یک دنیا در کتاب من
بریتانیا، نخستین مهمان افتخاری نمایشگاه کتاب شارجه شد/ نمایش قدیمیترین قرآن دستنوشته جهان
سیوششمین نمایشگاه کتاب شارجه در حالی ماه آینده فعالیت خود را آغاز میکند که برای نخستین بار کشوری را به عنوان مهمان افتخاری معرفی کرده است. بریتانیا نخستین مهمان افتخاری سومین نمایشگاه کتاب مهم جهان خواهد بود.
شعار سیوششمین نمایشگاه کتاب شارجه «یک دنیا در کتاب من» است و انتظار میرود 1650 غرفهدار از 60 کشور مختلف در آن حضور پیدا کنند. مسئولین نمایشگاه این رخداد فرهنگی یازده روزه را «جشن دنیای ادبیات، دانش، و فرهنگ» نامگذاری کردهاند.
کرهجنوبی، بنگلادش و دانمارک سه کشوری هستند که برای نخستین بار در این نمایشگاه شرکت خواهند کرد.
امسال برای نخستین بار نمایشگاه کتاب شارجه مهمان افتخاری خواهد داشت. بریتانیا نخستین مهمان افتخاری نمایشگاه شارجه خواهد بود. هانا هندرسون، نماینده بریتانیا در امارات در این باره گفت: «بسیار خوشحالیم در سالی که در امارات به نام «همکاری فرهنگی» خوانده میشود مهمان افتخاری این نمایشگاه هستیم.»
انتخاب بریتانیا به عنوان مهمان افتخاری برای افزایش همبستگی بین دو کشور انجام شده است.
دیگر رویداد مهم نمایشگاه امسال نمایش دستنوشتهای از قرآن مربوط به قرن هفتم میلادی است که گفته میشود قدیمیترین دستنوشته موجود از کتاب مقدس مسلمانان است.
نمایشگاه کتاب شارجه پس از نمایشگاه کتاب فرانکفورت و نمایشگاه کتاب لندن در جایگاه سوم از لحاظ اهمیت و بزرگی قرار دارد. احمد العامری، رئیس نمایشگاه شارجه ابراز امیدواری کرده که 393 مهمان از 48 کشور مختلف در 2600 برنامهای که قرار است در طول نمایشگاه برگزار شود حضور پیدا کنند.
همچنین قرار است برای نخستینبار سالن ویژهای تحت عنوان «قلمرو آینده» به آثار دیجیتال اختصاص یابد و 10 شرکت مهم و متخصص در آثار دیجیتال از تجربیات خود در این حوزه سخن بگویند و آخرین محصولات خود را به بازدیدکنندگان ارائه کنند. البته در بخشی دیگر از نمایشگاه نیز چندین کارگاه درباره تأثیر شبکههای اجتماعی در جهان امروز برگزار خواهد شد و انتظار میرود جوانان از این برنامه ویژه استقبال کنند.
شخصیتهای معروفی چون آرونداتی روی، برنده جایزه بوکر سال 1997، پیتر فرانکوپان، مورخ برتیانیایی و علی غدیر، داستاننویس نیز در نمایشگاه حضور پیدا میکنند.
نمایشگاه بینالمللی کتاب شارجه سالیانه و در یازده روز در کشور «امارات متحده عربی» برگزار میشود. این نمایشگاه اولین بار در سال 1982 و تحت نظارت و حمایت دکتر شیخ سلطان بن محمد القاسمی، عضو ارشد کنسولگری «امارات» و حاکم «شارجه» برگزار شد. این نمایشگاه در سال 2011 سیامین سالگرد افتتاح خود را جشن گرفت و شخصیتهای مهمی چون شاشی تارور، سیاستمدار هندی، لاکشمی نائیر، مورخ پاکستانی و راسکین باند، نویسنده بنام هندی در آن حضور یافتند.
نظر شما