دوشنبه ۶ آبان ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۴
کتاب «کودک فلسفی: پرورش توان فکری و فلسفی کودکان» منتشر شد

کتاب «کودک فلسفی: پرورش توان فکری و فلسفی کودکان» نوشته جانا مور لون و با ترجمه مرتضی براتی به همت نشر لِگا منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) کتاب «کودک فلسفی: پرورش توان فکری و فلسفی کودکان» نوشته جانا مور لون و با ترجمه مرتضی براتی به همت نشر لِگا منتشر شد.
 
منظور از خوب بودن چیست؟ چرا مردم می‌میرند؟ دوستی چیست؟ کودکان وارد جهان پر از سؤال می شوند و با مسائل عمیق و اندیشمندانه گلاویز می‌شوند، حتی اگر تاملشان را با صدای بلند نشان ندهند.  بسیاری از والدین دوست دارند در مورد ایده‌های فلسفی با کودکان خود گفتگو کنند، اما نمی‌دانند چگونه این کار را انجام دهند. کتاب کودک فلسفی والدین را راهنمایی می‌کند که چگونه با آرامش با پرسش‌های فلسفی کودکان در هر سنی برخورد کنند.  جانا مور لون معتقد است برای اینکه کودکان از نظر عاطفی بالغ شوند، باید میل و توانایی خود را برای تفکر انتزاعی در مورد خود و تجربیاتشان پرورش دهند. این کتاب راه‌های ساده‌ای را ارائه می‌دهد که والدین می‌توانند با پرسش‌های فلسفی فرزندان خود درگیر شوند و به پرورش «خود فلسفی» آن‌ها کمک کنند.
 
جانا مور لون پیشرو نهضت در حال رشد برای حمایت از کندوکاو فلسفی در میان کودکان است.  او  مدیر مرکز شمال‌غربی فلسفه برای کودکان گروه فلسفه دانشگاه واشنگتن و رئیس بنیاد جهانی افلاطون (بنیاد یاددهی و یادگیری) است. مور لون از سال 1995 در سیاتل و دیگر جاهای آمریکا به کودکان فلسفه آموزش می­دهد. همچنین کارگاه‌­هایی را برای دانشجویان، معلمان، والدین و افراد دیگر در مورد معرفی فلسفه به کودکان و نوجوانان اجرا می­کند. او نویسنده کتاب فلسفه در آموزش؛ پرسشگری و گفت‌وگو در مدارس است و همچنین از سال  2009 کرسی فلسفه کمیته همیاری فلسفی در آموزش پیش از دانشگاه را برعهده دارد.

مور لون در کتاب «کودک فلسفی» سال‌ها تجربه با کودکان، معلمان و والدین را ترسیم می‌کند تا پیشنهاداتی کاربردی ـ به نثری ملموس و روشن ـ برای نحوه الهام بخشیدن به کاوش فلسفی کودکان ارائه دهد. این کتاب به خوبی از عهده این کار برآمده است. جانا مور لون در مقدمه ترجمه فارسی این کتاب می‌نویسد: ... بسیار خوشحالم که کتاب «کودک فلسفی» اکنون به زبان فارسی ترجمه شده است و برای خوانندگان در بخش جدیدی از جهان در دسترس خواهد بود. از مرتضی براتی به‌خاطر مشتاقی و سخت کوشی‌­اش سپاسگزارم. آرزو می‌کنم همه کودکان به‌عنوان افرادی دارای بینش‌­های مهم در مورد برخی از ژرف­ترین پرسش­های زندگی جدی گرفته شوند. (جانا مور لون. سیاتل، واشنگتن/ ژوئن  2019)
 
ما این را به فرزندان و آینده جهان خود مدیونیم که به درس‌های این کتاب توجه کنیم. چه این اثر را فلسفه واقعی بنامیم، یا آن را صرفا کار لذت بخش پرورش عشق به حقیقت و خوبی بخوانیم، هرچه بخوانیم، این راهنمای ساده و پرمایه به ما نشان می دهد که چرا باید فلسفه را برای فرزندانمان (و در عین حال ، خودمان) به ارمغان بیاوریم.(جاکوب نیدلمن، نویسنده کتاب قلب فلسفه)
 
 جانا مور لون پیشرو نهضت در حال رشد برای حمایت از کندوکاو فلسفی در میان کودکان است. او در این کتاب سال‌ها تجربه با کودکان، معلمان و والدین را ترسیم می‌کند تا پیشنهاداتی کاربردی ـ به نثری ملموس و روشن ـ برای نحوه الهام بخشیدن به کاوش فلسفی کودکان ارائه دهد. این کتاب به خوبی از عهده این کار برآمده است و سزاوار خواندن اجباری برای هر کسی است که تدریس می‌کند یا یک کودک کنجکاو را پرورش می‌دهد. (میچ گرین، دانشگاه ویرجینیا)

«کودک فلسفی» در 224 صفحه، شمارگان 700 و به قیمت 39 هزار تومان ارایه شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها