استاندار قزوین در جلسه انجمن کتابخانههای عمومی استان اعلام کرد؛
تحقق تنها 8 درصد از سهم نیمدرصدی کتابخانههای قزوین از درآمد شهرداریها
به گفته استاندار قزوین، شهرداریهای استان با توجه به درآمدهای سال گذشتهشان، باید رقمی نزدیک به 4 میلیارد و 300 میلیون تومان به حساب کتابخانههای عمومی پرداخت میکردند؛ درحالیکه تنها 8 درصد از این رقم معادل 349 میلیون تومان پرداخت شده است.
استاندار قزوین در این جلسه گفت: پیشنهاد ما برای تحقق بدهی شهرداریها به نهاد کتابخانهها این است که وظیفه تعمیرات و نگهداری از کتابخانههای عمومی در استان قزوین به شهرداریها سپرده شود تا بخشی از نیم درصد از اعتباراتی که موظف است به نهاد کتابخانهها پرداخت کند، از این طریق اجرایی شود.
هدایتالله جمالیپور تصریح کرد: با توجه به درآمدهای سال گذشتهی شهرداریها در استان قزوین باید رقمی نزدیک به 4 میلیارد و 300 میلیون تومان به نهاد کتابخانههای عمومی پرداخت شود اما تنها 8 درصد از این رقم معادل 349 میلیون تومان پرداخت شده است که نشان از این دارد که برخی از شهرداریها توان پرداخت ندارد.
استاندار قزوین با اشاره به همراهی نکردن برخی از شهرداریها در استان در موضوع واریز نیم درصد از درآمدهایشان به نهاد کتابخانههای عمومی استان، پیشنهاد کرد: بدهیهای گذشته این شهرداریها به صورت همکاری و تهاتر پرداخت شود اما بدهیهای سال 97 و 98 شهرداریها به نهاد کتابخانههای عمومی در کوتاهترین زمان ممکن پرداخت شود.
جمالیپور عنوان کرد: بهدلیل مشکلاتی که امروز در حوزه اعتبارات شهرداریها وجود دارد، پیشنهاد ما برای تامین بدهیهای شهرداریها در سالهای 95 و 96 تهاتر خدمات است و میتواند به همراهی و افزایش تلاش جمعی برای رونق کتابخوانی منجر شود.
وی همچنین گفت: از سال آینده سهم نیم درصد کتابخانههای عمومی از درآمدهای شهرداریها باید بهصورت ماهیانه پرداخت شود و اگر شهرداریها حاضر به ساخت کتابخانه با هدف بهرهبرداری نهاد کتابخانههای عمومی و هماهنگی با این نهاد باشند، میتوانیم مبلغ بدهیشان را با این خدمت جایگزین کنیم.
استاندار قزوین عنوان کرد: از این پس سهم نیم درصدی نهاد کتابخانههای عمومی از درآمدهای شهرداریهای قزوین به صورت ماهانه پرداخت میشود و امیدواریم که با خوشقولی شهرداریها و همراهی نهاد کتابخانههای عمومی بتوانیم شاهد رفع مشکلات این حوزه در استان باشیم.
جمالیپور عنوان کرد: نگاهی که امروز به کتاب وجود دارد، بهدلیل بیتوجهی و گاهی انتظارات نامعقول در این حوزه است؛ امروز انتظار خرید کتاب در استان وجود دارد درحالیکه معتقدیم کتاب خوب دارای ویژگیهایی است که باید بر اساس آن طرحهای خرید کتاب صورت گیرد.
وی همچنین درخصوص جانمایی فضای فرهنگی و طرحهای تفصیلی شهر گفت: اختصاص این فضا به ساخت کتابخانهها موجب شده است تا دسترسی مردم به کتابخانه کاهش پیدا کند که مورد رضایت ما نیست و مسئولین فرهنگی و نهادهای کتابخانههای عمومی استان قزوین وظیفه دارند در این خصوص حساسیت جدی داشته باشند.
برای رفع مشکلات حوزه کتاب باید نگاه فراجناحی داشت
استاندار قزوین بیان کرد: فضاهای فرهنگی باید با توجه به مخاطبانشان در دسترسی مردم قرار داشته باشند و اجازه سوء استفاده از این حوزه به کسی داده نمیشود.
جمالیپور گفت: امروز برای رفع مشکلات کتابخانهها نیازمند تلاشی همگانی هستیم چراکه فعالیت کتابخانه امروز فراتر از خدمترسانی به یک بخش یا گروهی خاص از مردم است و از این رو نیازمند این هستیم که مسئولین در کنار یکدیگر برای رفع مشکلات این حوزه گام بردارند.
وی افزود: تاثیرگذاری فعالیت نهاد کتابخانههای عمومی در کشور مستقیما در بدنه جامعه نمود و بروز پیدا میکند و قطعا تلاش برای رونق کتابخانهها و رفع مشکلات موجود در این حوزه میتواند به کاهش آسیبهای اجتماعی و مشکلات این حوزه منجر شود.
کتابخانههای استان قزوین به اینترنت پرسرعت متصل میشوند
فاطمه محمدبیگی مدیرکل کتابخانههای عمومی استان قزوین نیز در بخش دیگری از این جلسه با قدردانی از حاضرین در این جلسه بیان کرد: امروز کتابخانههای ما از شکل امانتدهی کتاب به مکانی برای افزایش مشارکت اجتماعی و مکانهایی برای فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی تبدیل شده است.
وی بیان کرد: با بررسی فعالیتهای کتابخانههای برتر جهان متوجه میشویم تغییرات کلی در این خصوص صورت گرفته است و باید در این شرایط بتوانیم در کنار خدمات سنتی خدمات مدرن ارائه کنیم.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان قزوین افزود: دسترسی به بانکهای اطلاعاتی، کتابخانههای دیجیتال و خدمات نوین مستلزم دسترسی به زیرساختهای فناوری است و ما نیازمندیم خود را با شرایط ویژه همراه کنیم.
محمدبیگی عنوان کرد: ماموریت امروز ما این است که در گام نخست 40 درصد کتابخانههای استان قزوین را به اینترنت پرسرعت متصل کنیم که برای این کار نزدیک به 300 میلیون تومان اعتبار برای فاز نخست این طرح نیاز داریم.
وی حوادثی را که طی ماههای گذشته در کشور رخ داده است، یادآور شد و گفت: امروز کتابخانهها نیازمند حراست و نگهبان هستند و اعتباری برای رفع این مشکل در اختیار نداریم؛ از 37 کتابخانه ما در استان، تنها تعداد اندکی امنیت کامل دارند و مابقی نیازمند محافظت و حراست هستند که امیدواریم با مساعدت دوستان به این امر بپردازیم.
تشکیل انجمن خیرین کتاب یاور، مشکلات حوزه کتاب را در استان کاهش میدهد
محمدحسین اسماعیلی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین هم در این نشست گفت: اگر بتوانیم بحث انجمن خیرین کتاب یاور را در استان جا بیندازیم و این انجمن را راهاندازی کنیم، میتواند بخشی از نیازهای مالی این حوزه را تامین کند.
وی افزود: استان قزوین ظرفیت خوبی در این حوزه دارد و خیرین همیشه در کنار مردم و دولت بودند و کمک کردند تا در مباحث فرهنگی و آموزشی به ارتقاء شاخصها بپردازیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین یادآور شد: انجمن کتاب یاور میتواند ظرفیتهای موجود در این حوزه را دور هم جمع کند و نیازهای این حوزه را شناسایی و رفع کنیم.
اسماعیلی گفت: ما به دنبال ایجاد نهضتی برای کتابخوانی و تغییر نگاه به کتاب در استان هستیم و برای این فعالیت از ظرفیت فعالین فرهنگی و اندیشمندان استان قزوین استفاده شده است.
ابزارهای فرهنگی و هنری به خدمت معرفی کتاب درمیآیند
وی افزود: در تلاش هستیم تا با استفاده از ابزارهای فرهنگی و هنری بتوانیم به معرفی کتاب بپردازیم، و این فعالیتها تنها در یک هفته یا یک روز خاص متمرکز نباشد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین یادآور شد: امروز حوزه کتاب به چیزی بیش از حمایت مالی نیازمند است و خیرین حتی میتوانند در حوزه فرهنگی و هنری در خصوص کتاب و کتابخوانی با ما همراهی کنند.
اسماعیلی تصریح کرد: امروز یکی از مشکلات دیگر در حوزه کتاب و کتابخوانی در استان قزوین مشکلات بنیادین در طرحهای تفصیلی و نقشههای شهرکهای جدید است که به کتابخانه توجه صورت نگرفته است؛ همیشه دورافتادهترین و غیرقابل دسترسترین زمین در شهرها به فضای فرهنگی اختصاص پیدا میکند و موجب شده تا بیتالمال دچار خسارت شود.
ابوالفضل یاری مدیرکل سازمان مدیریت و برنامهریزی استانداری قزوین، محمدرضا فرجی کارشناس آمار و پژوهش نهاد کتابخانههای عمومی استان قزوین و جمعی از فعالین فرهنگی و هنری استان نیز در این نشست به بیان دغدغهها و مشکلات حوزه کتاب پرداختند.
نظر شما