پنجشنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۸:۱۷

علی پورصفر گفت:اتحاد ملی در انقلاب مشروطیت یکی از بزرگترین محرک‌های مردم علیه استبداد بود.

به‌گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا): همزمان با برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب، نشستی با عنوان اقوام ایرانی در آیینه نشر با حمایت اداره کل مجامع و تشکل‌ها در عصر امروز پنج‌شنبه (14 اردیبهشت‌ماه) باحضور دکتر دهقان‌کار، معاون اداره کل مجامع و فعالیت‌های فرهنگی وزارت ارشاد، علی پورصفر، پژوهشگر حوزه اقوام و سیدعلی موسوی، کارمند اداره کل مجامع و فعالیت فرهنگی در سرای اهل‌قلم برگزار شد.
 
دهقان‌کار در ابتدای سخنان خود نتیجه پژوهشی را بیان کرد که با رویکردی آکادمیک در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام شده بود. یکی از رسالت‌های این کمیته راهبردی بررسی اقوام ایرانی از 4 منظر نقاط قوت، نقاط ضعف، فرصت‌ها و تهدیدها در این حوزه است. وی توضیحاتی را درخصوص هرکدام از این حوزه‌ها ارائه داد.
 
وی بیان کرد: اداره کل تشکل‌ها و مجامع وزارت فرهنگ، دبیرخانه‌ای را تحت عنوان کمیته راهبردی مسائل اقوام ایرانی تشکیل داد که این کمیسیون ذیل شورای عالی امنیت ملی تشکیل شد که دستور تشکیل این کمیسیون را وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که خود دبیر این کمیسیون است صادر کرد .
 
در ادامه جلسه علی‌ پورصفر، پژوهشگر حوزه اقوام به بیان تاریخچه اتحاد مردم ایران از زمان انقلاب مشروطیت پرداخت. وی ادامه داد: هرچند مردم لفظ واحدی است اما معنای آن بر آحاد واحدی دلالت نمی‌کند. ما به‌دنبال مردم متحد هستیم نه مردم واحد.
 
وی افزود: انقلاب مشروطیت یکی از بارزترین نمادهای اتحاد مردم ایران در طول تاریخ بود. تا پیش از انقلاب مشروطیت اتحاد مردم سازمانی و اداری بود اما زمانی که اقوام مختلف به اختیار خود و اراده خود برای رهایی هم‌وطنان خود اقدام کنند می‌توان نام ملت متحد را بر آنان نهاد. در انقلاب مشروطیت تجمع مطالبات خاص که برای عموم مردم بود به‌صورت یک مفهوم درآمد. عموم مردم در شکل‌گیری این مطالبات و یا در سودبردن از این مطالب شرکت داشتند.
 
وی در ادامه سخنان خود بیان کرد: اتحاد ملی در انقلاب مشروطیت، یکی از بزرگترین محرک‌ها برای حرکت مردم علیه استبداد بود. یکی از از وجوه اتحاد ملی، بیگانگی جامعه ایران و توده‌های مردم از حکومت استبدادی بود. انقلاب مشروطه محصول تبادل گروه‌های بزرگی از مردم ایران و نمونه‌ای عالی برای ایجاد نظام مبتنی بر پارلمان بود.
 
پورصفر در پایان سخنان خود، تحولات ایران با توجه نقش اقوام با تحولات خاورمیانه مقایسه کرد.
 
در پایان نشست دهقان‌کار به بیان چند نمونه از برنامه‌ریزی‌های راهبردی این کمیته پرداخت.
 
سی‎اُمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «یک کتاب بیشتر بخوانیم» و با ریاست سیدعباس صالحی از 13 تا 23 اردیبهشت در مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب میزبان علاقه‌مندان به کتاب و کتابخوانی خواهد بود.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها