیر نیروی دریایی ارتش بوده است، گفت: در سال‌های جنگ 10هزار کشتی که شامل کشتی‌های تجاری نیز می‌شد اسکورت شدند تا کشور ما دچار قحطی نشود و اگر این اتفاق می‌‌‌افتاد شاهد همان‌ چیزی بودیم که در فیلم «یتیم‌خانه ایران» به نمایش درآمد.
 
وی یادآور شد: 34 روز دفاع از خرمشهر بیش از 150 عملیات اسکورت و ... تنها بخشی از عملیات‌هایی بود که نیروی دریایی در سال‌های جنگ تحمیلی به انجام رساند اما به دلایلی مثل عدم حضور اصحاب رسانه، نبود مردم و نویسندگان در منطقه این عملیات‌ها امکان انعکاس نیافتند. در آن زمان فقط کارکنان ناوگان‌های دریایی حضور داشتند.
 
فرمانده نیروی دریایی ارتش اضافه کرد: دلیل دیگری که سبب انعکاس نیافتن فعالیت‌های نیروی دریایی در سال‌های جنگ تحمیلی شد طبقه‌بندی شدن اسناد دوران دفاع مقدس بود که امکان انعکاس فعالیت‌ها را سلب می‌کرد. اسناد نیروی دریایی حضور مقتدرانه نیروی دریایی را اثبات می‌کند اما کمتر در فیلم‌های سینمایی، کتاب‌ها و رمان‌ها این حضور مقتدرانه به تصویر کشیده شده است.
 
وی با بیان اینکه فیلم‌نامه‌های بسیاری درباره بخش نیروی دریایی در سال‌های جنگ تحمیلی نوشته شده است، افزود: ساخت فیلم‌های دریایی هزینه‌بر است و باید پشتیبانی لازم در این زمینه صورت بگیرد. امروزه به کوشش نویسندگان و محققان آثاری برمبنای اسناد نیروی دریایی نوشته شده و می‌شود که تقویم تاریخ نیروی دریایی از آن جمله است. این مجموعه تاکنون به 30 جلد رسیده است و گمان می‌کنم به 60 جلد نیز برسد.
 
امیر سیاری نگارش خاطرات رزمندگان نیروی دریایی در سال‌های جنگ تحمیلی را یکی از بایسته‌های نگارش کتاب در این حوزه دانست و گفت: هرچند زمان زیادی از آن دوران گذشته است اما باید به سراغ پیشکسوتان نیروی دریایی رفت و خاطرات آنها را نوشت و باید تلاش کنیم با انعکاس این خاطرات مردم بدانند که در 8 سال دفاع مقدس در عرصه دریا چه رخ داده است. همچنین با انعکاس این خاطرات افرادی که امروز و آینده در نیروی دریایی خدمت می‌کنند، خواهند دانست که شهیدان نیروی دریایی چه افتخاراتی را نصیب کشور کردند و آنها ملزم به پیمودن چه مسیر پرافتخاری هستند.
 
وی ادامه داد: خاطرات و اسناد موجود نیروی دریایی گنجینه بی‌نظیری است که آن را در اختیار هنرمندان، نویسندگان و سایر اهالی فن قرار خواهیم داد. اگر به بازتاب خبری عملیات‌هایی چون عبور از کانال سوئز، حضور در اقیانوس آرام، اقیانوس اطلس و سایر نقاط استراتژیک در رسانه‌های خارجی نگاه کنید، خواهید دید که همین انعکاس خبری نیز سوژه مناسبی برای پرداختن در قالب کتاب و فیلم است.
 
دریادار سیاری در پایان سخنانش به نویسندگان و محققان قول داد که هرآنچه در توان نیروی دریایی است در اختیار آنها بگذارد تا بتوانند به نقش نیروی دریایی در دوران دفاع مقدس بپردازند.
 
12 عنوان کتاب در دست انتشار برای نیروی دریایی
مرتضی سرهنگی دیگر سخنران این آیین بود که در ابتدای سخنانش به در دست انتشار بودن 12 عنوان کتاب درباره نیروی دریایی ارتش اشاره کرد و گفت: نوشتن پس از جنگ در دنیا یک سنت است و حوزه هنری انقلاب اسلامی 29 سال است که به این سنت عمل می‌کند. اکنون 3 عنوان کتاب در دست انتشار است و 9 عنوان دیگر نیز به زودی آماده انتشار می‌شود.
 
وی در بخش دیگری از سخنانش از مسئولان نیروی دریایی ارتش خواست که به نقش همسران و مادران رزمندگان نیروی دریایی ارتش توجه کنند و افزود: اگر مادران و همسران ما ساک، پوتین ما را آماده نمی‌کردند ما آماده جنگ نبودیم.
 
محسن مومنی‌شریف نیز در سخنان کوتاه گفت: دو سال پیش قول داده بودیم که دغدغه‌های نیروی دریایی ارتش را برای انتشار آثاری در این باره کاهش دهیم و خوشحالیم که امروز با انتشار کتاب «راز مروارید» و «اطلس عملیات‌های ماندگار نیروی دریایی» بخشی از این گلایه‌ها و دغدغه‌ها برطرف شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها