ابراهیم حسنبیگی در کتاب «قلم و تاج» از مجموعه «نیاکان ما» سرگذشت وزیران ایرانی را برای نوجوانان روایت میکند.
مجموعه «نیاکان ما» سرگذشت ایران را در زندگی و فرهنگ مردم جستوجو کرده و به دوران طلایی تاریخ ایران پس از اسلام میپردازد. بازرگانی ایران، ورزشهای ایرانی، مدرسهها و کتابخانهها دستمایه گردشی در تاریخ به قلم نویسندگان مختلف شدهاند. در دیگر سو «حماسههای ایرانی» به سراغ دلیران ایران زمین رفته و زندگی آنان را برای نوجوانان روایت میکند.
در معرفی این مجموعه آمده است: «سرگذشت ایران، تنها در جنگها و آمدن و رفتن سلسلهها و پادشاهان خلاصه نمیشود. در زندگی و فرهنگ مردم ایران از روزگاران دور، نکتههای جالب و شگفتانگیزی را میتوان یافت که نشانه تلاش و خلاقیت فراوان آنهاست. «نیاکان ما» مجموعهای است که به گوشههایی از فرهنگ و تمدن مردم ما پس از ورود اسلام به ایران پرداخته است؛ سالهایی که تمدن ایرانی دوباره جان گرفت و دوران طلاییاش آغاز شد.»
سرگذشت ورزش در ایران با عنوان «گوی و چوگان» به قلم جمالالدین اکرمی، سرگذشت بازرگانی در ایران با عنوان «زنگها و راهها» نوشته حسین بکایی و کتاب «کاروان دانایی» به قلم مهدی میرکیایی در زمره دیگر آثار چاپشده این مجموعه هستند.
در بخشی از کتاب «قلم و تاج» میخوانیم: «پس از مرگ چنگیز و پسرش برای مدتی عروس چنگیز، توراکینا خاتون، فرمانروای قلمرو مغولها شد. توراکینا زنی از اهالی خراسان به نام «فاطمه خاتون» را به عنوان وزیر خود انتخاب کرد.
فاطمه خاتون تلاش فراوانی کرد تا ایرانیها را بر دربار مغولان مسلط کند و از ستم مغولها بر مردم ایران تا جایی که ممکن بود جلوگیری کند. این رفتار فاطمه خاتون بسیاری از سرداران مغول را خشمگین میکرد، اما دفاع توراکینا از او به آنها اجازه نمیداد تا آسیبی به فاطمه خاتون برسانند.
با کنار رفتن توراکینا فرمانروای جدید مغول از فاطمه خاتون انتقام گرفت و پس از شکنجههای وحشتناک این زن باهوش و شجاع را به قتل رساند. مرگ فاطمه خاتون باعث نشد وزیران و دیوانیان ایرانی وظیفه خود را فراموش کنند.»
کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، کتاب «قلم و تاج» را در قالب 36 صفحه مصور رنگی با شمارگان پنج هزار نسخه و قیمت 920 هزار ریال منتشر کرده است.
نظر شما