سه‌شنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۶ - ۰۹:۵۳
کتاب الکترونیک، سرانه مطالعه را افزایش داده است

مدیر پروژه نرم‌افزار کتابخوان «طاقچه» با تاکید بر لزوم حمایت متولیان فرهنگ از فعالان حوزه نشر الکترونیک بازتعریف معیار‌های سنجش میزان مطالعه را با توجه به تمایل مخاطبان به کتاب‌های الکترونیک ضرروری دانست.

محمد صدوقی، مدیر پروژه نرم‌افزار کتابخوان «طاقچه» در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره تحولات حوزه فضای مجازی و جهان دیجیتال در کشور گفت: در چند سال اخیر، شاهد رشد نشر الکترونیک بوده‌ایم؛ مجموعه‌های جدید مانند فروشگاه‌‌های کتاب الکترونیک به بازار ورود پیدا کرده‌اند و همچنین ناشران و شرکت‌های تولید‌کننده محتوا نیز به فضای نشر الکترونیک روی آورده‌اند که البته با توجه به رشد دستگاه‌های دیجیتال قابل پیش‌بینی بود.
 
این فعال حوزه نشر الکترونیک با تاکید بر لزوم توجه بیشتر مسئولان به این بخش ادامه داد: باید بیشتر به موضوع نشر الکترونیک بهاء داده شود و یکی از راه‌های کمک به این فضا، اطلاع‌رسانی مناسب به فعالان نشر سنتی است؛ به‌عبارت دیگر تولید‌کنندگان محتوا در فضای سنتی باید با جزئیات بیشتری از حوزه نشر الکترونیک آگاه شوند.
 
به گفته صدوقی نشست‌های خوبی با سیدعباس صالحی؛ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مجید غلامی جلیسه؛ مدیر عامل موسسه خانه کتاب درباره کتاب‌های الکترونیک برگزار شده که در بهبود وضعیت این حوزه موثر خواهد بود.
 
مدیر پروژه نرم‌افزار کتابخوان «طاقچه» درباره نوع حمایت متولیان فرهنگی از فعالان نشر الکترونیک ادامه داد: حمایت‌ از نشر الکترونیک را می‌توان به دو نوع مادی و غیرمادی تقسیم کرد؛ به‌عنوان مثال می‌توان به تخصیص بخشی از یارانه خرید کتاب چاپی به کتاب‌های الکترونیک فکر کرد؛ اما آنچه بیشتر مورد نظر فعالان این حوزه است، حمایت‌های غیرمادی است.

وی توضیح داد: به‌عنوان مثال جانمایی‌های مناسب برای غرفه‌ها در نمایشگاه‌ها به‌ویژه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، حمایت‌های قانونی، آئین‌نامه‌ای، تبلیغاتی و مالیاتی از دیگر حمایت‌های مناسب از این حوزه است. علاوه بر این، مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، موسسه خانه کتاب و اتحادیه ناشران و کتابفروشان نیز رسانه‌های قابل توجهی هستند که می‌توانند از ظرفیت‌های خود برای معرفی این بخش جدید به ناشران و مردم  استفاده کنند.
 
مدیر پروژه نرم‌افزار کتابخوان «طاقچه» در ادامه با اشاره به دشواری فعالیت در حوزه نشر الکترونیک درباره تاثیر این نشر بر میزان مطالعه کتاب افزود: به نظر می‌رسد هنوز تعریف دقیقی از مطالعه وجود ندارد؛ به‌عنوان مثال خواندن یک مقاله در فضای مجازی مانند تلگرام مطالعه به حساب می‌آید یا خیر؟ اگر این موارد را مطالعه محسوب کنیم، میزان سرانه مطالعه مردم ایران عددی بالاتر از رقم‌های اعلام شده توسط نهادهای مختلف خواهد بود.

وی ادامه داد: به‌عبارت دیگر پیش از این دسترسی به بسیاری از مطالب که به عنوان مثال در کانال‌های تلگرامی دست‌به‌دست می‌شود، سخت بود اما به نظر من شبکه‌های اجتماعی در کنار مشکلاتی که به وجود آورده‌اند، اثرات مثبتی در زمینه آگاهی جامعه نیز داشته‌اند.
 
این فعال حوزه نشر با بیان این مطلب که دانلود بیش از 6 میلیون فایل از «طاقچه» نشان از اثر گذاری بخش کتاب الکترونیک در افزایش مطالعه است ادامه داد: به نظر می‌رسد در آینده شاهد رشد سرانه مطالعه خصوصا به شکل دیجیتال باشیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها