این اثر، یکی از رمانهای شاخص در ساحت ادبیات داستانی انقلاب و دفاع مقدس محسوب میشود که با استقبال علاقهمندان با حمایت ادارهکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در قطع رقعی و به تعداد پانصد جلد به چاپ دوم رسیده است.
اکبر صحرایی، نویسنده کتاب به مدت پنج سال با تحقیق میدانی، مصاحبه با شخصیتهای گوناگون و سفر و مسافرت و بالاخره رمان ۱۰۰۰ صفحهای «کتیبه ژنرال» را در دو جلد تحت عنوان «قصرالدشت و قمحانه» نوشت؛ رمانی که حوادث بیش از ۶ دهه قبل از انقلاب اسلامی و پس از آن را شامل میشود.
یکی از از ویژگیهای اصلی این رمان، فضاسازی خلاقانه و توصیفهای زنده و پر کشش این کتاب است. نثر شورمند و شیوا که به تناسب موضوع با طنزی شیرین و هنرمندانه میآمیزد بر حلاوت اثر افزوده و این روایتهای گرم و صمیمی را جذابتر و خواندنیتر کرده است.
از دیگر ویژگیهای مهم این اثر، دیالوگها با گویش شیرازی است و همچنین اشاره به سنتها و باورهای استان فارس در پیش از انقلاب است که با زبانی رسا بیان شده است.
کتیبه ژنرال در واقع کتیبه انقلاب است زیرا نویسنده دغدغهمند و توانا در قالب این سردار شهید به روایت حوادث انقلاب از هنگام شکلگیری نهضت پیروزی انقلاب، دفاع مقدس، مدافعان حرم پرداخته است. این حوادث با پرهیز از کلیگویی، به صورت «روایت جزء به جزء و ...» با شخصیت پردازیها و تصویرگریهای زیبا و به یاد ماندنی در قالب رمان بیان شده است.
سردار شهید «حاج عبدالله اسکندری» در نهایت پس از سالها مبارزه و مجاهدت به آرزوی قلبیاش رسید و در دفاع از حرم حضرت زینب کبری (س) در اولین روزهای خردادماه سال ۹۳ به شهادت رسید.
نظر شما