موادغذایی آلرژیزا و بروز بیماریهای ناشی از آن را به کمک دکتر مصطفی نوروزی و مسعود کاظمینیا در کتابی با نام «حساسیت غذایی» بشناسید.
بیماریهای برآمده از غذا، گروه بسیار بزرگی از بیماریها را تشکیل میدهند که در میان آنها آلرژیها و ناسازگاریهای غذایی دارای جایگاه ویژه بوده و میلیونها انسان در سراسر جهان به آنها دچار هستند. کتاب «حساسیت غذایی» به طور مفصل به شناخت اینگونه بیماریها و موادغذایی آلرژیزا و عوامل آن پرداخته است.
نویسنده در فصلهای ابتدایی این کتاب آلرژنها، مولکولهای آلرژیزا و شروع آلرژی و عوامل تحریک کننده آن را مورد بررسی قرار میدهد و در فصول بعدی به توضیح مفصل حساسیتغذایی، موادغذایی حساسیتزا و عوامل موثر در ایجاد حساسیتغذایی میپردازد. موضوعاتی چون علائم حساسیتغذایی، توصیههای درمانی، رژیم غذایی و عوامل اختلال هضم غذا از دیدگاه طب سنتی ایرانی، موضوعاتی است که نویسنده فصول انتهایی کتاب خود را به آن اختصاص داده است.
در مقدمه کتاب میخوانید: «برخی از افراد عادتهای غذایی عجیب و غریب داشته و برخی از غذاها را ممکن است به مقادیر غیر طبیعی مصرف کنند. به طور مثال مصرف فراوان ریواس به آسیب کلیوی در نتیجه اگزالات زیاد موجود در آن منجر میشود. مصرف برگههای غیر فشرده برگبو میتواند موجب آسیب فیزیکی مخاط روده شود. مصرف عسل تولیدی زنبورهایی که شیره گیاهان حاوی آلکالوئیدهای سمی را جمع آوری کرده یا مصرف ماهی دریایی پوفنر هم شاید سبب آسیب به افراد شود. ماده شیمیایی مهلک دیگر توماتین(آلکالوئید) بوده که در گوجهفرنگی یافت شده و ممکن است به عنوان یک آفتکش گیاهی طبیعی عمل کند. پسورالن موجود در هویج وحشی، هویج و کرفس یک ماده شیمیایی بوده که به وسیله گیاه در شرایط استرس ساخته میشود. پسورالن محرک پوست محسوب میشود که موجب جوشدانهها و مشگلات پوستی خواهد شد.»
کتاب «حساسیتغذایی» در 358 صفحه به شمارگان یک هزار نسخه به قیمت 32 هزار تومان از سوی انتشارات رویان پژوه به چاپ رسید.
نظر شما