بکتاش در این مجموعه شعر از زبان کودکان، و در اعتراض به دنیای ماشینی سخن میگوید، دنیایی که در آن کودکان محکوم به تنهایی هستند و کسی به چراها و چگونگی این موضوع، پاسخ مناسب نمیدهد چون والدین امروزی وقتی برای این کارها را ندارند.
بکتاش درباره این مجموعه شعر به ایبنا میگوید: من این مجموعه را در سال ۹۵ سرودم، در سال ۹۶ فیپا گرفت و در سال ۹۷ از سوی انتشارات امیرکبیر منتشر شد و مورد استقبال کودکان و نوجوانان قرار گرفت.
او درباره شعرهای این مجموعه توضیح میدهد: «مگر لب زیپ دارد» شامل ۱۰ شعر برای گروه سنی «ج» در قالب چهارپاره است. یکی از شعرهای این کتاب مذهبی، دو شعر با موضوع توحیدی درباره خداوند و موضوع سایر شعرها آزاد است.
بکتاش میافزاید: سعی میکنم با هر شعری که برای کودکان مینویسم به شعور کودکان و نوجوانان و خانوادههای آنها که ممکن است این شعرها را بخوانند احترام بگذارم. من راه تازه و جدیدی به آنها نشان میدهم و خودشان باید ادامه راه را بروند. مانند پر کردن یک جدول. من همه خانهها را پر نمیکنم. برخی خانهها خالی است و بچهها باید سوالها را بخوانند و با پاسخی که به آنها میدهند خانههای خالی را پر کنند.
بکتاش معتقد است شعر یک واسطه تربیتی و یک اتفاق گروهی است و میگوید: اگر بخواهیم کودکان را به شعر خواندن جذب کنیم باید برای آنها به صورت گروهی شعر بخوانیم، نمیشود بچهها را انفرادی به شعر تشویق کرد. شعر اتفاقی است که از مهدکودکها شروع میشود و در مدارس ادامه پیدا میکند و باید مورد توجه قرار گیرد.
نظر شما