یکشنبه ۱۰ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۰
«یار دوست» خاطرات همرزمان سرلشکر سلیمی و بزرگان ارتش است

ابراهیم گلفام، رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در آیین گرامیداشت نخستین سالگرد درگذشت امیرسرلشکر محمد سلیمی و رونمایی از کتاب «یار دوست» با اشاره به نقش موثر سرلشکر سلیمی در دوران انقلاب و دفاع مقدس گفت: کتاب «یار دوست» شامل خاطرات سرلشکر سلیمی و 9 تن از همرزمان وی بعد از سه سال تدوین و منتشر شده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) آیین گرامیداشت نخستین سالگرد درگذشت امیرسرلشکر محمد سلیمی، فرمانده فقید ارتش جمهوری اسلامی ایران و رونمایی از کتاب «یار دوست» پیش از ظهر امروز یکشنبه (10 دی‌ماه) با حضور جمعی از فرماندهان ارتش و خانواده سرلشکر سلیمی در تالار خلیج‌فارس باغ‌موزه دفاع مقدس برگزار شد.
 
امیر سرتیپ دوم ابراهیم گلفام، رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، ضمن گرامیداشت یاد امام خمینی (ره)، شهدا به ویژه سرلشکر سلیمی گفت: ارتش جمهوری اسلامی ایران با تقدیم 48 هزار شهید در دوران 8 سال دفاع مقدس نقش بی‌بدیلی در این رزم نابرابر داشت؛ علاوه بر این دو و نیم میلیون نفر سرباز با حداقل حضور 20 ماه در صحنه نبرد حق علیه باطل به دفاع از انقلاب اسلامی پرداختند.
 
وی ادامه داد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بسیاری از ارتشیان لباس دفاع از انقلاب اسلامی را به تن کردند و در درگیری‌های مرزی مانند کردستان حاضر شدند. بیش از 700 نفر از ارتشیان در دوران دفاع از انقلاب قبل از آغاز دفاع مقدس شهید شدند. سلیمی یکی از بزرگان این دوران است کسی که قبل از پیروزی انقلاب برای حضور در ارتش از مراجع عظام تقلید تهران اذن گرفت. همچنین وی در روزی که لباس ستوان دومی به تن کرد در مسجد محل خود به عنوان مکبر و موذن حاضر شد.
 
گلفام ادامه داد: سلیمی کسی است که قبل از پیروزی انقلاب اسلامی زمانی که در آمریکا حضور داشت در یکی از کلیساهای این کشور برای دفاع از ارزش‌های اسلام نطق آتشین ایراد کرد و بعد از پیروزی انقلاب نیز یکی از یاران نزدیک به مقام معظم رهبری بود.
 
رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس با اشاره به کتاب «یار دوست» گفت: در کتاب «یار دوست» خاطرات سرلشکر سلیمی جمع‌آوری شده است؛ پروژه‌ای که بیش از سه سال زمان برده است. سرلشکر سلیمی برای شرح این خاطرات استنکاف می‌‌کرد و معتقد بود که برای نشر خاطرات خود آمادگی ندارد. «یار دوست» علاوه بر خاطرات سرلشکر سلیمی شامل خاطرات 9 نفر از دیگر همرزمان و بزرگان ارتش است.
 
روح بزرگان با کتاب به جامعه دمیده می‌شود

حجت‌الاسلام غلامرضا صفایی، ضمن گرامیداشت یاد شهدای آتش‌نشان حادثه ساختمان پلاسکو و آشنایی‌ وی با سرلشکر سلیمی گفت: سرلشکر سلیمی را بعد از پیروزی انقلاب می‌شناختم. وی در محیط کار انسانی قاطع بود. سلیمی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در حالی که ارتش به مثابه گوسفند قربانی بود، نقش موثری در بقاء، انسجام و وحدت این نهاد ایفا کرد.
 
وی ادامه داد: برخی در ابتدای انقلاب معتقد بودند پدیده انقلاب در کشورهای جهان سوم با کودتای ارتش از بین می‌رود اما امام تاکید داشتند که «ارتش باید بماند» بنابراین برای ساماندهی ارتش به افراد زبده نیاز داشتیم. بعد از آغاز جنگ وزارت دفاع به‌عنوان نهاد پشتیبان در حالی‌که 208 کشور از صدام حمایت می‌کردند و در دوران تحریم به سر می‌بردیم نیازمند تامین انواع تجهیزات بودیم. سرلشکر سلیمی در حالی که در مکه برای برگزاری اعمال حج به سر می‌برد برای هدایت ارتش فراخوانده شد و در ادامه به سمت فرماندهی کل ارتش منصوب شد.  
 
وی با اشاره به عملکرد رسانه‌های جوامع غربی در پاسداشت قهرمانان خود با انواع رسانه‌ها از‌ جمله کتاب افزود: چرا از امثال سرلشکر سلیمی با برگزاری مراسم یادبود قدردانی می‌کنیم؟ امروز با یاد سرلشکر سلیمی حس قهرمان‌دوستی را در جامعه رواج می‌دهیم و به‌عبارت دیگر پیام این شخصیت را به گوش نسل آینده می‌رسانیم تا زمان بروز مشکلات احتمالی برای کشور آماده دفاع باشند. روح این بزرگان در جامعه با به‌کارگیری قابلیت رسانه از جمله کتاب در جامعه دمیده می‌شود.  

سرهنگ کتیبه و سرهنگ شریف‌النسب دو تن از همرزمان سرلشکر سلیمی در ادامه این آیین خاطرات مشترک خود و سرلشکر سلیمی را ایراد کردند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها