رمان «نسل سرگردان» نوشته حسن گل محمدی، با موضوع مشکلات مهاجرت، توسط انتشارات یاقوت علم منتشر شد.
نویسنده این رمان منتقد ادبی فعال این سالهاست که کتابهایی چون «امیر هوشنگ ابتهاج: شاعری که باید از نو شناخت» و «دکتر شفیعی کدکنی چه میگوید؟ نقدی بر دیدگاههای استاد درباره نیما و شاملو» را تالیف و منتشر کرده است. «نیما چه میگوید؟»، «با کاروان مولوی از بلخ تا قونیه» و تصحیح کتابهای «دیوان کامل اشعار شاطرعباس صبوحی قمی» و «دیوان کامل ناصرالدین شاه قاجار» و ترجمه «قصهها، افسانهها و سرودههای مردم و سرزمین کانادا» از دیگر فعالیتهای گل محمدی است.
گل محمدی که خود از ایرانیان ساکن کاناداست تالیفاتی را نیز درباره مهاجرت دارد که از آن جمله است: «ملانصرالدین در تورنتو»، رمان «مهاجران خسته دل» و «تفکرات یک مهاجر». تازهترین کتاب او درباره مهاجرت رمان «نسل سرگردان» است.
گل محمدی درباره این رمان گفت: رمان «نسل سرگردان» داستان زندگی و سرگردانی نسلهای مختلف ایرانی و مهاجرت آنها در دوران حاضر را روایت کرده و به چالش و تحلیل میکشد. رمان شرح زندگی نوجوانی ایرانی است که پدرش با زد و بندهای رایج در جامعه کنونی ایران به پول، کارخانه و زندگی مرفه میرسد.
وی افزود: ماکان که پسر کوچک خانواده است از این نوع زندگی ناراحت است و دائما در مدرسه و خانه مشکل ایجاد میکند و پدرش دکتر صدیقی هر طور که شده این مشکلات را رفع و رجوع میکند، تا آنکه او به علت شرایط زندگی و بدهیهای بانکی و مشکلات خانوادگی تصمیم به مهاجرت میگیرد. ابتدا به استانبول میروند ولی پس از مدتی راهی لندن میشوند. در آنجا ماکان را با روابطی که دارد به دانشگاه میفرستد و خانهای خریداری میکند، اما در ایران مشکلات مختلف مالی و بدهی دارد. پسرش هم به علت بی توجهی گرفتاریهایی چون اعتیاد پیدا کرده و از دانشگاه اخراج میشود و سرانجام به همراه دوست هندیاش از لندن به تورنتو فرار میکند.
گل محمدی ادامه داد: دکتر صدیقی به دلایلی به ایران باز میگردد و به زندان میافتد و بعد به کارهای خیریه میپردازد و فوت میکند. پسرش هم در کانادا به فکر رهایی خویش است. او اراده میکند تا به ترک اعتیاد بپردازد. به همین دلیل به مطب دکتری میرود و در آنجا با دختری اهل تانزانیا آشنا میشود که برای ادامه تحصیل به کانادا آمده است و… با این رمان به نظرم میتوان با مشکلات مهاجران ایرانی آشنا شد.
نظر شما