مجموعه «دانش ترسناک» با ترجمه محمود مزینانی از سوی انتشارات پیدایش راهی پیشخان کتابفروشیها شد.
«روباتهای آشوبگر»
«روباتهای آشوبگر» نوشته مایکل گلداسمیت عنوان دیگری از این مجموعه است. نوجوانان با این کتاب میفهمند که چگونه روباتهای آشوبگر در حال تسخیر جهانند. ضمنا با روباتی آشنا میشوند که مجبور است برای گذراندن زندگیاش حلزون بخورد. همچنین میفهند که سایبورگها با حیوانات اهلی سایبریتان چه فرقی دارند.
در بخشی از این کتاب میخوانیم: «هزاران سال است که وجود داشتهاند و تقریباً هیچ کدامشان انعطافپذیری یک روبات امروزی را ندارند؛ آنها برای این ساخته میشوند که چند وظیفه انگشتشمار را (وظایفی مثل ریختن نوشیدنی توی لیوان و تعظیم کردن) بارها و بارها پشت سر هم و به یک شکل انجام دهند و اگرچه یک جورهایی هوشمند به نظر میرسند، اما در واقع این طور نیست.
اتوماتا ابتداییترین نوع ماشینهای روبوتیک بود و هدف از ساخت آنها فقط سرگرم کردن آدمها بود، برخلاف روباتهای امروزی که معمولاً کارهایی بسیار جدی به آنها واگذار میشود...»
«کهکشان سرگیجهآور»
«کهکشان سرگیجهآور» عنوان دیگر مجموعه «دانش ترسناک» است که به قلم کیارتان پاسکیت نوشته شده است. نوجوانان با این کتاب روی مریخ اسکی میکنند، با آدم فضایی غمگین سیاره پلوتون آشنا میشوند و از خواندن برخی دانستنیهای باورنکردنی دربارة غولهای سرخ، کوتولههای سفید و سوپرنواها تعجب میکنند.
در بخشی از این کتاب میخوانیم: «شهابسنگها؛ چیزهای نکبتی! اینها به طور کلی سیارکها یا ستارههای دنبالهدار فراریاند که از جای خود در میروند و با زمین برخورد میکنند. آنها چنان داغند که هنگام عبور از میان جو زمین میسوزند و موقع برخورد به زمین، خیلی خیلی کوچکتر میشوند که خیلی جای شکر دارد. برای اینکه دستتان بیاید شهابسنگها چه قدرتی دارند، بد نیست بدانید که میلیونها سال قبل شهابسنگی به کانادا اصابت کرد و گودالی به پهنای چهار کیلومتر از خودش باقی گذاشت! بزرگترین شهابسنگی که روی زمین پیدا شده 5 تن وزن دارد و در کشور آفریقایی نامیبیا فرود آمده، برای همین تعجبانگیز است که این کشور هنوز در جای خودش قرار دارد. بعضیها فکر میکنند که 65 میلیون سال قبل برخورد یک شهاب سنگ خیلی بزرگ و هرج و مرج و صدای مهیب بعد از آن باعث انقراض دایناسورها شده. یا این اتفاق افتاده یا اینکه دایناسورها دور هم جمع شدند و کپهای بزرگ را تشکیل دادند و بعد هم یک شهابسنگ فرود آمد و خیلی از آنها را له و لورده کرد...»
«سینمای پر زرق و برق»
نوجوانان در «سینمای پر زرق و برق» به پشت پرده سینما راه مییابند و بازیگران بداخلاق و کارگردانان بدجنش را ملاقات میکنند و با سیر تا پیاز بازیگوشیهای کارتونی در دنیای انیمیشنی آشنا میشوند و میبینند که آیا آزمونهای بازیگری سینما، میتواند جاده ستاره شدن را پیش پایشان بگستراند یا نه.
در پشت جلد این کتاب به طور خلاصه توضیحاتی درباره تاریخچه سینما ارائه شده است: «اول: عمل عجیب و غریب رفتن توی اتاقی تاریک به جایی انجامید که تصویرها واقعا به حرکت درآیند.
سپس: کسب و کار و سینما شکوفا شد و شانس بسیار بزرگی را برای شهر خوابزدهای به نام هالیوود به ارمغان آورد.
اکنون: با وجود جلوههای ویژه تماشایی، «هرکاری» امکانپذیر است؛ میتوان دوباره به دایناسورها جان داد و یک خوک را به ستارهای باشهرت جهانی تبدیل کرد.»
«ریاضیات خفن»
«ریاضیات خفن» نوشته کیارتان پاسکیت نیز عنوان دیگری از مجموعه «دانش ترسناک» است. نوجوانان با این کتاب میفهمند که فرار از زندان راحتتر از فرار از ریاضیات است. ضمناً با حقههای غلطانداز و بازیهای وحشتانگیزی آشنا میشوند که به معنای رسیدن به شهرتی جاودانه خواهد بود.
در بخشی از این کتاب میخوانیم: «به زودی خود را در سلولی میبینید که اسکلتی به یکی از دیوارهای آن به زنجیر کشیده شده. جلو اسکلت هم یک صفحه شطرنج و یک جعبه دومینو قرار دارد. پرفسور دیوانه میگوید: «توی این جعبه 32 تا مهره دومینو هست. این صفحه شطرنج هم از طرف هشت تا خونه داره، که روی همدیگه میشه 64 خونه.» که خودتان هم میدونستید.
پروفسور ادامه میدهد: «هر سنگ دومینو میتونه دقیقا دوتا از خونههای شطرنج را بپوشانه. با این حساب آیا میتونی این 32 مهره دومینو رو جوری روی صفحه شطرنج قرار بدی که تمام خونههای اون رو بپوشانه؟»
مثل آب خوردن است. در یک چشم بر هم زدن این معما را حل میکنید. بعد هم میگویید: «بفرما، دیگه چی! حالا بگذار برم. پیتزام داره سرد میشه.»...»
انتشارات پیدایش مجموعه «دانش ترسناک» را با شمارگان هزار نسخه و قیمت 11 هزار تومان برای هرجلد منتشر کرده است.
نظر شما