نشر تی آرا دو کتاب با عناوین «یوگا و مدیریت خشم» و «کارما یوگا» به قلم سوسن عبدالرضایی منتشر کرد.
در بخشی از کتاب «یوگا و مدیریت خشم» میخوانیم: «هدف اولیه یوگا بازسازی ذهن، آرامش و سادگی و رها کردن ذهن از فشار و استرس است و این حس را از طریق آساناها و پرانایاما، مدیتیشن و مراقبه در یوگا بهدست میآوریم و برخلاف روشهای دیگر که فقط به قوی کردن ماهیچهها و استخوانها میپردازند یوگا در کنار این اهداف به بازسازی جسم و رها کردن ذهن از احساسات منفی ناشی و سرعت و شلوغی زندگی مدرن میپردازد. یوگا کمک میکند که در مسیر سلامتی جسم و ذهن قدم برداریم، هدف از تمرینات یوگا غلبه بر محدودیت جسم است. یوگا به شما میآموزد که هدف از زندگی سفر درونی و معنوی است. سفری که جسم و ذهن هماهنگ میشوند و ما به فهم و دریافت خود میپردازم.
کسی که عصبانتیش را ابراز میکند، یعنی فرد «تند مزاج»، مدام محکوم میشود و دیگران از او میخواهند که خودش را کنترل کند. بالعکس، کسی که خشم خود را نگه دارد نیز مورد انتقاد است و از او میخواهند که عصبانیتش را ابراز کند. افراد عصبی غالباً مشورتهای نادرستی دریافت میکنند. آیا عصبانیشدن ممنوع است؟
احساسات واکنشهای پیچیدهای هستند که هم زمان توسط جسم و روح ظاهر میشوند. بنابراین عصبانیت برگردان جسمی بسیار مشخص دارد و اغلب توسط دیگران قابل درک است. صورت و دستها به خاطر هجوم خون، سرخ میشوند. از نظر بیولوژیکی، افت آدرنالین (هورمن استرس) باعث آزاد شدن انرژی میشود و این انرژی آزاد شده به فعل درآوردن یک واکنش سریع را تسهیل میکند.
برخی محققان ثابت کردهاند که امید به زندگی در میان زنان مبتلا به سرطان بیشتر از زنانی است که بیش از حد عصبانیت خود را بروز میدهند. بنابراین ضروری است که روش نشان دادن عصبانیتمان را یاد بگیریم، البته نه با بروز خشونت بلکه از راه بیان کلامی؛ میبایست به فردی که ما را عصبانی کرده نشان دهیم که چگونه و چه قدر ما را آزار داده است. شخص تند مزاج باید یاد بگیرد که به روشهای غیرخشونتآمیز، عصبانیتش را بیان کند.»
این کتاب در پنج فصل با عناوین خشم، گامهایی در مدیریت خشم، یوگا برای مدیریت خشم، آهیسما، تمرینات یوگا برای مدیریت خشم و نتیجه گیری سامان یافته است.
نشر تیآرا «یوگا و مدیریت خشم» با شمارگان 500 نسخه در 88 صفحه به بهای 8 هزار تومان منتشر کرده است.
کتاب «کارما یوگا»
در بخشی از مقدمه کتاب «کارما یوگا» نیز آمده است: «یوگا روشی است برای خوب زندگی کردن و برای خوب زندگی کردن باید خوب بود و برای خوب بودن باید تکنیکهای لازم را فرا گرفت. برای خوب بودن باید تکنیکهایی را از اهل آن آموخت. در این راستا یوگا به کمک تکنیکهای مختلف جسمی و ذهنی، به فرد خوب بودن را میآموزد، آموزش یعنی فرایندی که موجب تغییر رفتار میشود و یوگا تلاشی است در این راه، راه آموزش و تغییر... یوگا روشی است برای ایجاد و توسعه آگاهی و این آگاهی در راستای توجه به لایههای مختلف جسم، احساس، ذهن... ایجاد میگردد. آگاهی یعنی دانایی و دانایی لازمهی توانایی است. یوگا صرفا ورزش نیست. یوگا بینشی است که به واسطهی آن فرد تواناییهای ناپیدای درون وجود خویش را مییابد و با کسب مهارتهای لازم در شناسایی ظرفیتها و استعدادهای ناشناخته خود قدم برمیدارد.
هدف واقعی یوگا از بین بردن منیت و شخصیت کاذب ذهنی است که به مدد دستورات و ورزشهای خاص یوگا قابل دسترسی است. برای رسیدن به این مقصود باید یک حرکت کمالی را آغاز کرد و از این مسیر که همان مسیر خودشناسی و معرفت است باید از خود به خود و از خود به خلق و از خلق به حق سفر کرد. به این منظور در یوگا هشت مرحله که همان آشتانکا یوگا است طراحی شده است که برپایه خلوص فکر و رهایی از قید محدودیتهای اندیشه است. این هشت مرحله عبارتند از یاما: یاما را معمولاً انضباط شخصی، پرهیزگاری و حتی قوانین زندگی ترجمه کردهاند ولی در هر حال یاما در زبان سانسکریت به معنای «مهار کردن» و تحت ضبط و نظم درآوردن به کار رفته است. یاما شامل پنج قانون بزرگ و عمده میشود که عبارتند از: بیآزاری، راستی و حقیقتگویی، درستکاری، پاکدامنی، و دلبستگی نداشت و جمع نکردن متاع دنیا از روی وابستگی.
عموما قوانین یاما را از اخلاق یوگا یا آموزههای اخلاقی در یوگا به حساب میآورند که به نوعی خودکاوی برای درک اعمال نادرست و آزاد ساختن انرژی بولکه شده در قالبهای غلط فکری است که به خودی خود باعث سیال شدن انرژی و آزادی فکر خواهد شد.»
کتاب «کارما یوگا» نیز 10 فصل با عناوینی چون مقدمهای بر یوگا، تاثیر کارما بر شخصیت، کارما چیست؟، قانون کارما، آزادی و ... تدوین شده است.
نشر تیآرا کتاب «کارما یوگا» با شمارگان 500 نسخه در 135 صفحه به بهای 13 هزار تومان روانه بازار نشر کرده است.
نظر شما