سیدعلی آقازاده افزود: این سرمایه بیمانند که سرآمدترین ایشان اهالی قلم هستند، بایستی از سوی مسئولان حمایت شوند و زمینه بالندگی و رشد ایشان فراهم شود.
همچنین در این مراسم میثم موحدفر، دبیر نخستین دوره جایزه کتاب سال جوانان با ارائه گزارشی از آن گفت: آثار کتاب ارائه شده به این جایزه در بازه زمانی آغاز سال ۱۳۹۵ تا پایان سال ۱۳۹۶ برای نخستین بار به چاپ رسیده و آثار در موضوعات دهگانه ردهبندی ارزیابی و داوری شد که این کار با مسئولیت موسسه خانه کتاب انجام شد.
وی افزود: کتابهای سال جوانان کشور در یک هزار و ۳۴ عنوان جمعبندی شد و در دو مرحله مورد داوری و ارزیابی قرار گرفت.
دبیر این جایزه ادامه داد: در نخستین مرحله داوری و ارزیابی ۵۳ عنوان انتخاب شد و به مرحله دوم داوری راه یافت. در مرحله دوم داوری نیز ۱۰ عنوان برتر برگزیده شد که در اختتامیه نخستین دوره جایزه کتاب سال جوانان کشور ۱۰ نفر برگزیده و برتر موفق به دریافت جایزه و تندیس جشنواره شدند. همچنین در این ارتباط نیز از سوی داوران ۱۵ اثر دیگر شایسته تقدیر شناخته شدند که در این آیین از آفرینندگان این آثار هم تقدیر شد.
بر اساس این گزارش، بیانیه پایانی نخستین جایزه کتاب سال جوانان به شرح زیر است:
«هیات داوران نخستین دوره جایزه ملی کتاب سال جوانان ضمن سپاسگزاری از همراهی اهل قلم با این رویداد فرهنگی و ارج گذاری از ناشران و همگامان و نهادهای پشتیبان این جایزه که بیگمان میتواند در پیشبرد و فزون بخشی آثار دانشی و پژوهشی نویسندگان، پژوهشگران و مترجمان جوان و شکوفایی ایشان نقشآفرین باشد، کتاب سال جوانان را آوردگاهی مهم و رازشمند در مسیر پرورش نوقلمان و قلم به دستان جوانان کشور قلمداد میکند. در این دوره از جایزه کتابسال جوانان مجموعا 1034 عنوان کتاب به دبیرخانه رسید که از آثار چاپ شده در بازه زمانی سالهای 1395 و 1396 به گردونه هماوردی راه یافتند. شرکت این شمار اثر نشان از توجه و اهتمام ناشران و پدیدآورندگان جوان کشور به این رویداد دارد و شایسته است راهبران فرهنگی و سیاستگذاران نیز نگاه ویژهای به این سرمایه بیهمانند علمی و فرهنگی ایران سرفراز داشته باشند.
در نخستین جایزه کتاب سال جوانان، آثار در موضوعات دهگانه ردهبندی دیویی شامل کلیات، فلسفه و روانشناسی، دین، علوم اجتماعی، زبان، علوم خالص، علوم کاربردی، هنر، ادبیات، تاریخ و جغرافیا و نیز گروه کودک و نوجوان توسط 40 تن از استادان و پژوهشگران دانشگاهی، حوزوی و مراکز مختلف پژوهشی و علمی ارزیابی و داوری شد. پس از داوری مرحله اول در مجموع 53 عنوان کتاب به مرحله دوم راه یافت که از میان آثار یاد شده، پس از ارزیابی دقیق و علمی هر اثر از سوی دستکم دو نفر از داوران، 10 عنوان کتاب، «برگزیده» و 14 عنوان کتاب «شایسته تقدیر» شناخته شد».
فهرست برترین پدیدآورندگان نخستین دوره کتاب سال جوانان به شرح زیر است:
برگزیدگان
1ـ شیوا فرمانی/ برگزیده روانشناسی
2ـ وحید ردایی/ برگزیده روانشناسی
3ـ علیرضا زمانی/ برگزیده زیستشناسی
4ـ محمدجواد دهقانی/ برگزیده پزشکی ـ تالیف
5ـ میلاد جعفرپور/ برگزیده متون قدیم
6ـ حسین قسامی/ برگزیده نثر معاصر
7ـ فاطمه محمدرضایی/ برگزیده پزشکی ـ ترجمه
8ـ فرزاد پورقاضی/ برگزیده پزشکی ـ ترجمه
9ـ فرشاد رضایی/ برگزیده ادبیات زبانهای دیگر
10ـ مظهر ادوای/ برگزیده تاریخ
شایستگان تقدیر
1ـ حمیدرضا حبیبی/ شایسته تقدیر فقه و اصول
2ـ آزاده داداشی/ شایسته تقدیر حقوق
3ـ درسا فتورهچی/ شایسته تقدیر معماری و شهرسازی
4ـ علی عباسیان اردکانی/ , بهاره خلیلی نجفآباد (مشترکا) شایسته تقدیر پزشکی ـ تالیف
5ـ حامد حسین شعبانی مقدم/ شایسته تقدیر پزشکی ـ ترجمه
6ـ ایمان نبیپور/ شایسته تقدیر مهندسی شیمی
7ـ مرضیه فرمانی/ شایسته تقدیر شعر معاصر
8ـ یاسمن خلیلیفرد/ شایسته تقدیر نثر معاصر
9ـ محمدرضا شکاری/ شایسته تقدیر ادبیات زبانهای دیگر
10ـ مسعود یوسف حصیرچین/ شایسته تقدیر ادبیات زبانهای دیگر
11ـ فرشاد رضایی/ شایسته تقدیر ادبیات زبانهای دیگر
12ـ مهسا لزگی/ شایسته تقدیر کودک و نوجوان ـ تالیف
13ـ رویا زندهبودی/ شایسته تقدیر کودک و نوجوان ـ ترجمه
14ـ نگار عجایبی/ شایسته تقدیر کلیات
یادآوری میشود، در این آیین که عصر پنجشنبه و با حضور تندگویان، معاون وزیر ورزش و جوانان در امور ساماندهی جوانان برگزار شد، مدیرکل دفتر طرح های ملی و فراگیر جوانان، مدیرکل برنامهریزی و توسعه اجتماعی و مدیرکل دفتر مشارکت های اجتماعی وزارت ورزش و جوانان نیز حضور داشتند.
همچنین در آیین از دبیران و اعضای سمنهای جوانان برتر نیز تقدیر شد.
نظر شما