در این میان زهره پریرخ که انتشار این مجموعه را به کانون پیشنهاد کرده و خود نیز نگارش یکی از کتابها را برعهده داشته است با بیان اینکه مسئولیت این پروژه درحال حاضر برعهده مژگان بابامرندی است، دراینباره توضیح داد: ما ۴۰حیوان در حال انقراض ایرانی را مدنظر قرار دادیم که از بین آنها ۱۰حیوان انتخاب شد که ۹ کتاب آن در مرحله صفحهآرایی قرار دارد.
به گفته وی یوزپلنگ ایرانی، خرس قهوهای، گوزن زرد و گورخر ایرانی، زاغ بور، لاکپشت فراتی، شاه روباه، سمندر لرستانی، عروس غاز و درنای امید (سیبری) حیواناتی است که داستان آنان به قلم نویسندگان ایرانی بازگو در این مجموعه بازگو میشود.
این نویسنده با اشاره به گروه سنی ۹ سال به بالا به عنوان گروه سنی مدنظر این مجموعه کتاب، درباره تأثیرگذاری اینگونه کتابها در فرهنگسازی حمایت و حفاظت از حیوانات در حال انقراض تأکید کرد: چاپ و انتشار این کتابها نیازمند اقدامهای تکمیلی نظیر تبلیغات، ارائه درست و حتی ساخت انیمیشنهای واقعگرا است.
وی در پایان سخنان خود بیان کرد: اگر برنامهریزی و اقدامهای تکمیلی به درستی انجام شود، نگارش و چاپ اینگونه کتابها علاوه بر آشنایی نوجوانان و جوانان با حیوانات در حال انقراض ایرانی، در فرهنگسازی حمایت و حفاظت از این حیوانات هم بسیار تأثیرگذار خواهد بود.
بر اساس این گزارش، داستانهای مجموعه «آهای، مواظب ما باشید!» علاوه بر آشنا کردن بچهها با گروهی از جانورانی که در سرزمین ما زندگی میکنند و برخی در خطر انقراض هستند و بعضی شرایط بهتری دارند، با تصویرهایی از محیط زندگی این حیوانات نیز همراه شده است تا به کودکان و نوجوانان بگوید این جانوران چرا و چه طور در معرض خطر هستند؟ و آنها چگونه میتوانند به محیطزیست و جانورانی که در آن زندگی میکنند، کمک کنند.
نظر شما