جمعه ۳۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۰
انتشار 2 کتاب پیرامون آسیب‌ها و گل‌سنگ‌ها در تخت‌ جمشید

مدیر پایگاه میراث جهانی تخت‌ جمشید از انتشار 2 عنوان کتاب پیرامون آسیب‌ها و شیوه مرمت این بنای تاریخی خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در فارس، حمید فدایی پنجشنبه شب در جمع خبرنگاران و عکاسان خبری که به مناسبت روز جهانی عکاسی به این بنای تاریخی دعوت شدند تا ضمن بازدید، ابعاد تازه‌ای از کاوش‌ها و مرمت پرسپولیس را تماشا کنند و به تصویر بکشند، اظهار کرد: مردم تفاوت‌های مرمت را نمی‌بینند درحالی‌که نظام اداری و کارگاهی تخت جمشید، باسابقه‌ترین سیستم اداری و کارگاهی در مناطق باستانی در کشور به‌شمار می‌رود.
 
مدیر پایگاه جهانی میراث تاریخی تخت‌جمشید در خصوص اینکه چه میزان از خسارت‌های وارد شده به پارسه ناشی از زمین لرزه‌ها در طول تاریخ است، گفت: بسیاری از تخریب‌ها در دوره‌های مختلف از جانب عوامل انسانی نبوده است و در دوره‌هایی تخت جمشید از زمین لرزه‌ها به دور نبوده و گاهی نیز موجب شده که بخشی از این بنا را دستخوش تخریب کند.
 
فدایی پیرامون گل‌سنگ‌هایی که همواره تهدیدی برای سازه‌های سنگی این بنا محسوب می‌شوند هم، گفت: اگر سنجیده با گل‌سنگ‌ها برخورد نشود تخریب آن تصاعدی خواهد بود، بنابر این باید با این پدیده طبیعی به طور سنجیده مبارزه کنیم.

 
وی در عین حال از انتشار 2 عنوان کتاب پیرامون شناخت گل‌سنگ‌ها در میراث جهانی تخت‌جمشید و پاسارگاد خبر داد که به زودی چاپ و نشر خواهد شد.
 
وی با اشاره به اینکه بررسی و مطالعه روی گل‌سنگ‌ها بیش از یک دهه قبل شروع شده است، اضافه کرد: برخی نمونه‌ها را برای اولین بار کشف کردیم و این نمونه‌ها دارای اسم ایرانی است.
 
فدایی با اشاره به اینکه راه مقابله از شناخت می‌گذرد، افزود: مشکل تخت‌جمشید محدود به گل‌سنگ نیست. این بنای بزرگ و شهر باستانی داری ارزش‌های فرهنگی و معماری است که هر گردشگری را دچار شگفتی می‌کند و از نحوه معماری شگفت‌انگیز آن به حیرت وا می‌دارد.
 
وی با بیان اینکه هنوز برخی مسایل پیرامون تخت‌جمشید کمتر مورد توجه قرار گرفته، نقش عکاسان و رسانه‌ها را در بیان ابعاد پنهان این میراث تاریخی مهم برشمرد و اظهار کرد: اگر به موضوع معماری با دید هنری پرداخته شود، به صورت عام‌تر می‌توان به روشن شدن ابعاد ناشناخته یک اثر تاریخی دست یافت.
 
به گفته فدایی، از سال 1310 تاکنون عملیات مرمت در تخت‌جمشید، به صورت مداوم انجام شده است و همواره در طول نزدیک 90 سال یافته‌های تازه‌ای معرفی می‌شوند که نزد محققان و باستان شناسان از اهمیت بسیاری برخوردار است.
 
بر اساس همین گزارش، در روزهای گذشته با یافتن 11 اسکلت انسانی و 2 اسکلت حیوانی که از سگ‌سانان است در آب‌راهه‌های تخت‌جمشید بسیاری ابعاد تازه‌ای پیرامون زیست انسانی در این بنای تاریخی روشن شد بدین خاطر به زودی مطالعات درخصوص این بقایا آغاز خواهد شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها