دوشنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۵
نمایندگان تشکل‌های چاپ با معاون فرهنگی دیدار می‌کنند

روسای اتحاديه‌ها و تشکل‌های صنعت چاپ سه‌شنبه 23 آبان با محسن جوادی؛ معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مهرزاد دانش؛ مدير كل دفتر امور چاپ دیدار و مشکلات خود را درباره پروسه تفویض اختیارات دفتر چاپ وزارت ارشاد به وزارت صنعت،‌ معدن و تجارت مطرح می‌کنند.

نماینده تشکل‌های چاپ استان‌های کشور در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)،‌ با اعلام این خبر گفت: به دنبال انتقال متولی‌گری فعالیت‌های چاپخانه داران و صنايع وابسته از وزارت ارشاد به وزارت صنعت،‌ مشکلات عدیده‌ای برای دست‌اندرکاران این حوزه ایجاد شده است که در تلاشیم این مشکلات را حل کنیم.

غلامرضا شجاع، افزود: اگر انتقال متولي گري به درستي انجام نپذيرد صدمات زیادی به چاپخانه‌داران و فعالان این حوزه وارد خواهد شد، در دیداری که سه شنبه 23 آبان با معاون فرهنگی خواهیم داشت، مطالبات خود در این زمینه مطرح می‌کنیم که انتقال‌ به گونه‌ای باشد که به واحدهای کوچک و متوسط صدمه‌ای نخورد و افرادی که در این حوزه سرمایه‌گذاری کرد‌ه‌اند آسیب کمتری ببینند.

وی با بیان اینکه تدوین سریع‌تر آیین‌نامه و دستورالعمل اجرایی در وزارت صنعت ضرورتی است که باید جدی گرفته شود، یادآور شد:‌ اگرچه پیش از این آیین‌نامه ورود دستگاه‌های چاپ وجود داشت اما وزارت صنعت عنوان کرده است که باید آیین‌نامه جدیدی تدوین شود که هنوز برنامه‌ای جدی برای آن در نظر گرفته نشده است. اصولا وزارت صنعت، صنعت چاپ را مانند ديگر صنايع مي‌بيند و اعتقادي به محدوديت ندارد ولي صنعت چاپ، صنعتی خاص است و سرمايه‌گذاري و قيمت ماشين‌آلات آن خيلي گران است.

شجاع با اشاره به تفاهم‌نامه‌ای که توسط وزرای سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی و صنعت، معدن و تجارت امضا شد، عنوان کرد:‌ در بند 6 این تفاهم‌نامه صراحتاً آمده است که از زمان انتقال اختیارات به وزارت صنعت، باید کمیته‌ای متشکل از دو وزارتخانه و نماینده اتاق اصناف ایران و نماینده اتحادیه‌ها و تشکل‌های صنفی تشکل شود تا دستورالعمل‌ها و آیین‌نامه‌ها را بازبینی کنند، اقدامی که تاکنون محقق نشده است.

وی در بخش دیگر صحبت‌‌های خود به مشکلاتی که این واگذاری برای چاپخانه‌داران ایجاد کرده است، اشاره کرد و یادآور شد:‌ متاسفانه نگاهی که به واردات ماشین‌آلات چاپ وجود داشته  نگاه امنيتي بوده و نگاه مثبتی نیست،‌ در حالی که از دولت انتظار داریم نگاهشان به واردات ماشین‌آلات صنعت چاپ،‌ مانند نگاهی باشد که به واردات ماشین‌های نساجی، تراشکاری و اتومبیل وجود دارد، باشد.

به گفته مدیرعامل تعاوني ليتوگرافان ايران، یکی دیگر از مشكلات چاپخانه‌داران در آينده این است که برای وارد کردن ماشین‌های سفارشی خود باید حتما کارت بازرگانی داشته باشند در حالی که اغلب چاپخانه‌داران شرایط دریافت کارت بازرگانی را ندارند و این پیش‌شرط موانع زیادی برای فعالان این حوزه ایجاد خواهد كرد.

شجاع همچنین بر لزوم همکاری كمپاني‌هاي معتبر واركننده و انجمن واردکنندگان ماشین‌آلات چاپ و بسته‌بندی نو و دسته‌دوم، بدنه چاپ با شرکت‌های فروشنده خارجي تاکید کرد و گفت:‌ بسیاری از واحدهای چاپی تخصص و آشنایی لازم با شرکت‌های فروشنده ماشین‌های خارجی را ندارند و عموما در مسائلی مثل بیمه، خدمات پس از فروش و تامین قطعات یدکی دچار مشکل هستند و هم‌افزایی دست‌اندرکاران فعال در این حوزه‌ می‌تواند بخش زیادی از این مشکلات را کاهش دهد.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها