رئیس حوزه هنری با بیان اینکه زبان فارسی زبان انقلاب اسلامی است عنوان کرد که بهترین راه و درستترین راه برای شناخت معارف انقلاب اسلامی استفاده از این زبان است.
در این مراسم محسن مومنیشریف، رئیس حوزه هنری ضمن اشاره به بزرگداشت فردوسی اظهار داشت: فردوسی زبان فارسی را در دورهای که شرایط سختی بوده است، زنده نگه داشت و آنقدر آگاهانه بود که شاهنامه را نباید تنها یک دیوان حماسی دانست، بلکه دایرهالمعارفی از همه آنچه که میتوان هویت ایرانی و ویژگیهای زبان فارسی را برساند، است. دایرهالمعارفی از حکمت، آداب زندگی، عدالت، حکومت داری، حماسهها، جانفشانیها و... که شاهنامه را زنده نگه داشته است که به تعبیر درست شاعر محترم تاجیکستانی شاهنامه کتاب شعر نیست، بلکه یک وطن است.
مومنیشریف ادامه داد: زبان فارسی که در شاهنامه تجلی پیدا کرده است و بزرگان دیگر هم همت داشتهاند و آن را ماندگار کردهاند، دارای ویژگیهای است که میطلبد اهتمام بیشتر به آن داشته باشیم.
وی افزود: هر زمانی که از نگاه زبان فارسی و در حوزه زبان فارسی به جهان نگاه کردهایم، برای خودمان در این جهان بزرگ جایگاه قابل افتخاری دیدیم. در حوزه جغرافیایی و هویتی مرز زبان فارسی همه کشورهایی است که در آنجا زبان فارسی را گرامی میدارند و به زبان فارسی سخن میگویند و در حوزه اعتقادی زبان فارسی، زبان دوم جهان اسلام است از این جهت که دربردارنده معارف اسلامی است.
مومنیشریف با بیان اینکه زبان فارسی، زبان تفکر، اندیشه و تمدن است، ادامه داد: زبانهایی که توانایی اندیشیدن دارند، زبانهای زنده و تاثیرگذاری هستند. زبان فارسی را زبان انقلاب اسلامی میدانیم. معارف اسلامی با زبان فارسی گفته شده است و دنیا که میخواهد با این انقلاب آشنا شود طبیعتا بهترین راه و درستترین راه برای فهم دقیق این معارف، زبان فارسی است.
رئیس حوزه هنری افزود: همه اینها باعث میشود توجه بیشتری به زبان فارسی داشته باشیم و همه نسبت به زبان فارسی مسئولیت داشته باشند. شهادت میدهم که دوستان افغانستانی ما، شعرا و نویسندگان افغانستانی مقیم ایران، اینگونه بودهاند.
وی ادامه داد: بیشک اهتمام به زبان فارسی کم است. زبان فارسی در جهان امروز شاهد رنج هایی بر پیکرهاش است که اگر چاره اندیشی نشود و نگاه مسئولانه به آن نباشد در آینده فرزندان ما افسوس خواهند خورد.
مومنیشریف اظهار امیدواری کرد که استادان و همه کسانی که در این حوزه فعالیت دارند، مظلومیت زبان فارسی را به گوش کسانی که باید توجه داشته باشند، برسانند.
در ادامه این مراسم معاون فرهنگی فرهنگی هنری حوزه هنری خراسان رضوی ضمن اشاره به بزرگداشت فردوسی شاهنامه فردوسی مجموعهای دلپذیر از معارف ارزنده بشری عنوان کرد و اظهار داشت: با اندک تأملی در شاهنامه، تأثیر تعلیمات ادیان الهی را در آن در مییابیم اما آنچه در این زمینه بیشتر جلوهگری میکند، پیوند بسیار عمیق شاهنامه با مبانی اسلام و بهرهمندی از قرآن و کلام امامان معصوم است.
ابراهیم زرهساز با اشاره به فعالیتهای دفتر فارسیزبانان ادامه داد: فعالیتهای بسیار خوبی در زمینه فرهنگی هنری فارسی زبانان انجام شده است و امیدواریم با حمایت سازمانها و ارگانهای مختلف و تلاش هنرمندان، این مسیر ادامه داشته باشد.
وی رشد و ارتقای زبان و ادب فارسی در کشورهای فارسی زبان و ایجاد وفاق و هماهنگی بین شاعران و نویسندگان کشورهای فارسی زبان را از جمله اهداف این دفتر عنوان کرد و ادامه داد: چاپ کتاب و انتشار نشریههای تخصصی، برگزاری جشنوارهها و همایشهای ادبی مشترک، حمایت از تولیدات فرهنگی، ادبی و هنری مشترک، فعالیتهای تحقیقی و پژوهشی در ادبیات کلاسیک و زبان فارسی و برگزاری دورههای آموزشی و کارگاههای ادبی و هنری از دیگر اهدافی است که در این دفتر دنبال میشود.
محمدکاظم کاظمی نیز در این مراسم ضمن اشاره به فعالیتهای فارسی زبانان اظهار داشت: ظرفیت زیادی در بین مهاجرین وجود دارد و اگر این ظرفیت به کار بیفتد، ثمرات بسیار خوبی خواهد داشت که با تشکیل دفتر فارسی زبانان فعالیتهای فارسی زبانان وسعت زیادی پیدا میکند و این دفتر میتواند پایگاهی برای ارتباط بین فارسی زبانان باشد.
در ادامه این مراسم شاعران به شعر خوانی پرداخته و همچنین ابوطالب مظفری بهعنوان مسئول دفتر فارسی زبانان معرفی شد.
یوسف امینی؛ معاون فرهنگی اداره ارشاد استان خراسان رضوی و میثم مرادی؛ قائم مقام معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری مشهد به همراه شاعرانی نظیر؛ شاه منصور و خورشید حسنف از تاجیکستان، محمدافسر رهبین از افغانستان، سیداحمد حسینی و محمد اقبال از پاکستان، دکتر هادی منوری، محمد کاظمی، قاسم رفیعا و... در این مراسم حضور داشتند.
نظر شما