سه‌شنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۹
اجبار خرید منابع کمک آموزشی در مدارس را پیگیری می‌‌‌کنیم

امیرعلی نعمت‌اللهی، با بیان این مطلب که به شدت با اجبار دانش‌آموزان برای خرید کتاب‌های کمک آموزشی و کنکور مخالف هستیم، به جریان بازرسی‌های رسمی و غیر‌رسمی از مدارس برای پیگیری این موضوع اشاره کرد.

امیرعلی نعمت‌اللهی،‌ قائم‌مقام  وزیر آموزش و پرورش در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) درباره استقبال دانش‌آموزان از کتاب‌های کمک‌درسی در نمایشگاه کتاب تهران بیان کرد: سیاست وزارت آموزش و پرورش به‌ویژه در حوزه آموزش عمومی براین است که معلومات لازم به حد کافی با کتاب‌های موجود در آموزش و پرورش و همچنین از سوی معلمان به دانش‌آموزان منتقل می‌شود. 
 
وی افزود: در دوره ابتدایی دانش‌آموزان ببشتر باید با مهارت‌ها، نحوه و آداب زندگی بهتر، آشنا شوند؛ بنابراین در سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی تالیف کتاب برای تحقق این اهداف پیش‌بینی‌ شده است.  

 اجبار  برای خرید کتاب کمک‌آموزشی ممنوع است
نعمت‌اللهی درباره رویکرد وزارت آموزش و پرورش درباره منابع آمادگی کنکور گفت: حساسیت وزارت‌خانه در زمینه منابع آمادگی برای کنکور مشخص است. هر اقدام و رویکردی مانند تاکید بر استفاده از کتاب‌های تست‌زنی  به‌ویژه در مقطع ابتدایی موجب اضطراب و استرس دانش‌آموزان می‌شود.  
      
‌قائم‌مقام  وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: با توجه به تاکید مقام معظم رهبری برای حل و فصل سریع‌تر مساله کنکور بیان کرد: امید‌واریم با همکاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دیگر نهاد‌های مربوط به‌ویژه مجلس شورای اسلامی مساله کنکور پیگیری شود.  
 
وی درباره اجبار برخی مدارس برای خرید کتاب‌های کمک‌ درسی  ادامه داد: به شدت با اجبار دانش‌آموزان برای خرید کتاب‌های کمک آموزشی و کنکور مخالف هستیم؛ بنابراین به همه مدارس ممنوعیت استفاده از کتاب‌های کمک‌درسی ابلاغ شده است؛ علاوه‌براین بازرسی‌های محسوس و غیرمحسوس، مستقیم و غیر‌مستقیم و همچنین رسمی و غیر‌رسمی در این زمینه انجام می‌شود.
 
نعمت‌اللهی بیان کرد: اگر دانش‌آموزان و یا خانواده‌‌ها با توصیه موکد و الزام برای خرید کتاب‌های کمک‌درسی مواجه شدند به آموزش و پرورش اطلاع‌ بدهند. حتما با این موارد برخورد و در صورت نیاز، نامه توبیخ صادر می‌شود. سیاست و برنامه آموزش و پرورش در این زمینه جدی است. 

کتاب‌های درسی موجود نیاز دانش‌آموزان را پاسخ می‌دهد 
وی درباره خرید کتاب از سوی مسئولان گروه‌های دانش‌آموزی از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: خرید کتاب از نمایشگاه با هدف ترویج کتاب و کتابخوانی مطلوب است، اما معتقدیم در حوزه درسی تلاش‌ مولفان این حوزه و سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی  هر‌آنچه نیاز است را در اختیار دانش‌آموزان قرار می‌دهند.      
 
نعمت‌اللهی بیان کرد:  با توجه به حجم قابل‌توجه ذی‌نفعان در نظام تعلیم و تربیت و وزارت آموزش و پرورش با ابزار کتاب در ارتباط هستند، می‌توان مقدمات همکاری با مجموعه خانه کتاب فراهم کرد. خبرگزاری کتاب ایران نیز می‌تواند کمک مجموعه آموزش و پرورش باشد.

خبرگزاری کتاب یرای مولفان پیشکسوت آموزش و پرورش فرصت است 
وی افزود: خبرگزاری کتاب ایران منبع  و مرجع قابل‌توجهی برای دانش‌آموزان، معلمان، مولفین کتاب‌های درسی و همه موثرین و تصمیم‌گیران و تصمیم‌سازان نظام تعلیم و تربیت است. خبرگزاری کتاب ایران، همچنین فرصت معرفی خدمات پیشکسوتان حوزه تعلیم و تربیت است. علاوه‌براین ایبنا فرصت آشنایی مولفان کتاب‌های آموزشی با یکدیگر را فراهم می‌کند.    
 
نعمت‌الهی با اشاره به ایجاد مقدمات همکاری آموزش و پرورش با موسسه خانه کتاب ادامه داد: در جریان برگزاری سی‌‌‌و‌دومین دوره نمایشگاه بین‌امللی کتاب تهران بنا شد تا با برگزاری جلسه با مدیرعامل موسسه خانه کتاب بتوانیم به عقد تفاهم‌نامه مشترک برسیم.
 
وی بیان کرد: فعالیت‌ها و نیاز‌های مشترک و یا همکاری‌های مشترک بین معاونت‌های مختلف وزارت آموزش و پرورش با موسسه خانه کتاب وجود دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها