سه‌شنبه ۴ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۲
کارنامه سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در مقطع کنونی درخشان است

اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهور در مراسم رونمایی از سامانه‌های «حافظه ملی ایرانیان» و «سنا» سازمان اسناد و کتابخانه ملی بر نقش این سازمان به‌عنوان کانون امید برای همه افرادی که جوینده دانش و فرهنگ در نقاط مختلف کشورهستند، تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا)، به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور با حضور در مراسم رونمایی از سامانه‌های «حافظه ملی ایرانیان» و «سنا»، به جایگاه کتابخانه ملی ایرن در میان فرهیختگان و اهالی فرهنگ اشاره کرد و گفت: سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران به‌عنوان یک نهاد معتبر علمی و فرهنگی مورد توجه اندیشمندان و محققان قرار گرفته‌است و بیش از پیش این جایگاه در میان محققان کشور تثبیت شده‌است.
 
وی ادامه داد: کتابخانه ملی ایران کانون امید برای همه افرادی که جوینده دانش و فرهنگ هستند و باید تلاش کرد تا این نهاد فرهنگی همواره کانون امید و توجه باقی بماند؛ چراکه آثار ارزشمند موجود در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران مورد علاقه بسیاری از فرهیختگان است.
 
جهانگیری در ادامه صحبت‌های خود از رئیس  و مدیران این سازمان قدردانی کرد و گفت: امروزه در شرایط سختی قرار داریم و تنگناهای بسیاری از جهت محدودیت منابع مالی بر دستگاه‌ها حاکم است. اما معتقدم با وجود همه تنگناها کارنامه کاری سازمان اسناد  و کتابخانه ملی ایران درخشان بوده‌است و کارهای بزرگ و کارآمدی به انجام رسانده‌است و باید به آن افتخار کرد و به خوبی این دستاوردها را در جامعه منعکس کرد.
 
معاون اول رئیس جمهوری بیان کرد: مردم ما از تمدن و فرهنگ والایی برخوردار هستند  و بی‌تردید فرهنگ نقش تعیین‌کننده‌ای در تاریخ و فرهنگ دنیا داشته است و ما هم به سهم خود ملزم هستیم از این میراث به بهترین شکل حفاظت کنیم. به اعتقاد من جمع‌آوری و نگهداری میراث و مستندات کار بزرگی است اما نکته مهم این است که مجموع این دستاوردها به شکل عادلانه در اختیار عموم مردم و جامعه قرار گیرد که برای رسیدن به این مهم باید اطلاع‌رسانی جامع و دقیق درباره مجموع دستاوردها کرد و در غیر این صورت چرخه کار ناقص باقی می‌ماند.
 
جهانگیری با اشاره به ایجاد سامانه‌های «حافظه ملی ایرانیان» و «سنا» اظهار داشت: استفاده از شیوه‌های نوین در جهت دسترسی به منابع برای همه علاقه‌مندان در نقاط مختلف کشور ارزشمند است و می‌تواند مخاطبان بسیاری را جذب کنند که این مهم موجب نفوذ و گسترش تمدن و فرهنگ ایرانی در سراسر کشور می‌شود. شاهد هستیم امروزه در دورترین نقاط کشور جوانان، دانشگاهیان و فرهیختگان بسیاری نیازمند و خواهان دسترسی به منابع و مراکز علمی هستند که وجود چنین سامانه‌هایی می‌تواند عدالت آموزشی و پژوهشی را در سراسر ایران گسترش دهد.
 
معاون اول رئیس جمهوری شیوع ویروس کرونا را یک چالش و آزمون بزرگ برای دولت‌ها در سراسر جهان برشمرد و گفت: ویروس کرونا آزمون بزرگی برای دولت‌ها بوده‌است. چراکه همه مناسبات سیاسی ، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی را تحت‌الشعاع قرار داده‌است و معلوم هم نیست که تا چه مدتی این شرایط ادامه پیدا می‌کند. اما آیا در این شرایط فعالیت‌ها و انجام امور مربوطه را در هر سازمان باید تعطیل کرد؟ آیا دولت به این سمت رفت که همه نهادهای آموزشی و دانشگاهی را تعطیل کند؟
 
وی تصریح کرد: خیر چنین نیست. فعالیت‌ها ادامه پیدا کرد وخوشبختانه کارنامه بخش علمی، فرهنگی و آموزشی کشور در شرایط شیوع کرونا، قابل قبول است.
 
معاون اول رئیس‌جمهور تاکید کرد: کتابخانه ملی ایران با ایجاد این دو سامانه نشان داد که در ایام کرونا به تدابیری دست پیدا کرده تا تعداد مخاطبان بیشتری از امکانات موجود در کتابخانه ملی بهره ببرند. در این سازمان همه ابزارها ازجمله شرکت‌های دانش بنیان و استارت تاپ‌ها به کار گرفته شده‌است به‌گونه‌ای که مرکز نوآوری ایجاد و سامانه‌های مختلف نیز ایجاد شد. در واقع تلاش شد دانش و فرهنگ گسترش پیدا کند و در اختیار همگان قرار گیرد و این اقدامات، مهم و بزرگ بوده‌است.
 
جهانگیری همچنین مراکز علمی، فرهنگی، تحقیقاتی و صاحب‌نظران را به همراهی با دولت برای عبور از مشکلات فراخواند و گفت: خوشبختانه نشانه‌های خوبی دیده می‌شود و امیدواریم که روزهای خوبی پیش روی کشور باشد و بتوانیم از این دوران عبور کرده و مسیر توسعه و پیشرفت به روال طبیعی خود بازگردد.
 
معاون اول رئیس‌جمهور در بخشی از صحبت‌های خود با اشاره به عزاداری در ایام شهادت امام‌ حسین‌(ع) و یاران بزرگوار ایشان با رعایت پروتکل‌های بهداشتی گفت: امسال در شرایط کرونا به حکم دین، اخلاق و قانون و با راهگشایی رهبر معظم انقلاب، مراجع عظام تقلید، اندیشمندان و نخبگان اجتماعات عزاداری متناسب با شرایط کرونا متفاوت از سال‌های گذشته برگزار می‌شود و پیام هر خانه یک حسینیه پیامی معنادار است که متناسب با شرایط، نیازها و الزامات تعریف شده‌است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها