سه‌شنبه ۱۱ مهر ۱۳۹۶ - ۱۴:۰۴
چرا واشنگتن از زحمتکشان می‌هراسد؟/ جک‌ بارنز پاسخ می‌دهد

کتاب «پیشینه ضد-طبقه-کارگری کلینتون‌ها: چرا واشنگتن از زحمتکشان می‌هراسد» نوشته جک‌ بارنز با ترجمه شهره ایزدی توسط نشر طلایه پرسو منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، «پیشینه‌ی ضد- طبقه-کارگری کلینتون‌ها: چرا واشنگتن از زحمتکشان می‌هراسد» ترجمه‌ای است از «The Clintons' anti-working-class record: why Washington fears working people.»

این کتاب نوشته جک بارنز است که موضوع اصلی این کتاب حزب کارگران سوسیالیست ایالات متحده است و از ترسی که حاکمان ایالات متحده از طبقه‌ی کارگر دارند، خبر می‌دهد.
 
«آن هشت سالی که کلینتون‌ها در کاخ سفید گذراندند، از 1993 تا 2001، یک خط سیر ضد طبقه‌-‌کارگری تازه‌ای را شروع کردند که طی سال‌های بعد، دولت‌های جمهوری‌خواه و دموکراتِ جورج دبلیو بوش و باراک اوباما، که هر کدام دو دوره رییس جمهور بودند، آن را ادامه دادند. این پیشینه حاکی از آن است که در سال‌های آینده چه‌ها گریبانگیر زحمتکشان خواهد بود، به رغم اینکه کدام نامزد در انتخابات ریاست جمهوری پیروز شود.» این‌ جملات بخشی از سخنان استیو کلارک، یکی از اعضای کمیته سراسری حزب کارگران سوسیالیست و مدیر ویراستاری انتشارات «پاث فایندر» است که در مقدمه کتاب «پیشینه ضد-طبقه-کارگری کلینتون‌ها: چرا واشنگتن از زحمتکشان می‌هراسد» نوشته است.
 
مقدمه طولانی کتاب توسط یکی از اعضای کمیته‌ای نوشته شده است که جک بارنز، نویسنده کتاب، دبیری این حزب را برعهده دارد و نشانگر اوضاع آشفته‌ای است که پشت چهره‌ مردم‌دار دولت‌های آمریکا طی ادوار مختلف و به خصوص در دوران ریاست کلینتون‌ها، نسبت به طبقه کارگری وجود داشته است.
 
استیو کلارک در بخشی از مقدمه، هدف انتشار این کتاب را این‌گونه بیان می‌کند: «کتاب حاضر یکی از سه عنوانی است که انتشارات «پاث فاندر» در این سال انتخاباتی منتشر کرده تا به مردم زحمتکش کمک کند تا مسائل سیاسی بسیار گسترده‌ای را مورد خطاب قرار دهند که ما و سایرین در طبقه کارگر لازم است به آن جواب دهیم، تا موثرتر مبارزه کنیم و موفق شویم.»
 
این کتاب در کنار کتاب‌های «آیا آن‌ها پولدارند چون باهوشند؟: طبقه، امتیاز و آموزش، تحت نظام سرمایه‌داری» که آن هم نوشته جک بارنز است و کتاب «آیا انقلاب سوسیالیستی در ایالات متحده امکان‌پذیر است؟: بحثی ضروری در میان زحمتکشان»، نوشته‌ی ماری‌-‌آلیس واترز، رهبر حزب کارگران سوسیالیست، منتشر شده است. هر سه کتاب به لحاظ سیاسی بر پایه و تداوم کتاب دیگری از جک بارنز با عنوان «مالکم ایکس، آزادی سیاهان و مسیر قدرت کارگری» هستند که در سال 2009 و در اوج بحران فلج‌کننده مالی منتشر شد.
 
هدف از انتشار کتاب «پیشینه ضد-طبقه-کارگری کلینتون‌ها» و دو کتاب همراهش، عرضه‌ی ابزار سیاسی جدیدی برای کارگرانی است که در بحبوحه‌ی بحران‌های تلنبار شده امروزی و در مواجهه با فرصت‌هایی برای ساختن حزب طبقه کارگری این کتاب‌ها را خواهند خواند، در مناطق کارگری از خانه به خانه، از در به در، به دیگران معرفی خواهند کرد و آن‌ها را با همان انرژی و ذوق و شوق در مبارزه به کار خواهند برد.
 
«پیشینه ضد-طبقه-کارگری کیلینتون‌ها»، با استناد و آمار و ارقام، مسیر سود-انگیخته‌ای را که حزب سرمایه، هم دموکرات و هم جمهوری‌خواه، طی بیست و پنج سال گذشته پیموده روشن می‌کند. این کتاب، خشم بیدارشونده، بحث‌های پردامنه و در حال گسترش را در بین مردم زحمتکش توضیح می‌دهد، و این که آن‌ها می‌کوشند تهاجمات سرمایه‌داران را بفهمند و به طور مؤثر در مقابلش مقاومت کنند.
 
«ختم خیریه دولتی، آن‌گونه که ما می‌شناسیم»، «ریشه‌های بحران مالی جهانی سال 2008» و «چگونه کلینتون‌ها آمار و ارقام را دستکاری کردند» عناوینی است که سه بخش این کتاب را تشکیل داده که سه مقاله از جک بارنز است که این سه مقاله به ترتیب در سال‌های 2001 و 2008 ارائه شده است. همین‌طور که کتاب را می‌خوانید و پیش می‌روید، بارها و بارها نظرتان به این واقعیت جلب می‌شود که سه مقاله‌ای که در این کتاب منتشر شده، در ویراست‌های قبلی‌شان، حدوداً بیش از هشت سال پیش از این در شماره 14 مجله‌ی «نیو اینترنشنال» منتشر شده بودند و یکی مقاله اول بر پایه‌ی سخنرانی جک بارنز تدوین شده که او پانزده سال پیش عرضه کرده است، اما کلمات به گونه‌ای حرف می‌زنند که گویی امروز بیان شده‌اند. عکس‌ها، تصویرها و منحنی‌ها و سایر اطلاعاتی هم که اضافه شده‌اند، گرایش‌هایی را روزآمد می‌کنند که از همان دهه‌ی 1990 مشهود بوده است.
 
در بخشی از این کتاب می‌خوانیم: «برای نخستین بار طی ده‌ها سال، حاکمان ایالت متحده شروع کرده‌اند از طبقه کارگر بترسند. این مهم‌ترین نکته‌ای بود که انتخابات در ایالات متحده برملا کرد. ترس برای چه؟ ترس از این‌که میلیون‌ها مردم زحمتکش شروع کرده‌اند نشان دهند که دیگر حاضر نیستند بار سنگین بحران عالمگیر اقتصادی و اجتماعی و جنگ‌های ظالمانه سرمایه‌داری را بر دوش بکشند.

هیلاری کلینتون، با تحقیر، کارگرانی را که حاضر نبودند به او رای دهند، «رقت‌انگیزان» اصلاح‌ناپذیر خواند. دونالد ترامپ که برنده شد، تلاش می‌کند بین ما نفاق بیندازد و تضعیف‌مان کند-او عوام‌فریبانه مکزیکی‌ها، مسلمانان، اتحادیه‌گرایان، زنان و  دیگران را هدف قرار داده است-در عین حال که دارد جیب‌های کارفرمایان را پر می‌کند. هدف هر دو این است که نگذارند ما متوجه بشویم که بار سنگین ناشی از فجایع جهانی اقتصادی و اجتماعی و جنگ‌های در حال گسترش  سرمایه‌داری را در سراسر جهان به دوش  زحمتکشان انداخته‌اند.
 
از جک بارنز، دبیر سراسری حزب کارگران سوسیالیست، کتاب‌های «تحول آن‌ها و تحول ما»، «دو جهان در شب»، «کوبا و انقلاب آینده‌ی آمریکا» و «تروتسکی آن‌ها و تروتسکی ما» منتشر شده است.

کتاب «پیشینه ضد-طبقه-کارگری کلینتون‌ها: چرا واشنگتن از زحمتکشان می‌هراسد» در ۱۲۸ صفحه شمارگان ۱۰۰۰ نسخه و قیمت ۱۰هزار تومان در نشر طلایه پرسو عرضه شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها