غلامعلی حدادعادل گفت: روز حکیم ابوالقاسم فردوسی و پاسداشت زبان فارسی نامیده شد که فرصتی برای تجدید عهد با زبان فارسی است. بنابراین امروز باید هم به فردوسی بزرگ و هم به زبان فارسی ادای احترام کرد.
غلامعلی حدادعادل در توضیح روزی پاسداشت زبان فارسی گفت: 25 اردیبهشت ماه از دو سال پیش با پیشنهاد شورای فرهنگ عمومی و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی در تقویم رسمی کشور، روز حکیم ابوالقاسم فردوسی و پاسداشت زبان فارسی نامیده شد که فرصتی برای تجدید عهد با زبان فارسی است. بنابراین امروز باید هم به فردوسی بزرگ و هم به زبان فارسی ادای احترام کرد.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی ادامه داد: اینکه بیش از هزار سال پیش شاعری بزرگ در منظومهای حماسی با بیش از 60 هزار بیت گنجینهای از ادب و حکمت برای ایرانیان به یادگار گذاشته خدمتی بزرگ است و امروز بعد از هزار سال میتوان گفت که فردوسی به نیتی که داشته رسیده و عجم را به زنده کرده است.
رئیس بنیاد سعدی با اشاره به اینکه هر کسی با توجه به نگاه خودش از شاهنامه بهره میبرد گفت: من به عنوان دانشجوی فلسفه از خردورزی فردوسی بهره میبرم. حکیمی که حماسه را با ستایش خرد آغاز میکند در خور همه گونه ستایش است.
وی ادامه داد: همانطور که هر کشوری برای خود یک زیست بوم طبیعی دارد و بایستی از این زیست بوم طبیعی نگهداری کند یک زیستبوم فرهنگی نیز وجود دارد که لطیفتر از زیست بوم طبیعی است و نگهبانی از آن دشوارتر است که میراث فرهنگی، زبان، هنر و ... عناصر این زیست بوم هستند. همانطور که از خشک شدن یک دریاچه افسوس میخوریم باید برای تهدیدهای فرهنگی نیز احساس نگرانی کنیم.
حداد عادل در پایان سخنانش در این مراسم گفت: در طول 28سالی که از تاسیس فرهنگستان میگذرد تمام همت آن حمایت از زبان فارسی بوده است. از این رو بر پایه آگاهی از گذشته زبان فارسی و شناخت وضع موجود تلاش میکنیم مسیر پیش رو را طی کنیم و به حفاظت از زبان فارسی بپردازیم. فرهنگستان دستگاهی کاملا علمی و پژوهشی است که به دور از تبلیغات نادرست و با وجود دشواریهای تحمیلی از سوی دشمن فعالیت کرده و کوشیدهایم فرزندان خلفی برای نیاکان خود باشیم.
نظر شما