چهارشنبه ۱۲ مهر ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۰
نوذری از «تاریخ اجتماعی از منظر پیتر برگر» می‌گوید

نشست «تاریخ اجتماعی از منظر پیتر برگر» دوشنبه 15 آبان‌ماه در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) انجمن ایرانی تاریخ و پژوهشکده علوم تاریخی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی از سلسله نشست‌های تاریخ و مطالعات بین‌رشته‌ای نشست «تاریخ اجتماعی از منظر پیتر برگر» را برگزار می‌کند.

حسینعلی نوذری در این نشست که دوشنبه 15 آبان‌ماه از ساعت 10 تا 12 برگزار می‌شود درباره موضوع مورد نظر سخنرانی خواهد کرد.

علاقه‌مندان برای حضور در این نشست می‌توانند به پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی واقع در بزرگراه کردستان خیابان دکتر آئینه‌وند سالن اندیشه مراجعه کنند. 

پیتر لودویگ برگر، جامعه‌شناس اتریشی‌الاصل آمریکایی که برای کارهای خود درباره جامعه‌شناسی شناخت، جامعه‌شناسی دین، مطالعات نوسازی، و کمک‌های نظری به نظریه جامعه‌شناختی، شناخته شده است. پیتر برگر به همراه تامس لاکمن در سال ۱۹۶۷ کتابی با عنوان ساخت اجتماعی واقعیت منتشر کردند که یکی از مهمترین تحولات جامعه‌شناسی پدیدارشناسانه در دهه ۱۹۶۰ بعد از آثار آلفرد شوتس بود و یکی از پرخواننده‌ترین و بانفوذترین کتاب‌های جامعه‌شناسی این دوره شد.

یکی از جاذبه‌های این کتاب برای جامعه‌شناسی معاصر برگرداندن پدیدارشناسی گهگاه پررمزوراز شوتس به زبان نظریه متعارف جامعه‌شناسی بود. همچنین برگر و لاکمن از نظریات شوتس فراتر رفتند و تلاش کردند تا کار شوتس را با روان‌شناسی اجتماعی جورج هربرت مید پیوند دهند و بعد این دو دیدگاه را با نظریات کارل مارکس و امیل دورکیم تکمیل کنند. همچنین کوشیدند تا نظریات ماکس وبر درباره کنش اجتماعی را با نظریات دورکیم در مورد واقعیت‌های اجتماعی برون‌ذهنی ترکیب کنند. آن‌ها با ترکیب واقعیت عینی و معنای ذهنی می‌خواستند نشان دهند که انسان‌ها محصولات همان جامعه‌ای هستند که خود خلق می‌کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها