مریسا فروچ موسس انتشارات کوئیل و فارغ التحصیل رشته بازاریابی از دانشگاه نیوهمپشایر اعتقاد دارد نویسندگان جوان باید به یک سری از ترسهای معمول حوزه نویسندگی غلبه کنند تا بتوانند به موفقیت برسند.
1. یکی از ترسهای نویسندههای تازهکار ترس از قضاوت شدن از سوی همکاران و مخاطبان است که باعث میشود آنها در کار خود نتوانند پیشرفت کنند. بهترین کار برای خودداری از این ترس خواندن نظرات مخاطبان درباره یک نویسنده دیگر است. مهم این است که نویسنده بداند که همه نوشتهها مورد نقد و قضاوت قرار میگیرند.
2. ترس دیگر این است که نویسندههای جوان معمولاً خودشان را ضعیف میپندارند و استعدادهای خود را دست کم میگیرند و به همین دلیل فرصتهای آینده برای خود را نابود میکنند. اینکه فکر کنید به اندازه کافی خوب نیستید باعث میشود در مسیر پیشرفت با مشکلات زیادی روبرو شوید.
3. و ترس مشابه دیگر این است که فکر کنید کتاب یا داستانی که نوشتهاید به اندازه کافی کیفیت لازم برای خوانده شدن را نداشته باشد. این که فکر کنید کتاب نوشته شده زیاد خوب نیست همین فکر از نوشتن آن کتاب جلوگیری میکند. بسیاری از نویسندگان بزرگ در خاطرات خود دقیقاً همین مسئله را میگویند. اینکه ابتدا نوشتههای بیکیفیتی نوشتهاند ولی حالا به مکتوبات ارزشمندی تبدیل شده است.
4. ترس از شکست همیشه در هر شغلی مانع پیشرفت میشود و در حوزه نویسندگی نیز صدق میکند. وقتی نویسنده جوان از این بترسد که داستانش را کسی چاپ نخواهد کرد هیچ وقت دست به قلم نمیبرد. قبل از این تصور به این فکر کنید که بسیاری از نویسندگان موفق کنونی در ابتدا با شکست روبرو شده بودند. جی.کی.رولینگ بارها داستانش را برای چاپ فرستاد و هر بار با خودداری ناشر روبرو شده بود.
5. ترس از پیروزی نیز یک عامل عجیب و رایج در مقابل نویسندگان تازهکار است. شاید عجیب باشد ولی این مسئله حقیقت دارد. خیلیها از شهرت میترسند چون وقتی یک داستان با موفقیت روبرو میشود مردم انتظار داستانهای خوب دیگر را از نویسنده آن کتاب دارند. شاید به خاطر همین بوده که در طول تاریخ نوشتههای اولیه نویسندگان بزرگ بعدها و حتی بعد از مرگشان کشف میشده است.
نظر شما