چهل سال پس از مرگ بئاتریس آلنده، کوچکترین دختر سالوادور آلنده، رئیسجمهور اسبق شیلی، کتابی در مورد او و نقش انقلابیاش در دوران حکومت سالوادور آلنده به نگارش در آمده است.
مارکو آلوارز، تاریخدان شیلیایی در این کتاب به نقش پررنگ بئاتریس آلنده به عنوان یک سوسیالیست و جدالهای او به عنوان انقلابیترین فرد خانواده آلنده و زندگی پر فراز و نشیبش پرداخته است.
آلوارز روزهایی از زندگی بئاتریس آلنده را روایت میکند که تا کودتای 11 سپتامبر 1973 که به سرنگونی پدرش، سالوادور آلنده، توسط رژیم پینوشه انجامید در کنار او ماند و با این که هفت ماهه باردار بود پدرش را تا آخرین روز همراهی کرد.
بئاتریس آلنده زندگی انقلابی پرشوری داشت و به عنوان یکی از مبارزان حزب سوسیالیست شیلی نقش موثری در ارتش آزادی ملی به رهبری چهگوارا داشت و همچنین نزدیکترین فرد به سالوادور آلنده و مورد اعتماد وی بود.
نویسنده این کتاب گفته است: «با وجود نقش موثر بئاتریس آلنده در مهمترین مقاطع تاریخ، از خود می پرسیدم چرا تا به حال کسی از او چیزی نگفته و در تمام این سالها ناشناخته مانده است.»
نویسنده شیلیایی گفته است که خوانندگان این کتاب میتوانند با جنبههای مختلف زندگی دختر چریکی آلنده آشنا شوند. اهمیت او تنها در نقش مهم و تاریخیاش در مبارزهها و اغتشاشات نبود؛ بلکه میراث سیاسیاش می تواند برای نسل جدید مبارزان انقلابی، الگوی موثری باشد.
مارکو الوارز چندی پیش همزمان با چهلمین سال درگذشت بئاتریس آلنده کتابش را در حضور بیش از 100جوان شیلیایی رونمایی کرد. او در این مراسم اعلام کرد انتشار این کتاب در این برهه زمانی، فرصت خوبی است تا این انقلابی فراموششده را از فراموشی برهاند.
بئاتریس آلنده به دستور پدرش، قصر لاموندا را به همراه خواهرش ایزابل آلنده و زنان دیگر ترک کرد. اما از آن پس نتوانست خودش را به خاطر اطاعت از دستور پدرش برای ترک قصر ببخشد و از آنچه که برای پدرش و دیگر بستگانش پیش آمد افسرده و غمگین شده بود و در نهایت در سن 34 سالگی در هاوانا خودکشی کرد.
سالوادورر آلنده، سیاستمدار و از بنیانگذاران حزب سوسیالیست شیلی بود. او از سال 1970 میلادی تا سرنگونی و کشته شدنش در کودتای 11 سپتامبر 1973 رئیس جمهور شیلی بود.
نظرات