چهارشنبه ۱ آذر ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۱
ایجاد جامعه کتابخوان در گرو آزادی فکر است

مصطفی دلشاد تهرانی، نویسنده و نهج‌البلاغه‌پژوه، معتقد است تا زمانی که آزادی فکر به معنای گسترده و عمیق آن میسر نشود، نمی‌توان جامعه کتابخوان داشت.

دلشاد تهرانی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با اشاره به تاثیرگذار بودن روز کتابگردی در ترویج فرهنگ کتابخوانی، بیان کرد: این طرح و طرح‌های دیگری که در سال‌های اخیر از سوی مسئولان فرهنگی کشور به اجرا گذاشته می‌شود، می‌تواند تا حدودی تاثیرگذار باشد، ولی با آسیب‌های فرهنگی همچون گریز از کتابخوانی، روزمرگی و تمایل به فضای مجازی که امروز گریبانگیر جامعه شده، باید برای ترویج کتابخوانی، فکری اساسی‌ شود.
 
نویسنده کتاب «رخساره خورشید» افزود: با وضعیتی که جامعه امروز ایران دارد، کتابخوانی در اولویت‌های اصلی مردم قرار ندارد و اجرای طرح‌هایی مانند کتابگردی بیشتر تاثیر مقطعی دارند و مشکل را از ریشه درمان نمی‌کند.
 
این استاد دانشگاه علوم حدیث، گفت: تا زمانی که آزادی فکر به معنای گسترده و عمیق آن فراهم نشود، نمی‌توان به ترویج و گسترش فرهنگ کتابخوانی و ایجاد جامعه کتابخوان، چندان امیدوار بود.
 
دلشاد تهرانی اظهار کرد: نظام آموزشی ما دانش‌آموزان و دانشجویان را کتابخوان نمی‌کند. رسانه‌ها و دستگاه‌های تبلیغی به‌ویژه رسانه‌های نوین نیز بیشتر از اینکه فرهنگ کتابخوانی را ترویج کنند، به روش‌های غیرمستقیم، کتاب‌گریزی را تبلیغ می‌کنند.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها