ظرفیتهای خوزستان در برابر حوادثی همچون سیل، آسیبناپذیر است
غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان در این مراسم گفت: کارکرد فرهنگ، مشارکت و همدلی مردم در بحران سیل چنان سرانه بالایی داشت که هشت سال دفاع مقدس این مقیاس دیده نشد.
وی افزود: اهالی فرهنگ و حوزههای اجتماعی نشان دادند که ظرفیتهای استان در برابر حوادثی همچون سیل، آسیبناپذیر است و امیدواریم با برنامههایی که از سوی مسئولان فرهنگی و هنری استان اجرا میشود بتوانند شرایط را برای مردم به گونهای فراهم کنند تا به زندگی عادی بازگردند.
محمد جوروند مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان هم در این آئین ضمن تبریک روز خوزستان، به ارائه گزارشی از عملکرد این اداره کل در سال ٩٧ پرداخت و گفت: در سال گذشته حدود یک هزار و ٢٠٠ عنوان کتاب توسط نویسندگان بومی و محلی خوزستان در حوزههای مختلف از جمله کتابهای ادبی، شعر، تاریخ، فرهنگ، هنر نوشته شده است.
فروش بیش از یک میلیارد و ٤٠٠ میلیون تومانی در نمایشگاه کتاب خوزستان
وی با بیان اینکه در رابطه با قومیتهای مختلف، کتابهای بسیاری نوشته شد، افزود: تنوع و تعداد کتابهای چاپ شده نشان میدهد که استان خوزستان در زمینه کتابت و نویسندگی، ظرفیت بسیار بالایی دارد.
سید محمدرضا موالی زاده، دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور هم در مراسم روز خوزستان در نمایشگاه کتاب تهران اظهار کرد: اقوام مختلف با لهجههای گوناگون به زیبایی هرچه تمام تر در کنار یکدیگر و در خوزستان زندگی میکنند و ارتباطات عمیق عاطفی دارند، این موضوع را میتوان یکی از جاذبههای این استان دانست.
خوزستان قطب عمده پزشکی، فرهنگی و ورزشی در کشور است
وی با اشاره به اینکه خوزستان مهد علم است، افزود: توجه به کتاب در میان مردم خوزستان و همچنین وجود دانشگاه جندی شاپور و شهید چمران نشان دهنده ظرفیت بالای علمی جوانان این است.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با اظهار اینکه خوزستان پایتخت دفاع مقدس است، ادامه داد: شهدای بسیاری از این سرزمین عروج کردند و حماسهای که در شهرهای این استان خلق شد، در تاریخ ماندگار بوده و خلق حماسه یکی از ویژگیهای ممتاز خوزستان است.
وی با بیان اینکه خوزستان قطب عمده پزشکی، فرهنگی و ورزشی در کشور است، گفت: خاستگاه بسیاری از دانشمندان، علما، رزمندگان، نویسندگان، شعرا، فیلمسازان و بسیاری از شخصیتهایی که در عرصه ایثار، مقاومت، فرهنگ، هنر، ادب، اندیشه، رسانه، سازندگی و خدمت به مردم نام آور هستند، خوزستان است.
موالی زاده با اشاره تأکید مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم توسعه فرهنگ کتابخوانی، گفت: در صورت رشد فرهنگ کتابخوانی، سرمایه اجتماعی کشور افزایش پیدا میکند. خوزستان قطب تمدن از دیرباز بوده است و رنگینکمان فرهنگی از فرهنگهای مختلف از غنای خاصی در این استان برخوردار است.
در بین شاعران خوزستان، مهدی مرادی با مجموع اشعار کودک و نوجواناش خوش درخشید
بیوک ملکی یکی از شاعران برجسته کشور هم در مراسم روز خوزستان گفت: شعر کودک و نوجوان اهمیتش از شعر بزرگسال اگر بیشتر نباشد، کمتر نیست شعر کودک و نوجوان سابقه خیلی طولانی ندارد.
وی با بیان اینکه شعر کودک با عباس یمینی شریف آغاز شد، تصریح کرد: کسانی همچون محمود کیانوش، محمود دولتآبادی و عباس یمینی شریف، شعر کودک را قبل از انقلاب کار کردند اما در بین آنان محمود کیانوش مخاطبش را خوب میشناخت.
وی اضافه کرد: در حال حاضر بیش از 100 شاعر مجموعه شعر را چاپ میکنند که مخاطبشناسی ندارند شاعرانی که مخاطبان خود را میشناسند انگشتشمار هستند و در بین شاعران خوزستان مهدی مرادی شاعری است که توانسته در سطح کشوری با مجموع اشعار کودک و نوجوان خوش بدرخشد.
خوزستان باید میزبانی دائمی همایش ادبی «مکتب جنوب» باشد
اردشیر صالحپور پژوهشگر و مدرس حوزه تئاتر در این مراسم گفت: کتاب تنها ابزاری است که همه آحاد، اقشار را با هر جغرافیایی پیوند میدهد کتاب مظهر صلح و آرامش است.
وی اظهار داشت: انتظار ما بر این است که با توجه به سابقه طولانی که استان خوزستان در معرفی ادبیات بومی و اجتماعی دارد، بتواند ادبیات مکتب جنوب را ادامه دهد و همایشی با همین عنوان «مکتب جنوب» را با محوریت نویسندگان و شاعران جنوبی هر ساله برگزار کند.
در این مراسم از کتاب «نامی برای اره ماهی » از مهدی مرادی شاعر خوزستانی رونمایی شد و همچنین گروه موسیقی عربی «نیسان» و گروه بختیاری «آرنگ جنوب» و نیز شاهنامه خوانی توسط آریسا سرقلی شاهنامهخوان خوزستانی اجرا شد.
نظر شما