یکشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۰
توجه ویژه به نوقلمان و فعالیت‌های مراکز تخصصی نشر دفاع مقدس

محسن شاه‌رضایی، سخنگوی هفدهمین دوره بهترین کتاب دفاع‌مقدس ضمن اشاره به اصلاح ساختاری در برگزاری انتخاب بهترین کتاب دفاع مقدس و توجه ویژه به نوقلمان اظهار کرد: علاوه بر ناشران تخصصی، صاحب‌نظران نشر دفاع مقدس برای نخستین بار از دیدگاه اعضای بنیاد ملی نخبگان استفاده می‌شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) نشست خبری و رونمایی از پوستر هفدهمین دوره انتخاب بهترین کتاب دفاع‌مقدس با حضور دکتر محسن شاه‌رضایی، سخنگوی هفدهمین دوره بهترین کتاب دفاع‌مقدس (یکشنبه دهم اردیبهشت) در پژوهشگاه فرهنگ و معارف دفاع مقدس برگزار شد.
 
شاه‌رضایی گفت: طی 16 دوره گذشته انتخاب بهترین کتاب دفاع‌مقدس، هشت هزار و 600 عنوان کتاب داوری و دو دوره ویژه شامل «کودک و نوجوان» با 600 و «ربع قرن» با 6 هزار عنوان کتاب برگزار شده است. کتاب‌های منتشر شده در سال‌های 93 و 94 در هفدهمین دوره داوری و ارزیابی می‌شوند.
 
وی افزود: پیش‌بینی می‌شود در هفدهمین دوره انتخاب بهترین کتاب دفاع مقدس دو هزار تا 2هزار و 500 عنوان کتاب از سوی ناشران دولتی و خصوصی به دبیرخانه ارسال شود. داوری این دوره در 12 گروه شامل زندگی‌نامه داستانی، داستان، مستند، هنرهای تجسمی و نمایشی، پژوهش‌های ادبی، ‌کودک و نوجوان، تاریخ شفاهی، همچنین خادمین و ناشران دفاع‌مقدس صورت می‌گیرد.
 
شاه‌رضایی ادامه داد: علاقه‌مندان تا 15 خردادماه سال‌جاری برای ارسال اثر به دبیرخانه فرصت دارند. انتشارات حوزه هنری، بنیاد شهید و روایت فتح از جمله ناشران فعال حوزه دفاع‌مقدس هستند که برای حضور در این دوره از آن‌ها دعوت شده است. با توجه به آغاز نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، موضوع خرید کتاب دفاع‌مقدس از ناشران، جزو برنامه‌های دبیرخانه هفدهمین دوره انتخاب بهترین کتاب دفاع مقدس قرار گرفته است. اختتامیه این دوره در 6 ماه دوم سالجاری برگزار می‌شود همچنین دبیرخانه دائمی این رویداد فرهنگی تشکیل می‌شود.
 
سخنگوی این دوره از انتخاب بهترین کتاب دفاع‌مقدس با اشاره به اصلاح ساختاری اظهار کرد: تعیین شورای سیاستگذاری، دعوت از صاحبنظران و کارشناسان حوزه ادبیات پایداری و دفاع‌مقدس، توجه ویژه به نوقلمان و فعالیت‌های مراکز تخصصی نشر دفاع مقدس در نقاط کم‌برخوردار از جمله فعالیت‌های جدید دبیرخانه انتخاب بهترین کتاب دفاع مقدس است.
 
شاه‌رضایی افزود: موضوعاتی از جمله گروهک‌های ضدانقلاب، منافقین، واقعه آمل، بحران کردستان، همچنین انتشار فراخوان برای دریافت آثار نویسندگان غیرایرانی در موضوعاتی مانند مدافعان حرف، بحران سوریه و یمن از دیگر اقدامات این دبیرخانه است. نخستین‌بار نظرسنجی از کارشناسان بنیاد حفظ آثار سپاه و ارتش، بنیاد شهید، ناشران تخصصی و اعضای بنیاد ملی نخبگان در این دوره صورت می‌گیرد.
 
وی ادامه داد: نخستین مرحله داوری با هدف جلب مشارکت حداکثری در استان‌ها صورت می‌گیرد. سه نشست تخصصی با عنوان‌های «باید و نبایدهای ادبیات دفاع مقدس»، «معرفی دستاوردهای 17 دوره انتخاب کتاب سال دفاع‌مقدس» و «مخاطب‌شناسی ادبیات دفاع مقدس» در سرای اهل‌قلم سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها