چهارشنبه ۱۲ تیر ۱۳۹۸ - ۲۳:۲۱
فرهنگ و هنر کُردی بخشی از ذخایر بشریت است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آئین اختتامیه تجلیل از مفاخر کُرد، گفت: فرهنگ و هنر مردم کرد در طول هزاران سال، بخشی از ذخایر بشریت بوده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در کردستان، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شامگاه امروز چهاشنبه ۱۲ تیرماه در مراسم اختتامیه کنگره مشاهیر کُرد که در تالار مولوی دانشگاه کردستان برگزار شد، گفت: بسیار خوشحالم که امروز به مناسبت یک اتفاق خوب که از خیلی وقت پیش منتظرش بودیم و امروز متولد شد، در کردستان و سنندج حضور دارم.

وی افزود: کنگره مشاهیر کُرد فقط به گذشتگان نپرداخته است چرا که از زندگان هم کم‌گنجینه‌ای نداریم. شما مردم خوب نشان دادید که تنها به گذشتگانتان فکر نمی‌کنید و امروز هم کم افتخار در سراسر ایران و جهان ندارید.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: شادمانی یک ایرانی که در طول هزاران سال مردم عزیز و فرهنگ پرور کرد را در قلب تپنده خویش دیده است، امری خرسند است.

صالحی ادامه داد: ایران با مردم کرد زاده شده است و این دو واژه همزاد هستند، نه از شروع تاریخ بلکه از دوره اساطیری و قبل از ماقبل تاریخ، مردم کرد و اقوام ایرانی در کنار هم بوده‌اند و پابه پای هم با خنده‌های هم خندیده‌ایم و با گریه‌های هم گریسته‌ایم.

وی بیان کرد: فرهنگ و هنر این مردم در طول این هزاران سال بخشی از ذخایر بشریت است، زبان کردی با هزاران سال تاریخ خودش به عنوان یک زبان زنده و مستمر گنجینه‌ای از اشارات و گنجینه‌هاست‌.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: ادبیات کردی، شعر، قصه و هر آنچه که به حوزه ادبیات مربوط می‌شود، هزاران سال فراز و نشیب این قوم و مردم است و هنرهای آوایی این سرزمین ما را به عمق تاریخ انسان می‌برد. هنرهای تجسمی و خوشنویسی و نقاشی سایر نرهای این منطقه نیز چنین است.

صالحی گفت: امروز کنگره مشاهیر کرد فرصتی است برای اینکه این داشته‌های پربار را ببینیم و به آن افتخار کنیم و به نسل‌های آینده نشان دهیم که قومی چنین پرافتخار در سیر خود حرکت کرده و همچنان در حرکت است.

وی افزود: به سهم خودم از همه کسانی که در این اتفاق خوب مشارکت داشته‌اند و کمک کرده‌اند که یک حس خوب به همه داده شود، سپاسگزارم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: در این برهه زمانی که بیش از هر زمانی نیاز داریم که بر دو بال همبستگی ملی و تنوع فرهنگی حرکت کنیم، دشمنان ایران و اقوام ایرانی گاهی یک بال را می‌شکنند تا ایران با دو بال پرواز نکند، ایران در هزاران سال حرکت ماندگاریش نشان می‌دهد که همواره با دو بال حرکت کرده است و وقتی سرافراز بوده که این دو بال با هم پرواز کرده‌اند.

همچنین در این آئین، محمدعلی سلطانی، فرهنگ پژوه و نویسنده و محقق کرد، ضمن قدردانی از مردم و مسئولان برگزاری کنگرە تجلیل از مشاهیر کرد گفت: یکی از دستاوردهای بزرگ این کنگرە بازگشت مظهر خالقی بە سنندج است کە بە معنی بازگشت موسیقی آکادمیک، ادب واخلاق هنری است.


دکتر محمدعلی سطانی گفت: بازگشت خالقی نشان داد کە هنر در هیچ قالبی نمی‌گنجد و هنرمند هموارە خادم و خدمتگزار ملت است.

وی در ادامە جوانان کرد را فرهنگی‌تر و علاقمندتر از سایر جوانان کشور بە فرهنگ ذکر کرد و گفت: ادبیات و هنر کُردی در جغرافیای ایران تنها با فرهنگ و هنر فارس قابل قیاس است.

این نویسنده مردم کُرد را مردمانی صلح طلب و آشتی‌جو توصیف کرد و گفت: ما همیشە پاسدار این سرزمین بودەایم و حق داریم از زبان و حقوق یکسان با دیگر هموطنان برخوردار باشیم.

سلطانی در پایان سخنان خود گفت: سرنوشت ما نە با ترک‌ها و نە با عرب‌ها رقم خوردە است، بلکە سرنوشت ما در کتاب‌های تاریخی فارسی موجود است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها