چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۹:۰۶
ناشری که کتاب به کتابفروش نمی‌فروشد

مدیر مسئول انتشارات پروان کتاب‌هایش را به یک سوم قیمت بازار عرضه می‌کند و معتقد است که ادبیات کهن، گنج گم شده ما ایرانی‌هاست و خواندن شعرهای حافظ و سعدی باید به برنامه روزانه خانواده‌های ایرانی بازگردد. این ناشر کتاب‌هایش را تنها در نمایشگاه و خارج از آن از طریق رسانه‌های مجازی می‌فروشد؛ چراکه معتقد است کتابفروشان کتاب‌ها را با چند برابر قیمت به دست مخاطب می‌رسانند.

حمیدرضا مجدآبادی، مدیر مسئول انتشارات پروان در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، اظهار کرد: ما از سال 79 فعالیت‌هایمان را شروع کردیم و تا سال 86-87 در حوزه‌های مختلف فعالیت می‌کردیم اما حدود 10 سالی است که به صورت تخصصی به انتشار کتاب‌های ادبیات کهن فارسی مشغول هستیم و کتاب‌هایی مانند شاهنامه فردوسی، دیوان حافظ و آثار سعدی منتشر می‌کنیم.

وی ادامه داد:‌ وجه مشترک همه کارها مدل طراحی و چاپ آن‌هاست، تمام کتاب‌های ما طرح یکسانی دارند و تنها رنگ پس‌زمینه آن عوض می‌شود. اما مهم‌تر از این فاکتورها قیمت محصولات ماست که به قیمت اولیه هیچ نشری شباهت ندارد؛ چراکه قیمت‌های ما حدود یک سوم قیمت کتاب‌های سایر همکاران است.

این ناشر در توضیح دلایل قیمت پایین محصولاتش گفت: هدف ما با دوستان ناشر متفاوت است؛ چراکه آنها به فکر سود بیشتر هستند و کمتر می‌فروشند اما ما به سود اندک قانع هستیم و فقط می‌خواهیم که تعداد فروش بالا داشته باشیم و از این کار هم نتیجه گرفتیم. در این روش هم ما به هدف‌مان که سود است می‌رسیم و هم مخاطب از تهیه این کتاب‌های باکیفیت ارزان قیمت راضی است.
 
وی افزود: به عنوان مثال کتاب «گلستان و بوستان» سعدی در حدود 700 صفحه گلاسه با چاپ چهار رنگ، دارای جلد گالینگور و دارای قاب و کیف مخصوص تنها با قیمت 25 هزار تومان عرضه می‌شود که من فکر می‌کنم در همین نمایشگاه کتابی با این ویژگی را مخاطب نمی‌تواند با قیمتی زیر 75 هزار تومان تهیه کند. در نتیجه من سال10هزار عنوان از این کتاب را می‌فروشم و همکارم به دلیل قیمت نامناسب شاید 300 نسخه فروش هم نداشته باشد.
 
 
مجدآبادی با اشاره به فواید اجرای چنین طرح‌هایی گفت: چنین نگاهی در حوزه نشر باعث شده تا بتوانیم از نیروی کار بیشتری در انتشارات استفاده کنیم، هم صحافی و چاپخانه‌ای که با ما همکاری می‌کنند، چند شیفت کار می‌کنند و موقعیت بهتری در بازار کتاب نشر ایجاد می‌شود.

وی ادامه داد:‌ ادبیات کهن، گنج گم شده ما ایرانی‌هاست و خواندن شعرهای حافظ و سعدی باید به برنامه روزانه خانواده‌های ایرانی بازگردد؛ چراکه در حال حاضر میراث ارزشمند ما ایرانی‌ها همین شاعران نامی هستند که متاسفانه حضور این افراد در زندگی ما روز به روز کمرنگ‌تر می‌شود.
 
این ناشر در توضیح نحوه فروش آثارش گفت: ما به دلیل تجربه بالایی که در این سال‌ها کسب کرده‌ایم و به دلیل شیوه فعالیت خود کتاب به کتابفروشی نمی‌فروشیم؛ چراکه دوستان کتابفروش روی قیمت همین کتاب «بوستان و گلستان» سعدی برچسب می‌چسبانند و کتاب 25 هزارتومانی را به قیمت 75 هزار تومان به مخاطب می‌فروشند و این دردآور است.
 
وی ادامه داد: در روش جدیدی که مختص ماست توانسته‌ایم بیش از 3هزار شرکت را عضو باشگاه پروان کنیم تا این شرکت‌ها و سازمان‌ها  و ارگان‌ها برای هدیه یا کارهای نمایشگاهی به جای جنس درجه چندم چینی کتاب شعری شکیل و زیبا ارائه دهند. این کار باعث می‌شود تا در شرایط فعلی کشور که دلار به 6 هزار تومان رسیده است، ارز از کشور خارج نشود.
 
مدیر مسئول انتشارات پروان در پایان گفت: تمام نسخه‌هایی که در انتشارات ما منتشر می‌شود زیر نظر مصحح کار است؛ برای مثال شاهنامه فردوسی زیر نظر میرجلال‌الدین کزازی منتشر می‌شود اما متاسفانه برخی دوستان بی‌اخلاقی می‌کنند و این نسخه‌ها را بدون اجازه مصحح اثر منتشر می‌کنند. در کل هدف ما این است که با ارائه کالای باکیفیت با قیمت مناسب مسیری را ایجاد کنیم که شرکت‌ها و سازمان‌ها به‌جای قاشق و چنگال چینی شاهنامه هدیه دهند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها