یکشنبه ۲۹ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۶
راهنمایی جامع درباره کتابخانه‌های قم منتشر شد

نشر کتابدار به‌تازگی کتاب «قم، سهر کتابخانه‌ها» را منتشر کرده است؛ این اثر راهنمای جامعی درباره کتابخانه‌های قم به شمار می‌آید.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، استان قم که دومین مرکز نشر و انتشار کتاب در کشور است و مرکزیت حوزه‌های علمیه به شمار می‌آید، اهمیت و جایگاه خاص را در حوزه کتابخانه‌های عمومی و خصوصی در ایران دارد، به‌گونه‌ای که مهم‌ترین و بزرگ‌ترین کتابخانه‌های کشور را در خود جای داده است.

به گفته مؤلفان کتاب «قم، شهر کتابخانه‌ها: راهنمای جامع کتابخانه‌های قم» قدیمی‌ترین و مهم‌ترین کتابخانه‌ها در قم به‌ترتیب تاریخ تأسیس و فعالیت عبارتند از کتابخانه مدرسه فیضیه (آیت‌الله حائری)، کتابخانه آذر بیگدلی، کتابخانه مدرسه مؤمنیه قم، کتابخانه آستانه حضرت معصومه (س)، کتابخانه مسجد اعظم قم (آیت‌الله بروجردی) و کتابخانه آیت‌الله مرعشی‌نجفی.
 
در بخش مقدمه این کتاب به‌ترتیب موقعیت جغرافیایی قم، وضعیت فرهنگی قم، تاریخچه کتابخانه در اسلام و ایران، کتابخانه‌های قم ارائه و شرح داده شده است.
 
«کتابخانه‌های تخصصی»، «کتابخانه‌های دانشگاهی استان قم» و «کتابخانه‌های عمومی استان قم» عناوین فصول سه‌گانه این اثر را شامل می‌شوند.
 
بر اساس اطلاعات این نوشتار، از میان کتابخانه‌های تخصصی استان قم می‌توان به کتابخانه اداره‌کل پژوهش‌های اسلامی و دانشکده صدا و سیما، کتابخانه و مرکز اسناد بنیاد علوم و حیاتی اسراء، کتابخانه مؤسسه آینده روشن، کتابخانه و مرکز اسناد مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)، کتابخانه ادبی و هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، دانشگاه ادیان و مذاهب، کتابخانه و مرکز اسناد استانداری قم، کتابخانه مؤسسه امام صادق (ع)، کتابخانه مؤسسه امام هادی (ع) و کتابخانه اهل قلم اشاره کرد.
 
همچنین کتابخانه دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم، دانشگاه آزاد اسلامی (واحد پردیسان)، کتابخانه آیة‌الله قاضی، کتابخانه جامعه‌الزهرا (س)، کتابخانه حکمت، کتابخانه مجتمع آموزشی دانشگاه علوم پزشکی استان قم، کوثر و کتابخانه مدرسه اسلامی هنر جزء کتابخانه‌های دانشگاهی استان قم به شمار می‌آیند که در این اثر به‌صورت جامع درباره آن‌ها سخن گفته شده است.
 
برخی کتابخانه‌‌های عمومی استان قم که در این اثر به آن‌ها اشاره شده است عبارتند از کتابخانه مرکز آموزش زبان و معارف اسلامی، کتابخانه مؤسسه در راه حق، کتابخانه دیجیتالی تبیان، کتابخانه شهرک مهدیه، کتابخانه عمومی الزهرا، کتابخانه علامه امینی، کتابخانه مؤسسه علمی فاطمه‌الزهرا (س)، کتابخانه مجتمع فرهنگی نور (واحد برادران)، کتابخانه مجتمع فرهنگی نور (واحد خواهران)، کتابخانه محقق طباطبایی، کتابخانه عمومی مریم و کتابخانه مجمع احیای فرهنگ اسلامی.
 
در مقدمه این اثر می‌خوانیم: «کتاب بزرگ‌ترین سرمایه و اساسی‌ترین ابزار رشد و تعالی فرهنگ و صنعت به حساب می‌آید. هر ملتی که از منابع و کتب بیشتری برخوردار است، خواه ناخواه به اطلاعات بیشتری دسترسی دارد. کتاب بیانگر فرهنگ و پیشینه یک کشور یا مکتب است. قم در طول تاریخ علمی در این ویژگی سهم بسیار زیادی را به خود اختصاص داده است. تا جایی که بزرگان و علما درخصوص ایجاد کتابخانه و جمع‌آوری کتاب‌ها از دورترین نقاط دنیا رنج فراوان و سعی و تلاش بسیاری کشیده‌اند و کتابخانه‌های این شهر با گنجینه‌ها و آثار با ارزشی که در خود جای داده است، مشغول ارائه خدمت به طالبان و جویندگان علم می‌باشد. لذا در کنار همه آثار تاریخی، مساجد قدیمی، مدارس و حوزه‌های علمیه، مراکز آموزشی و تربیتی و دانشگاه‌ها، یکی از شاخصه‌های بارز شهر قم، کتابخانه‌ها هستند.»
 
کتاب «قم، شهر کتابخانه‌ها: راهنمای جامع کتابخانه‌های قم» اثر مشترک عیسی زارعی، شهلا کریمی و مریم سلیمانی، با شمارگان 500 نسخه، در 113 صفحه مصور، به بهای 90 هزار ریال از سوی نشر کتابدار راهی بازار نشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها