احمد یوسفزاده مولف کتاب «آن بیست و سه نفر» در نمایشگاه کتاب گفت: در اردوگاه الرمادی بودم، صلیب سرخ برای بازدید به اردوگاه آمده بودند و دو جلد از کتاب بینوایان را به ما اهدا کردند. در آن زمان کتاب اینگونه به دست ما میرسید.
یوسفزاده ادامه داد: هر کتاب دریچهای به سوی جهان برای ما ایجاد میکرد. ما با کتاب در دوران اسارت زندگی میکردیم و کتاب «آن بیست و سه نفر» شامل چنین خاطراتی میشود. این کتابی است که مقام معظم رهبری برای آن تقریض نوشتند. در این کتاب به نحوی دربارهی جنوب کرمان نوشته شده که مردم خواستار دیدار از این منطقه، جیرفت و روستای ما در فاریاب هستند.
وی ادامه داد: جنوب کرمان حرفهای زیادی برای گفتن دارد و بهترین کتابی که توانسته این منطقه را به خوبی معرفی کند کتاب «تاریک ماه» نوشتهی آقای علیمردانی است که توانسته در آن فرهنگ و جغرافیای جنوب کرمان را معرفی کند.
یوسفزاده در پایان سخنانش گفت: جنوب کرمان مستعد گسترش فرهنگ کتابخوانی است و اگر زمانی هلیلرود خشک شود فقط کتاب میتواند جای آن را پر کند.
در ادامهی این نشست عبدالرضا دانشور وزیری عضو هیئت علمی دانشگاه هم با اشاره به وجود بداههسرایی و طنازی در مردم جنوب کرمان گفت: یکی از ویژگیهای مردم این منطقه حاضرجوابی و بدیههسرایی است که بعضی از نویسندگان هم از این ویژگی بهره میگیرند.
وی افزود: در میان شاعران معاصر افرادی چون شهریار، بهار و قیصر بداههسرا بودند. من در پاسخ کسانی که جنوب را کوچک میشمارند میگویم که راهی که جنوبیها رفتند، بزرگان هم رفتهاند.
سیدهادی حسینی معاون حقوقی و امور مجلس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دیگر سخنران این نشست گفت: کرمان و جنوب کرمان سرزمین فراسرزمینی است. ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سعی کردیم حوزهی فرهنگ را به دور از مناقشات و بازیهای سیاسی قرار دهیم تا این سرزمین به درستی معرفی شود و آن را به نسلهای آینده بسپاریم.
وی افزود: جنوب کرمان فقط خاک حاصلخیزی ندارد بلکه بزرگان زیادی را در خود پرورانده است. ما برنامههای خوبی راجع به زیرساختهای فرهنگی داریم و در این زمینه از بنیاد برکت و بنیاد مستضعفان هم کمک گرفتهایم. جنوب کرمان منطقهای غنی است اما از نظر زیرساختهای فرهنگی ضعیف است.
وی در پایان سخنانش گفت: من از مدیر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب کرمان می خواهم که از داشتههای منطقهی جنوب کرمان مستندی تهیه شود تا بخش سینمایی آن را بسازد. همچنین ما از آثار مکتوب نویسندگانی که از سطح مالی بالایی برخوردار نیستند، در ادارهی ارشاد حمایت میکنیم.
در ادامهی این نشست، علیرضا دلیری معاون مالی و اداری معاونت پژوهش و فناوری ریاستجمهوری گفت: مردم جنوب کرمان تعصب خاصی به این منطقه دارند و این تعصب به ریشهی فرهنگی بستگی دارد. این منطقه ظرفیتهای اقتصادی بالایی را داراست و در زیرساختها میتواند رشد خوبی داشته باشد و تاثیر زیادی در اقتصاد کشور میگذارد. ما باید در زمینهی فرهنگی زیرساختها را تقویت کنیم تا فضای کسب و کار و اقتصاد هم ارتقا پیدا کند.
دلیری افزود: ما اشیا و آثاری از دورههای تاریخی داریم که توانمندیهای علمی دوران کهن را نشان میدهد. باید برای انسجام منطقهی جنوب کرمان و ارتقای آن همت کنیم.
وی افزود: ما بیشتر به مسائل اقتصادی منطقه توجه داشتهایم اما من به حوزهی فرهنگ هم نیمنگاهی داشتم. قرار است در پایان اردیبهشت جلد دوم کتاب «تمدن هلیل رود» نوشتهی پروفسور مجیدزاده که دربارهی باستانشناسی منطقه و حاوی مقالههای افراد برجستهی دنیا در این حوزه است به زبان فارسی و انگلیسی منتشر شود. در این کتاب اثبات شده که فرهنگ و تمدن این منطقه غنیتر از آنچه که گفته شده، است.
دلیری اضافه کرد: باید ارتباط و هماهنگی میان فرهنگ با دیگر حوزهها برقرار کنیم و اداره کل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب کرمان همهی ظرفیتهای هنری را برای معرفی این منطقه ارتقا دهد.
بخش دیگری از این مراسم رونمایی از سه کتاب «در سوگ شکارچی» نوشتهی عبدالرضا حسینی، «جاده فرودگاه» نوشتهی لیلا راهدار و کتاب «فرهنگ و واژگان جنوب کرمان» نوشتهی زمان صادقی بود که توسط نشر فرهنگ مردم به چاپ رسیده است.
سیاُمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با شعار «یک کتاب بیشتر بخوانیم» از 13 تا 23 اردیبهشت در مجموعهی نمایشگاهی شهر آفتاب برگزار میشود. مجموعهی شهر آفتاب در اتوبان خلیج فارس، روبه روی حرم مطهر امام خمینی (ره) قرار دارد.
نظر شما