سه‌شنبه ۱۹ دی ۱۳۹۶ - ۱۵:۴۵
اولویت نوشتن زنان از جنس و مسائل مربوط به خودشان است

یاسمن خلیلی‌فرد درباره سطحی کیفی آثار ادبی نویسندگان زن امروز می‌گوید: نویسندگان زن امروز نسبت به گذشته دغدغه‌مندتر می‌نویسند و در به تصویر کشیدن معضلات زنان و دغدغه‌هایشان موفق عمل کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، دومین رمان یاسمن خلیلی‌فرد به نام «انگار خودم نیستم» از سوی انتشارات ققنوس منتشر شد.

یاسمن خلیلی‌فرد در گفت‌وگو با ایبنا درباره فضای رمان جدید خود گفت: رمان «انگار خودم نیستم» هم فضایی مشابه کتاب قبلی‌ام دارد . در این رمان هم مشخصه‌های نوستالژیک رمان قبلی‌ام وجود دارد و چیزی که در این رمان برایم خیلی مهم بوده،‌ روابط بین آدم‌هاست. کلا من در کتاب‌هایم به روابط بین آدم‌ها می‌پردازم و این مساله برایم خیلی مهم است. در این رمان هفت راوی وجود دارد که چهارتای آن‌ها زن و بقیه مرد هستند و داستان از زبان راوی‌ها بیان می‌شود.

نویسنده «یادت نرود که..» درباره دشواری نوشتن از زبان مرد برای یک نویسنده زن گفت: اینکه از زبان مردها بنویسی، سختی‌های خاص خودش را دارد اما من به واسطه اینکه رشته سینما خوانده‌ام و مباحث روان‌شناسی زیادی مطالعه کرده‌ام به شخصیت‌پردازی جنس مرد آشنا هستم. همچنین تجربیات فیلم‌نامه‌نویسی‌ام هم در این بین موثر بوده‌ است.

خلیلی‌فرد درباره شباهت‌‌ها و تفاوت‌های این رمان با کتاب قبلی خود توضیح داد: این دو رمان به‌واسطه فضا به هم شباهت دارند. در هر دو این کتاب‌ها به جزئیات روابط شخصیت‌ها پرداخته‌ام و خاطرات و گذشته نقش پررنگی در این دو کتاب داشته‌اند. در کتاب «یادت نرود که...» سن‌ام کمتر از الان بود و به همان نسبت تجربه کمتری داشتم. در آن کتاب بعضی جاها زیاده‌گویی کرده‌ام و از توصیف برخی چیزها نتوانسته‌ام بگذرم. البته در کل کتاب‌های من خیلی حالت توصیفی و فیلم‌نامه‌ای دارد. کار نوشتن رمان «یادت نرود که...» را سال 1391 به پایان رساندم. اما این رمان تقریبا دوسال و نیم در ارشاد ماند تا مجوز گرفت و به همین دلیل سال 1394 منتشر شد. در رمان «انگار خودم نیستم» فکر می کنم به دلیل بالاتر رفتن سن و تجربه زیسته‌ام پخته‌تر عمل کرده‌ام و توانسته‌ام از زواید کار بزنم. در این رمان سعی کردم از زوائد و توصیفات بیش‌ ازاندازه و خسته‌کننده بپرهیزم.



این منتقد سینما درباره اولویت موضوعی زنان نویسنده امروز ایران عنوان کرد: ما در جامعه‌ای زندگی می‌کنیم که زنان در بخش‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی و ... مشکلات زیادی دارند. پس عجیب نیست که اولویت نوشتن زنان از جنس و مسائل مربوط به خودشان باشد. به دلیل مشکلات زیادی که زنان جامعه ما در بخش‌های مختلف دارند،‌ چه نویسندگان و چه فیلمسازان زن ترجیح می‌دهند که به مسائل مربوط به خودشان بپردازند. البته همیشه استثنا هم وجود دارد و ممکن است در این بین نویسندگان زنی هم باشند که به مسائل عمومی‌تری بپردازند. برای خود من هم دغدغه‌های زنان مهم است و در داستان‌هایم سعی کرده‌ام که به این دغدغه‌ها به طور عمیقی بپردازم و سطحی عمل نکنم.

این نویسنده درباره جریان ادبیات معاصر امروز و سطح کیفی آثار ادبی زنان اهل قلم گفت: من جریان ادبی امروز را دنبال می‌کنم و به نظرم تعداد نویسندگان زن نسبت به قبل بیشتر شده که خودش اتفاق خیلی خوبی است. در گذشته ما چهره‌های شاخصی چون غزاله علیزاده و سیمین دانشور داشتیم. به نظرم نویسندگان زن امروز نسبت به گذشته دغدغه‌مندتر می‌نویسند و در به تصویر کشیدن معضلات زنان و دغدغه‌هایشان موفق عمل کرده‌اند. نمونه این نویسندگان هم چهره‌های شاخصی مانند؛ بلقیس سلیمانی، فریبا وفی و زویا پیرزاد هستند.

خلیلی‌فرد درباره میزان استقبال مخاطب از رمان قبلی خود و دلیل احتمالی آن توضیح داد: من هنگام نوشتن رمان اولم خیلی به مخاطب فکر نمی‌کردم و تنها به چیزی که دوست داشتم روی کاغذ بیاورم می‌اندیشیدم. در کتاب دومم هم همینطور بود. بر اساس بازخوردهایی که از خوانندگانم گرفتم،‌ فکر می‌کنم دلیل این استقبال توجه به گذشته و روابط آدم‌ها در دنیای معاصر بود. رابطه کاراکترهای رمان اولم،‌ فروغ و کیوان برای خوانندگان جذاب بود و اذعان می‌کردند که این نوع رابطه را تجربه کرده‌اند و در زندگی و روابط خود اینگونه آدم ها را دیده‌اند. خوانندگان رمان اولم به نوعی با شخصیت‌ها هم‌ذات‌پنداری کرده بودند. من با رمان اولم مخاطب زیادی پیدا کردم و امیدوارم همین اتفاق برای رمان دومم هم بیفتد. البته من مناسبات و فعالیت‌های سینمایی هم دارم و انتشارات ققنوس هم چه در زمینه نشر و چه در زمینه پخش و توزیع کتاب،‌ نشر خوشنامی است. بنابراین امید زیادی به جذب مخاطب این کتاب دارم.
 
 
 

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 17
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • زيبا ۲۰:۳۵ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۹
    رمان اولش رو كه چشمه منتشر شد دوست نداشتم. خيلي هم طول كشيد بخوونمش.
  • علي مطلبي ۲۱:۲۴ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۹
    اين نويسندگان از كجا سر و كله شان پيدا شده. چقدر نويسنده زن؟ همه اش هم مي خواهند از خودشان بنوييسند
  • صنم ۲۳:۲۷ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۹
    كتاب اولشونو دوست داشتم. خيلي با فضاش ارتباط برقرار كردم. واقعا تا مدتي تحت تاثيرش بودم. كاش رمان دومش هم به همون خوبى باشه
  • هايده ۲۳:۳۶ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۹
    من "يادت نرود كه" رو دوست داشتم و مطمئنم اين كتاب هم كتاب خوبى خواهد بود. براي همه نويسندگان جوان و خانوم ارزوي موفقيت دارم.
  • سودابه ۲۳:۵۱ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۹
    اى جان. نميدونستم انقدر جوان هستن. كتاب قبليشونو خونده بودم و فكر ميكردم ٤٠ سال به بالا باشن. ماشالا قلم پخته اي داشتن. اميدوارم رمان جديدشون موفقيت كار قبليشونو تكرار كنه.
  • مروارید مروستی ۰۱:۵۰ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۰
    رمان اولش رو خوندم و خیلی دوست داشتم. یه جورایی خودمو جای فروغ می دیدم و انگار فروغ خودمو واسم تداعی میکرد. ایشون درست گفتن و مشخصاً از روانشناسی آگاهی دارن چون شخصیت پردازیهاشون حرف نداره. حتما کتاب جدیدشونم با کمال میل خواهم داد و برای ایشون با سن کمی که داره آرزوی موفقیت و پیشرفت می کنم.
  • لادن نيكو ۰۹:۴۶ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۰
    موفق باشيد
  • ۱۵:۲۲ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۰
    یک نویسنده بسیار بی تجربه است. کمی بگذارید بزرگ شود بعد مصاحبه کنید.
  • احمد يزداني ۲۲:۵۵ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۰
    لابد نسيم مرعشي پخته است كه الكي بزرگش كردند. ياسمن خيلي بهتر از نسيم مي‌نويسه. درود بر ايبنا كه كشف استعداد مي كنه.
  • بني عامري ۲۲:۵۷ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۰
    كي گفته ققنوس نشر خوش نامي است؟ از كاتب هم بپرسيد آيا راضي اند؟
  • بابك ۰۱:۲۱ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۱
    توجه به نويسندگان جوان امري پسنديده است. كتاب اول ايشان واقعا خوب بود. خوشخوان و درخشان. اميدوارم اين خانم و همه نويسندگان جوان موفق باشند
  • طلا دريادار ۰۱:۳۴ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۱
    يادش به خير. نقدهاى ياسمن رو وقتى خيلي كوچيك بود در هفته نامه سروش ميخوندم، بعدها در نشريات حرفه اي سينمايى ... و كتابش "يادت نرود" رو خيلي دوست داشتم. حالا هم مطمئناً كتاب خوبى نوشته. نشر ققنوس شايد بهترين نشر ايران نباشد و كتابهايش پرفروش نشوند ولي نشر شريفي هست. اينو از همه كسانيكه با اين نشر كار كرده اند ميتونيد سوال كنيد. من بعنوان يك روزنامه نگار حوزه كتاب با اطمينان اين را خدمت شما عرض ميكنم.
  • طهماسيان ۰۲:۴۴ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۱
    نقدهاشونو هميشه ميخونم و بهش اعتماد دارم كتابشونم خواهم خواند با آرزوى بهترين ها براي ايشان طهماسيان
  • فائقه ۱۰:۴۴ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۱
    هميشه كار نويسنده هاى جوان رو دنبال ميكنم چون در نهايت اونها هستند كه آينده مملكت رو شكل ميدهن، حالا در هر عرصه اى. خوشحالم جوانانى داريم كه به ادبيات و هنر عشق مى ورزند و با همه اين سختيها در اين زمينه كار ميكنند.
  • نور ۱۴:۲۷ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۱
    چه جوان ... ايشالا موفق باشه اين بانوى جوان ايرانى
  • مونا ۲۳:۰۵ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۵
    كتابشو خوندم. عالي بود.
  • سميه يزدي ۲۳:۳۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۵
    جزييات زندگي را خوب بلده بنويسه. من يك نفس خواندم اين رمان را. توصيه مي كنمش

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها