خاطرات عملیاتهای تلخ و شیرین آتشنشانان کرج در کتابی با عنوان «ایثار در آتش» توسط انتشارات رهام اندیشه کرج چاپ و روانه بازار کتاب شد.
سهراب شهبانی، مدیر عامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی کرج در رابطه با اهمیت کتاب میگوید: «یک آتشنشان همواره با مجموعهای از خاطرات تلخ و شیرین زندگی میکند. همیشه و در تمام شئون زندگی خویش، زندگی یک آتشنشان برخلاف مشاغل دیگر متاثر از فعالیت کاری اوست و این کتاب به جهت درج لحظات بسیار اندک از دنیای بیکران بزرگی و کرامت این انسانها به رشته تحریر در آمده است.»
«ایثار در آتش» از معدود کتابهایی است که به شغل آتشنشانان، خطراتی که در آن وجود دارد و شهدایی که تقدیم کرده؛ پرداخته است و روایتی است دست اول از جنس تاریخ شفاهی از حوادثی که در سالهای گذشته در شهر کرج به وقوع پیوسته است. صراحت و جرات راویان در بیان خاطرهها از ویژگیهای برجسته این کتاب است.
این کتاب گزارش ناخوانده از سرنوشت انسانهایی است که در کنار ما زندگی میکنند و ما بدون شناخت آنان و ایثار لحظه به لحظهشان بدون درنگ و به سادگی از کنارشان عبور میکنیم و نمیدانیم آرامش و شادی خیلی از شهروندانمان در گرو وظیفهشناسی قشر آتشنشان است.
کتاب در دو بخش نگاشته شده است. در بخش اول به تاریخچه آتشنشانی در جهان، سپس در ایران و پس از آن در کرج اشاره کرده است. بخش دوم مربوط به خاطرات آتشنشانان است که با معرفی مختصر هر راوی و سمتی که در حرفه آتشنشانی دارد، همراه است و به بیان خاطراتی تلخ و شیرین و گاه دردناک از زبان 21 آتشنشان شهر کرج پرداخته و در انتها تصاویری از عملیاتهای آتشنشانان این شهر ضمیمه اثر شده است.
در بخشی از کتاب میخوانیم: «حادثه، سقوط خودرو به دره بود. با سرعت به محل مراجعه کردیم و مشاهده کردیم یک خودروی پیکان وانت بین شکاف جاده و کوه افتاده. دوتا هم سرنشین داشت. شروع به بررسی کردیم. یکی دوتا از افرادی که تصادف را دیده بودن گفتن: «این پسر یکی از همکارای خودتونه.» با توجه به اینکه صورت فرد دیده نمیشد و ما هم با نیروهای قدیمی آشنایی نداشتیم، تصور کردیم کسی که زنده مونده، پسر همکارمونه و تلاش میکردیم زودتر، قبل از اومدن پدرش از اون وضعیت بیرون و بالا بیاوریم. فرد مصدوم رو به سختی بالا آوردیم. دیدیم مادر اون شخص داره گریه میکنه. هم ناراحت وضع بچه بود، هم نگاهی تشکرآمیز به ما داشت. پیش خودمون گفتیم: «اگه این مادرش باشه که بهش نمیخوره!»
با این حال به ادامه کار مشغول شدیم و جنازه نفر دوم هم بالا آوردیم آنوقت متوجه شدیم شخصی که فوت کرده، پسر همکارمونه، صحنه بدی بود و همه همکارای قدیمی که میشناختنش گفتن: «این پسر آقای آهنگره که نتونسته ماشین رو کنترل کنه و رفته ته دره.» هنوز پدرش نرسیده بود و نمیدونم تو اون لحظه اگر پدرش تو گروه اعزامی بود چه حالی بهش دست میداد؟ مطمئنا فضای خوبی نبود. اولین بار بود میدیدم فردی از خانواده آتشنشانان مصدوم شده یا فوت کرده. یه تلنگری برام شد که: این حوادث ممکنه برای خود خانواده آتشنشانان هم بیفته.»
کتاب «ایثار در آتش» در 99 صفحه با شمارگان 1000 نسخه و بهای 15000 تومان، توسط انتشارات رهام اندیشه چاپ و منتشر شد.
نظر شما